Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν θα μιλήσεις με την δικηγόρο μου…

19/10/2006


Όταν τον Ιούλιο κάποια blogger απειλούσε ανώνυμους θεούς και ανώνυμους δαίμονες με μηνύσεις, είχα γράψει το ποστίδιον » Η θέμις έχει κέφια».
Η κεντρική ιδέα του ποστ αυτού είναι η άποψή μου και σήμερα, που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές.
Η δικομανία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας και από την στιγμή που η μπλογκόσφαιρα είναι ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη της ανωνυμίας και της ψευδωνυμίας όμως, το όλο θέμα φαντάζει τουλάχιστον γελοίο.
Γελοίο είναι το να θέλει κάποιος ψευδώνυμος να μηνύσει άλλους ψευδώνυμους και ανώνυμους. Θεατρινισμός είναι όμως και το να κλείνει κάποιος το blog του επειδή φοβήθηκε από την απειλή μηνύσεων.
Το γελοίο όμως πολλές φορές εξελίσσεται σε επικίνδυνο κι ας μη το ξεχνάμε αυτό (π.χ οι διάφοροι δικτάτορες,ημέτεροι και αλλοδαποί, κατάφερναν να συνδυάζουν μια χαρά τον τρόμο και την γελοιότητα).
Αφήστε την μπλογκόσφαιρα να είναι ένας lawyer free χώρος. Προτιμώ μια μπλογκόσφαιρα που κανιβαλίζει και κανιβαλίζεται παρά μια μπλογκόσφαιρα που ζει υπό λογοκρισία ή αυτολογοκρισία.
To Allu Fun Marx είναι ένα lawyer free blog και το δηλώνει. Κανένας και καμιά δεν θα μιλήσει με την δικηγόρο μου εκτός αν ζητήσει να βγει ραντεβού μαζί της.

23 Σχόλια leave one →
 1. 19/10/2006 1:28 πμ

  Καλά αν ισχύουν σοβαρά όσα γράφει ο Συκοφάντης είμαστε να πάμε όλοι να κρεμαστούμε -πριν τρελλαθούμε δηλαδή!

  AFM δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Έξω οι δικηγόροι από τη μπλογκόσφαιρα. Ας αναζητήσουν αλλού πελάτες… :p

 2. 19/10/2006 1:36 πμ

  Καταλαβαίνω γιατί το έκλεισε το μπλογκ.. μπάφιασε ο άνθρωπος!
  Πίσω από κάθε παρωνύμιο βρίσκεται ένα πληκτρολόγιο και (τουλάχιστον) ένας άνθρωπος. Ε, ως άνθρωποι έχουμε τις αδυναμίες μας. Σπάει κάποτε η αντοχή μας να σέρνουμε διαρκώς πίσω μας μια (ξένη, αλλουνού δλδ) ουρά!
  ..πάντως.. μάλλον κάτι ΘΑ παίχτηκε κεκλεισμένων των θυρών και των.. παραθύρων!..

  Βλέπεις μπαρμπούλη μου, είναι δύσκολο να βγάλουμε απ’ το νου τον αναλογικό κόσμο και να συμπεριφερόμαστε ΜΟΝΑΧΑ ως εγκέφαλοι.

  🙂

 3. 19/10/2006 1:43 πμ

  Όποιος δεν βαριέται, ας διαβάσει μόνο δυο comments.

  Του Motorcycle Βoy και του Anonymous.

  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=24257205&postID=116110563765355740&isPopup=true

  Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα δικτυακά. Ραντεβού σε καμιά άλλη ζωή.

 4. 19/10/2006 1:59 πμ

  Βρε πουλάκι μου . Καταλαβαίνω και την αγανάκτηση και τον φόβο σου αλλά πίστεψέ με το έχω ζήσει χιλιάδες φορές που πλέον καταντάει φάρσα .
  Κανείς δεν πρόκειται ούτε να σε δείρει ούτε να σου κάνει άλλο κακό . Αν είχε σκοπό να το κάνει δεν θα το διατυμπάνιζε .
  Χαλάρωσε και δες το με χιούμορ. Το αν είσαι αγοράκι η κοριτσάκι δεν ενδιαφέρει κανένα εκτός ίσος από τον άνθρωπο που κοιμάται μαζί σου , και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί όλο αυτό που ξεκίνησε ως κατάσταση τύπου Τατιάνας μετεξελίχθηκε σε τύπο Νικολούλη .
  Εγώ δεν διαβάζω το μπλογκ σου όχι γιατί με νοιάζει αν είσαι αγοράκι η κοριτσάκι αλλά γιατί έχεις μουσική και κολλάει ο firefox.
  Τώρα τα περί μηνύσεων αγωγών κλπ ξέρεις καλύτερα από εμένα πως είναι φύκια που το μόνο που κάνουν είναι να τρομάζουν τους αφελείς .

 5. 19/10/2006 2:08 πμ

  Ε, μη μου πείτε ότι δεν έχετε πέσει σε περίπτωση κάποιου δικολάγνου να σας ζητάει τα στοιχεία σας! Όλο και κάποιος θα το έχει κάνει. Πρέπει απλά να προσέχουμε, γιατί όλοι κάτι έχουν/-με που τους/-μας πληγώνει. Αλλά αυτό με τον Συκοφάντη, πρέπει να γίνει θέμα. Είναι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε έτσι.

 6. 19/10/2006 2:34 πμ

  δεν έχω λάβει ακόμα εξώδικα.
  Ζηλεύω τον SykoFantiS_Bastoyni…

  θέλω κι εγώ.
  (από υβριστικά μέηλς όμως…)

 7. 19/10/2006 3:25 πμ

  Χάθηκε η ευγένεια κι από τα blogs! Ντροπή σου! Δεν το περίμενα από εσένα…
  Έτσι βρε θα υποστηρίξεις τους υπόλοιπους που τριγυρνάνε στη blogάσφαιρα;
  Δηλαδή τώρα θα πρέπει να ζητήσουμε στα ίσα το τηλέφωνο της δικηγόρου σου; Δε γίνεται να αναθεωρήσεις άποψη και να σου κάνουμε μια μήνυση ώστε «να το φέρει τυχαία η κατάσταση» να μιλήσουμε μαζί της;

 8. 19/10/2006 5:34 πμ

  … Εμείς με το ζόρι συγκρατιόμεθα. Όποιος γνωρίζει γνωρίζει.

  +θαειμαστεεδωμεχριναβγαλειοηλιοσκερατα+

 9. 19/10/2006 6:16 πμ

  Αγαπητέ και σεβαστέ μου θείε..

  αν δεν βρεις άντρα [ψηλο μελαχροινό με τριγωνικό στέρνο και πράσινα μάτια για δικηγόρο θα σου κάνω μήνυση .. [τΗν δικηγόρο σου, επίσης :PppP]

 10. 19/10/2006 6:24 πμ

  τώρα που το σκέφτομαι, αν είναι [και] γιατρός, ακόμα καλύτερα..
  ΥΓ: με πανάκριβο κάμπριο αμάξι και όλα τα μαλλιά στο κεφάλι του χωρίς μουστάκι και τρίχες στο στέρνο κλπ και τότε σου επιτρέπω να μου τον στείλεις μαζί με εξώδικα – ή ασπιρίνες γιατί γιατρός που αρέσει καλύτερα.
  οκαυ?

 11. 19/10/2006 6:28 πμ

  Ασπιρίνες; Εσύ παιδί για όλες τις δουλειές θέλεις, δεν θέλεις γαμπρό.
  Σε βλέπω στο ράφι!
  A, και τα εξώδικα τα πηγαίνουν οι δικαστικοί επιμελητές( κλητήρες) και όχι αυτοπροσώπως οι δικηγόροι. Κοίτα μην ερωτευτείς τον δικαστικό επιμελητή νομίζοντας ότι είναι ο Κούγιας…

 12. 19/10/2006 6:31 πμ

  α για σε παρακαλώ..
  δικό μου είναι το σενάριο, ό,τι θέλω τον κάνω τον δικηγόρο σου..
  άμα θέλω να τον βάλω να μου κάνει ντελίβερυ το εξώδικο, θα τον βάλω..
  άμα θέλω να τον κάνω γιατρό θα τον κάνω [κάτι σε χειρούργο προτιμώ, δεν συμφωνείς??]
  και θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου αν νομίζεις οτι θα με προσβάλλεις πιστεύοντας οτι έχω τόσο λόου γούστο που θα ερωτευόμουνα τον κούγια..
  [άααμα πια]

 13. 19/10/2006 8:09 πμ

  Αφού αναφέρθηκες σε μένα για θεατρινισμούς να πω δυο λόγια.
  Δεν έχω γράψει πουθενά οτι κλείνει το μπλογκ. Αλλάζει σπιτονοικοκύρη απλά. Το παίρνει ανώνυμος.
  Εχω αποκαλύψει τον κωδικό που σημαίνει οτι χάνεται η ταυτότητά μου. Οποιος θέλει το παίρνει του ξαναλλάζει κωδικό και το κρατάει. Φυσικά αυτός μπορεί να είμαι εγώ αλλά δεν θα στέκει πια νομικά η οποιαδήποτε αγωγή (από καλλιτέχνη έγινε η απειλή σε μένα τουλάχιστον) η οποία ήταν άσχετη με όλη την μανταλενοκατάσταση.
  Γι αυτό χαλάστηκα. Γιατί από αλλού περίμενα οτι θα μας την πέσουν κάποια στιγμή όπως κι έγινε κι αυτό και θα χειροτερέψει με τον καιρό.
  Μην σου φανεί παράξενο αν αρχίσουν τα εξώδικα π.χ. από δισκογραφικές εταιρείες για δυσφήμιση καλλιτεχνών και διαφυγόντα κέρδη. Η για δυσφήμιση πολιτικών προσώπων (λιγότερο πιθανό προς το παρόν). Αυτοί τους δικηγόρους τους έχουν με μισθό. Οτι ώρα θέλουν βάζουν 2-3 εκπαιδευόμενους να ασχοληθούν μ αυτό.
  Οχι όμως από γείτονες. Οχι από ανθρώπους που διαβάζουμε και μας διαβάζουν. Οχι μεταξύ μας.
  Κάνουμε δυστυχώς το παν για να ανοίξουμε μόνοι μας τους ασκούς του αιόλου.
  Δεν ένιωσα απειλή από μπλογκερ όπως γράφεις στο ποστ σου για μένα, γιατί μέχρι προχθές δεν είχαμε βριστεί με κανέναν, είδα όμως πού οδηγεί η υστερία του στυλ «μαμά βοήθεια θα με δείρουνε».
  Στην γνωστή περσόνα έχω αδυναμία και το ξέρει. Ο άνθρωπος που την έφτιαξε και κίνησε διαδικασίες με δικηγόρους είναι για φτύσιμο και το ξέρει επίσης.
  Σόρυ που τα είπα εδώ μέσα αλλά μου έδωσε λαβή το λινκ στο βρωμόγατο.

 14. 19/10/2006 10:04 πμ

  Αχ ρε Βρωμόγατο…
  Ο καθένας μας φαίνεται έχει τα δικά του (δεν το ‘ξερα αυτό που έγραψες εδώ με τον καλλιτέχνη – υποψιάζομαι του εντέχνου, μη χέσω).

  Τον δικό μου ανώνυμο όμως τον είδες;

  Εγώ σταματάω πάντως εδώ. Αν είναι να με απειλούν έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Θα σας διαβάζω, though.

 15. 19/10/2006 12:31 μμ

  Έχω τρία εξώδικα και δεν κάνω πλάκα . Το ένα από την ΝΟΔΕ περιστερίου το άλλο από ένα τοπικό εδώ πολιτικάντη και το τρίτο από την ΝΟΔΕ Ηρακλείου .Και τα τρία μου ζητούν εντός 48 ωρών να κατεβάσω τα υβριστικά ( κατ αυτούς ) προς την κυβέρνηση πόστς και να κάνω δημόσια δήλωση μεταμέλειας Μελετώντας τα με το δικηγόρο μου με συμβούλεψε ούτε θέμα να μην το κάνω γιατί το διαδίκτυο είναι ακόμα ΕΛΕΥΘΕΡΟ . Εκτός και κάνει κανείς διαδικτυακό έγκλημα.
  Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει στο θέμα της «άλλος με τη βάρκα μας » . Όπως είπα και στον Πασχάλη η μόνη λύση είναι να πάμε να βρούμε την παραγωγή της Αννίτας Πάνια να βγει στο γυαλί μπας και της φύγει η κάψα.

 16. 19/10/2006 12:41 μμ

  συκοφάντη δεν πιστέυω τα μάτια μου!!!

  είναι δυνατόν ρε γμτ; πα΄με καλά;

  μήπω όλα αυτά τα υποκινούν δικηγόροι γιανα στηρίξουν οικονομικά τον κλάδο τους;

 17. 19/10/2006 12:46 μμ

  Γιατί δεν το έκανες θέμα;
  Λοιπόν, μόλις λάβεις 3 εξώδικα και από το ΠΑΣΟΚ να κάνεις ένα υπερκομματικό ποστ

 18. Anonymous permalink
  19/10/2006 12:49 μμ

  Σοβαρά μιλώ. Η ελευθεριάζουσα γλώσσα που γράφω από πολλούς θεωρείται ύβρης .
  Φαντάζομαι πως θα έχω και αγωγές ( έχω χρησιμοποιήσει με ονόματα χαρακτηρισμούς για λαμόγια , κλέφτες , αλήτες κλπ ). Να σου πω δεν πολυμασάω ( σαν την Κουτσίκου και γω ) .
  Αλλά να τους κάνω και διαφήμιση με τίποτε .

 19. 19/10/2006 12:49 μμ

  Εγω είμανε ο ανωνυμος

 20. 20/10/2006 1:42 πμ

  Μακάρι να μην έκλεινε κανένας το blog του. Δεν υπάρχουν αλλού κείμενα σαν του mcfly ή της μανταλένας.
  Βρωμόγατε, εσύ θεωρώ ότι δεν σταμάτησες τελείως.

 21. 20/10/2006 6:42 πμ

  pascal, μην μιλάς έτσι στον θείο..
  Φοβάμαι οτι θα αρχίσει να ποζάρει κρατώντας χρυσούς ήλιους σαν άλλος
  Ψωμ[ν]ιάδης.
  okay?

 22. 20/10/2006 12:41 μμ

  Αγαπητέ afm,
  Στην περίπτωση αυτή αντιδράσατε πολύ-πολύ αργά.
  Το θέμα μας δεν είναι φυσικά το αν υπάρχει περίπτωση να φτάσει καμιά τέτοια υπόθεση στα δικαστήρια ή αν προχωρήσει μια έρευνα. Το θέμα μας είναι κατά πόσο μπορεί ο καθένας μας να επικαλείται δικηγόρους και νόμους ως τρόπο υπεράσπισης της δικτυακής του υπόστασης. Συμφωνώ ότι δεν έχουν κανένα χώρο οι δικηγόροι στη μπλογκόσφαιρα.

  Σας υπενθυμίζω επίσης ότι ο macmanus δεν είναι ανώνυμος. Μπλογκάρει με το ονοματεπώνυμό του.

  Είναι πολύ εύκολο να το ρίχνουμε στο χαβαλέ. Σίγουρα. Θα προτιμούσα να μην ήμουν μόνο εγώ που έδωσε σ’ αυτό το θέμα τέτοιες διαστάσεις από την αρχή, ως αντίδραση στην, έστω και υπόνοια, εμπλοκής δικηγόρων.
  Δεν είμαι ούτε περήφανος, ούτε τίποτα. Απλά σας τα γράφω αυτά ξέροντας ότι παρατηρείτε πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά blogs.
  Το δικό μου ποστ θα έπρεπε να το είχατε γράψει εσείς. Σας ταιριάζει και περισσότερο άλλωστε.

  @vromogato: θα έπρεπε τουλάχιστον να ξεκαθαρίσεις στο τελευταίο σου ποστ ότι ο λόγος που έκανες ό,τι έκανες δεν είχε σχέση (μόνο) με τη μανταλένα.

  Τέλος πάντων. Άλλοι γέλασαν, άλλοι ξενέρωσαν, άλλοι αηδίασαν. Το θέμα έχει λήξει πιστεύω εδώ.

 23. 25/10/2006 12:39 μμ

  Τρώγεται;;; Η δικηγόρος εννοω… είναι νοστιμούλα;

  Γιά βάλε φώτο 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Μαζί με 7.582 ακόμα followers

 • Οκτώβριος 2006
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: