Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας μαλάκας κατά του αυνανισμού.

11/04/2007

Tα προϊόντα που φέρουν το όνομά του τα βρίσκει κανείς στα ράφια κάθε σούπερ μάρκετ. Ο δρ. Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ, είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον αδερφό του Γουίλιαμ Κιθ Κέλογκ άλλαξαν τις διατροφικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων πλασάροντας στην αγορά τα κορν φλέικς το 1897. Οι φωτογραφίες του Τζον Χάρβεϊ στο ΒΗΜΑgazino παρουσιάζουν ένα χαμογελαστό, καλοζωισμένο, συμπαθέστατο μπάρμπα, ζωντανή διαφήμιση των προϊόντων υγιεινής διατροφής που φέρουν το όνομά του. Διαβάζοντας όμως κάποιος το αφιέρωμα του περιοδικού στην εκκεντρική αυτή προσωπικότητα, με ευκολία διαγράφει την λέξη «συμπαθέστατος».

Μέλος μια από τις πολλές και μυστήριες εκκλησίες της Αμερικής (εκκλησία της έβδομης ημέρας), είχε πολύ κακή άποψη για το sex. Θεωρούσε ότι η ερωτική πράξη αν δεν είχε σκοπό την τεκνοποίηση ήταν καταδικαστέα. Εκείνος, συνεπής στις απόψεις του , κράτησε λευκό το γάμο του υποχρεώνοντας την γυναίκα του να μένει σε ξεχωριστό δωμάτιο αμέσως μετά την τελετή του γάμου, μια και ο ίδιος ήθελε απερίσπαστος να επιδοθεί στην ολοκλήρωση του βιβλίου του, που είχε ως θέμα τα θετικά αποτελέσματα της ανέραστης ζωής. Ως γιατρός, εκτός από την σεξουαλική αποχή που τη συνιστούσε ως προληπτικό μέσο»διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν», έδινε ιδιαίτερη έμφαση στη σωματική άσκηση, στην μετρημένη διατροφή και στα συχνά…κλύσματα, τα οποία εφάρμοζε και ο ίδιος καθημερινά, αμέσως μετά το πρωινό του. Φαίνεται, όπως επισημαίνουν κάποιοι από τους βιογράφους του, με τα κλύσματα υποκαθιστούσε την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του και έδινε διέξοδο στην καταπιεσμένη σεξουαλικότητά του.

Ένα από τα θέματα στα οποία έδωσε μεγάλη προσοχή ο δρ. Κέλογκ ήταν η καταπολέμηση του αυνανισμού. Στο βιβλίο του «Treatment for Self-Abuse and its effects», που εξέδωσε το 1888 σε ηλικία 36 ετών, γράφει:
«Ένα φάρμακο για τον αυνανισμό, που έχει σχεδόν πάντοτε επιτυχία στα μικρά αγόρια είναι η περιτομή. Η επέμβαση πρέπει να εκτελείται από χειρουργό, χωρίς να γίνεται χρήση αναισθησίας, εφόσον ο πόνος που θα δοκιμάσει το αγόρι κατά την εγχείρηση θα έχει σωτήριο αποτέλεσμα, ειδικά αν συνδυαστεί με την εντύπωση κάποιας τιμωρίας».
Το ανατριχιαστικό δεν είναι ότι κάποιος γιατρός είχε τέτοιες απόψεις 120 χρόνια πριν, αλλά ότι υπήρχαν πολλοί γονείς που εφάρμοζαν τις εντολές αυτές. Ο δρ. συμβούλευε τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά τους, τα οποία έπρεπε να κρατούν συνεχώς απασχολημένα ώστε να πέφτουν για ύπνο ξεθεωμένα, ανίκανα να αυνανιστούν. Εκτός από την περιτομή οι γονείς μπορούσαν να εφαρμόσουν και μια άλλη μέθοδο του δόκτορος μαλάκα: Να περάσουν ένα κομμάτι καλώδιο με μια βελόνα στην πόσθη του πέους του αγοριού, ώστε κάθε σεξουαλικός ερεθισμός να μετατρέπεται σε οδυνηρό πόνο. Για τα κορίτσια που αυνανίζονται είχε ανακαλύψει ιδιαίτερο τρόπο τιμωρίας : τοποθέτηση καρβοξυλικού οξέους στην κλειτορίδα της νέας που είχε ερωτικές εξάψεις. Το καρβοξυλικό οξύ ερχόμενο σε επαφή με νεύρα και μύες προκαλεί παράλυση της περιοχής. Αν το οξύ δεν έφερνε το ποθούμενο αποτέλεσμα, ο γιατρός πια συνιστούσε χειρουργική αφαίρεση της κλειτορίδας.

Μπορείς να καταλάβεις τώρα γιατί στα μάτια του μικρού προσκόπου καθρεφτίζεται τόση θλίψη;
Μπορείς.

39 Σχόλια leave one →
 1. 11/04/2007 10:17 μμ

  Συγκλονιστικό…κι η αξιοπρέπεια, η επιλογή, το ένστικτο, όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα να πυροβολούνται ανελέητα. Απίστευτο.

 2. imikrimarika permalink
  11/04/2007 10:32 μμ

  Έχω διαβάσει και δει την ταινία για τα αδέλφια Κέλογκ .Αυτά που έχω διαβάσει και δει , μάλλον είχαν λογοκριθεί ή κάποιες πληροφορίες να αγνοήθηκαν σκοπίμως . Αλλά πέραν αυτού είναι ο πρόδρομος της υγιεινής ζωής και διατροφής…χωρίς αμφιβολία…Όσο για τα μαυρά στοιχεία της ιστορίας του Χάρβεϊ , δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αντιλήψεις της εποχής του απέχουν …χιλιόμετρα από τις σημερινές για το sex…αυτά που πρέσβευε αντιπροσώπευαν κατά κύριο λόγο και την εποχή του…Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να θεωρήσουμε βάρβαρους τους ….Σπαρτιάτες ! Γιατί σου αρέσει πάντα να …..σανδαλίζεις το κοινό…funny!Θάρθω με ένα σάνδαλο ανά χείρας να σε περιποιηθώ….καταλλήλως…

  • 20/09/2017 4:54 μμ

   Πρόδρομο υγεινής διατροφής ΔΕΝ τον λές με προϊόντα καλαμποκιού που περιέχουν Ω6 τριγλυκερίδια και πολυμερισμένο λίπος που χειροτερεύει ακόμα περισσότερο με το καβούρδισμα νιφάδων. Τροφή για στρουθία ή για υποσιτιζόμενους πληθυσμούς. Απλώς αυτό έχει περάσει σαν κάτι καλό, στην αμερικάνικη κουλτούρα. Προσοχή λοιπόν.

 3. 11/04/2007 10:59 μμ

  Α τούτοι εδώ θα είχαν βρει τον guru τους.

 4. 11/04/2007 11:16 μμ

  Vouts: κι εγώ συγκλονιστικό κι ανατριχιαστικό το βρήκα. Έστω κι αν είναι πρακτικές που έρχονται από το βάθος 120 χρόνων…

  Μικρή Μαρίκα : Δεν ήξερα ότι υπήρχε και ταινία…
  Αυτό με το σανδάλι, μου θύμισε αυτό το άγαλμα:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/52/Aphrodite_Pan_and_Eros.jpg/180px-Aphrodite_Pan_and_Eros.jpg

  Τast3r: αυτοί τουλάχιστον μιλάνε για ασεξουαλικότητα και έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Δεν επιδιώκουν την καταστολή της ερωτικής επιθυμίας, ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τους άλλους.

 5. 11/04/2007 11:26 μμ

  Ναι τουλάχιστον αυτό! Γκουχ γκουχ, η άνω και κάτω τελεία που ακριβώς παραπέμπει?
  Προς το παρόν θα σας γλυκοκαληνυχτίσω και τα λέμε soon..

 6. 11/04/2007 11:28 μμ

  Α εντάξει τώρα φάνηκε και ο σύνδεσμος.: )

 7. imikrimarika permalink
  11/04/2007 11:28 μμ

  Σε dvd το είδα. Δες το και συ για να έχεις πιο ….σφαιρική άποψη επί του θέματος….

 8. elafini permalink
  11/04/2007 11:44 μμ

  συγχίστηκα βραδιάτικα..όχι πως με παραξένεψε το γεγονός βέβαια..και πολύ φοβάμαι πως είναι πρακτικές που τις συναντάς ακόμη σε ασεξουαλικούς, συντηρητικούςκαι ανεγκέφαλους

 9. 11/04/2007 11:52 μμ

  Παντως οτι και να λεμε πιστευω πως δεν ειχε πολλους φαντικους οπαδους καθως η Αμερικη εχει βγαλει πολλους … μαλ..κες. Παρτε παραδειγμα τον σημερινο προεδρο. Λετε να μην εχει φαει Kellogs ?

 10. imikrimarika permalink
  12/04/2007 12:02 πμ

  Τι κακό έχουν τα Kellogs monsieur le chef à la grecque ?

 11. 12/04/2007 12:21 πμ

  Ακόμα και για τα δεδομένα προ 120 ετών ο άνθρωψ θα εθεωρείτο ψιλοπυροβολημένος από την πλειονότητα…(Των λατινοαμερικάνων)

  Πάντως αναρωτιέμαι γιατί δεν πρότεινε την εξ’ αρχής αποκοπή όλων των γενετικών οργάνων να ξεμπερδεύουμε με τις μαλακίες και να αρχίσουμε όλοι μαζί τα κλύσματα…

 12. 12/04/2007 1:11 πμ

  apistefto!!
  vre ti krivetrai piso ap´ta corn flakes!
  kai mi xeirotera..

 13. 12/04/2007 3:50 πμ

  Πείτε με ανώμαλο, αλλά προτιμώ μια καλή μαλακία πού και πού από ένα κλύσμα κάθε μέρα…

 14. 12/04/2007 4:13 πμ

  Φρικτό αλλά δυστυχώς όχι σοκαριστικό με τα όσα έχουμε ακούσει και με το πόσο ο καλός Χριστιανισμός έχει ενοχοποιήσει την σεξουαλικότητά τους και υπάρχουν νέα παιδιά και σήμερα (κυρίως κοπέλες) που θεωρούν τον αυνανισμό κάτι κακό και έχουν την σεξουαλικότητά τους καταπιεσμένη.

 15. 12/04/2007 10:07 πμ

  αν είναι δυνατόν!
  πολύ καλά έκανες και το έψαξες afm, για δες τι μαθαίνουμε…

 16. 12/04/2007 10:14 πμ

  Μετά από αυτό, θα πάω να ξεράσω τα κορν-φλέϊκς μου με την ησυχία μου αφού πρώτα διατυπώσω μια απορία:

  Ο παπαγάλος τι ρόλο βαράει;;;;

  (απίστευτος ο μπαρμπα-Κέλλογκς πάντως!)

 17. 12/04/2007 11:08 πμ

  Αγαπητέ Allu, ο τύπος ήταν τρελό φρικιό. Εχω δεί και εγώ την ταινία στην ΕΤ-3. Μέχρι την ταινία δεν ήξερα για το βίος και την πολιτεία του.

  Το πολύ ενδιαφέρον ήταν το μίγμα χριστιανισμού, συντηρητισμού και ακραίων απόψεων για τη σεξουαλική ζωή του ατόμου.

  Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο άνθρωπος είχε κάνει σχεδόν δικιά του αίρεση μιας και είχε δημιουργήσει μια φάρμα στην οποία πήγαινει κόσμος και έναντι αδρής αμοιβής λάμβανε «υπηρεσίες υγείας» οι οποίες είχαν από κλίσμα μέχρι μίνι ηλεκτροσόκ και άπειρο τρέξιμο. Τύφλα να έχουν τα γκούλαγκ δηλαδης…

  Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει το -αρρωστημένο- μυαλό του ανθρώπου… Το πρόβλημα είναι να τον ακούει ο κόσμος (βλ. Χίτλερ κτλ κτλ κτλ)

 18. imikrimarika permalink
  12/04/2007 11:16 πμ

  Νομίζω ότι έχετε επικεντρωθεί μόνο στις αρνητικές του πλευρές και δεν είναι δίκαιο για τον Kellog.Marx οφείλεις να ψάξεις και να αναφέρεις και τη θετική του συνεισφορά στον σημερινό κόσμο…Για αλλαγή ανέφερε και τα θετικά των προσώπων στα οποία αναφέρεσαι , διαφορετικά δεν θα διαφέρεις και πολύ απ’τα δελτία ειδήσεων που ….βλέπουμε καθημερινά…..!!!!!

 19. 12/04/2007 11:44 πμ

  έννοια σου και μερικά τέτοια εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα σε διάφορες χώρες του μικρού μας πλανήτη…

  χρόνια πολλά.

 20. 12/04/2007 11:49 πμ

  Χρόνια πολλά κι από μένα Μαρξ, αυτό που χωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο είναι ο έρωτας… εκτώς από την εργασία.

 21. 12/04/2007 12:22 μμ

  Μη ξεχνάμε ότι η κληρονομιά του δρ. μαλάκα υπάρχει μέχρι σήμερα σε ευυπόληπτα στρώματα της κοινωνίας. Και της ελληνικής δυστυχώς.

 22. 12/04/2007 2:09 μμ

  Ο Χριστός και η Παναγία! Κάτι ένιωθα και δεν εμπιστευόμανε για πρωινό αυτές τις μλκίες κορν φλέικς!

 23. 12/04/2007 2:40 μμ

  Ε εντάξει βρε παιδιά , τα cornflakes μια χαρά διατροφική συνήθεια είναι (αν δεν είναι απο μεταλλαγμένα καλαμπόκια η οτι άλλο τεσπα).

 24. 12/04/2007 3:25 μμ

  Θα συμφωνήσω με τη μικρή Μαρίκα στο ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε προσωπικότητα στο ιστορικό της πλαίσιο. Ο 19ος αιώνας ήταν εξαιρετικά σκληρός στη «θεραπεία» μιας σειράς από συμπεριφορές που θεωρούσε «ανώμαλες», ανάμεσά τους και ο αυνανισμός, έχω διαβάσει μέχρι και για χειρουργικές επεμβάσεις τεχνητής φίμωσης ή μεταλλικές «πεοθήκες» που επέτρεπαν μόνο την ούρηση. Ο Kelogg ήταν μάλλον ένα σχετικά συντηρητικό παιδί της εποχής του, ενώ στα δικά μας μάτια φαντάζει ακραίος.

  Αγαπητέ Μαρξ σε αυτό το ποστ ταίριαζε και το τραγούδι του Γιώργου Μαρίνου «Σεξ», με την εξαιρετική ατάκα «αν πετύχει η μαλακία, τύφλα να ‘χει το γαμήσι». Το έχεις ξαναβάλει, η επανάληψη όμως είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

 25. 12/04/2007 3:41 μμ

  Αν, δηλαδίς, ο φρικώδης μπάρμπα – Κέλογκ, έβλεπε τις τωρινές διαφημίσεις του μαγαζού του, θα απέκοπτε την κλειτορίδαν του αναφανδόν!!

 26. 12/04/2007 3:58 μμ

  κλύσμα με πολυβιταμινούχα All-Bran για όλους!

  ούτε που θέλω να ξέρω τι έκανε με τον κακόμοιρο τον παπαγάλο αυτός ο διεστραμμένος τσουρόγερος εφευρέτης του πιο άνοστου και αποστειρωμένου πρωϊνού «γεύματος».

 27. 12/04/2007 4:02 μμ

  Κοίτα που συμφωνώ απόλυτα με το Σκυλάκο της Βάλια Κάλντα! 😉
  Μπράβο Μαρξ! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση… Σημαντικό. Γιατί αφορά χιλιάδες παιδιά που τους κατέστρεψαν τον ψυχισμό και τη σεξουαλικότητα και δε μιλάμε για Μεσαίωνα. Μιλάμε για το 1888!!! 100 χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση! Σε 12 χρόνια έμπαινε ο 20ός! Ένα θετικό που μπορώ να δω είναι ότι η εφεύρεσή του κάνει καλό στους δυσκοίλιους. Εξακριβωμένο; 🙂

 28. xxxstory permalink
  12/04/2007 4:11 μμ

  Γι’ αυτό όποτε τρώω Kellogs, δε μου σηκώνεται;

  Σίγουρα, κάτι έχουν ρίξει τα κωλόπαιδα μέσα 🙂

 29. 12/04/2007 4:12 μμ

  Μα, ρε γητεύτρια, πώς να μην είναι δυσκοίλιοι οι καταναλωτές του ωλλμπραν, όταν πάγαιναν στην τουαλέτα, κατέβαζαν μετά συγχωρήσεως τα βρακιά τους, έμεναν μόνοι με το πουλάκι τους και μετά άρχιζαν να σφίγγουνται για να μην αμαρτήσουν;
  Η χαλάρωσις βοηθεί γενικώς σε πολλές διαδικασίες…

 30. 12/04/2007 6:46 μμ

  @mikrimarika: absolument rien mal avec eux ma petite marika, απλα μερικες φορες θυμιζουν αχυρα στη γευση, και χρειαζονται «κατι» για να νοστιμισουν. Κι αν δεν ειχε πεσει τοση πολλη διαφημιση θα τα ειχαμε «για χεσιμο» αντι «για το χεσιμο». Προσωπικα δεν χρειαστηκα ποτε kellogs και οσον αφορα τις φυτικες ινες, η Ελλαδα εχει να επιδειξει υγιεινοτερα και νοστιμοτερα προϊοντα (βλ. κρητικους ντακους, παξιμαδια και απειρα λαχανικα και ζαρζαβατια).

 31. 12/04/2007 8:37 μμ

  Στο καλό του μπάρμπα Kelog’s, και κάθε πρωί τρώγω αυτά που ανακάλυψε.
  Τον ανέραστο… ξεδοντιάρη, που θα’λεγε και ο μέγας Χατζηστεφάνου εδώ http://mail.google.com/mail/?ik=ab196983f7&view=att&th=111d5d5c74d15142&attid=0.1

 32. 12/04/2007 11:15 μμ

  Εγώ ένα πράμα ξέρω παιδιά: ουδείς αμαλάκιστος σ αυτή τη ζωή κι ο αμαλάκιστος πρώτος το κλίσμα βαλέτω

 33. 12/04/2007 11:16 μμ

  Να θυμήσω επίσης ότι στη Βικτωριανή Αγγλία συνήθιζαν να βάζουν αγκάθια στα γεννητικά όργανα για να μη χαϊδεύονται τα αγοράκια στην ηλικία των 5-7 ετών. Σε ένα κείμενό του διάβασα ότι αποδεχόταν τη λύση αυτή (κατά προγενέστερή του).

 34. 12/04/2007 11:25 μμ

  Την ταινία την είχα δει στη τηλεόραση… Αλλά πολύ βαθιά μεσάνυχτα. Με είχε πάρει ο ύπνος…

 35. 13/04/2007 12:25 πμ

  να τα πετάξω ή να μην τα πετάξω, όλα τα πακέτα με κορν που τρώνε τα παιδάκια μου; τι αηδιαστικός κόπανος!
  πάντως φιλάω σταυρό, από κέλογκς, μόνο αυτά που τρώγονται χρησιμοποιώ…
  την καλησπέρα μου!

 36. Jangel permalink
  13/04/2007 3:07 πμ

  ELEOS!!!

 37. 26/04/2007 4:29 μμ

  Έλεος και ξανά έλεος…

  Έπρεπε να είχε διωχθεί τουλάχιστον νομικά.

  Η πηγή έμπνευσης αυτών των μαλακιών, μάλλον θα ήταν κάτι ανάλογο με αυτά: Α, Β, Γ, Δ, Ε

 38. 15/11/2009 10:33 πμ

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

  Το αμάρτημα της ονείρωξης (ρεύσης) κατά την πατερική παράδοση.

  Ρεύση (η) = η ονείρωξη, η εκσπερμάτωση κατά τον ύπνο.

  Προνόμιο των αρσενικών. Και δη των εφήβων και των νεαρών ανδρών. Τυχερά κορίτσια. Φαίνεται ότι δεν γνώριζαν οι πατέρες πως το παθαίνεται κι εσείς. Μείον μιά αμαρτία; Και μάλιστα αναπόφευκτη. Πώς να ελέγξει κανείς τα όνειρά του! όχι βεβαίως του ξύπνιου του αλλά του ύπνου του.

  Πώς είπατε; Αμαρτία στα όνειρα του ύπνου; Ε! όχι και να ποινικοποιηθεί το όνειρο του ύπνου! Τότε που είμαστε εντελώς, μα εντελώς αθώοι και εντελώς ανεύθυνοι γι’ αυτά που μας συμβαίνουν!
  Κι όμως!!! Υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι, που λέγονται πατέρες της χριστιανικής εκκλησίας, ιεροί και άγιοι, οι οποίοι ό,τι και να πουν είναι εμπνευσμένο από το άγιο Πνεύμα και άρα κι από τον ίδιο τον Χριστό (είναι κι αυτός ένα από τα τρία πρόσωπα της αγίας τριάδος, που όμως είναι ταυτοχρόνως κι ένα, το τρίτο είναι ο Γιαχβέ), κάποιοι καλοί λοιπόν άνθρωποι, οι οποίοι θα μας εξηγήσουν οι ίδιοι το πώς και γιατί η ρεύση είναι αμάρτημα και μάλιστα σοβαρό!!
  Πόσο βρώμικη άραγε ψυχή πρέπει να διαθέτει κανείς για να μολύνει την ανάπαυση και την εκτόνωση της ψυχής και του σώματος του έφηβου, όταν αυτές συντελούνται κατά την διάρκεια του ευεργετικού γι’ αυτούς, όπως και για τους πάντες, ύπνου;
  Άπαντα τα ρήματα των πατέρων από το «ΠΗΔΑΛΙΟΝ», εκδ. Βασ. Ρηγόπουλου. Τι εστί το πηδάλιον κατά χριστιανικό κόσμο; «Αύτη η βίβλος είναι η μετά τας αγίας Γραφάς αγία γραφή, η μετά την παλαιάν και καινήν διαθήκη, Διαθήκη.
  Από την σελ. 703, Του αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, Κανών ΣΤ΄ διαβάζουμε: «ο μολυνθείς καθ΄ ύπνους τω της εκρύσεως πάθει, ημέραν μίαν της κοινωνίας εκβάλλεται τον δε πεντηκοστόν άσας ψαλμόν και τεσσαράκοντα εννέα μετανοίας ποιήσας, ούτω του ρύπου καθαρθήναι πιστεύεται».
  Αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε τον πεντηκοστό ψαλμό του Δαβίδ. Τον έγραψε για την εποχή που τον επισκέφθηκε ο προφήτης Νάθαν, ο οποίος προφήτης τον είχε ξεθεώσει στις επιπλήξεις, όταν αυτός είχε συνευρεθεί παράνομα με την Βηθ-Σαβεέ (γκομενοδουλιές).
  Αφού λοιπόν ο Δαβίδ, στον ψαλμό αυτόν, ζητάει συγχώρεση από τον Γιαχβέ ( = ο θεός του Ισραήλ) για τα γκομενιλίκια του καταλήγει στο γνωστό τροπάριο: «Ευδόκησε Κύριε να ευεργετήσεις την Σιών και κάνε να χτιστούν τα τείχη της Ιερουσαλήμ. Τότε ευχάριστα θα δεχτείς θυσίες επανόρθωσης, ολοκαυτώματα και προσφορές. Τότε θα θυσιάσουν μοσχάρια στο θυσιαστήριό σου».
  Δηλαδή είσαι από την Λάρισα κι έπαθες ρεύση το βράδυ στον ύπνο σου; Μην ανησυχείς άνθρωπέ μου, υπάρχει ο καλός θεούλης των Ιουδαίων για να σ’ απαλλάξει από αυτό το αμάρτημα. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσεις πρώτα να χτίσει τα τείχη της Σιών! Κακόμοιρε Λαρισαίε, κακόμοιρε Έλληνα.
  Ξέρεις όμως αδελφέ, εγώ που με βλέπεις έχω πάθει ρεύση και ξύπνιος. Έχει σωτηρία γι’αυτήν την περίπτωση; Αμέ, είναι δυνατόν ο πανάγαθος θεός να μη πρόβλεψε και γι’ αυτό; Ορίστε, του ίδιου αγίου Κανών Ζ΄ «ο δε εγρηγορότος του σώματος μολυνθείς, εις εβδόμην ημέραν της κοινωνίας είργηται, τον ν΄ (πεντηκοστό) καθ’ εκάστην άδων, και τεσσαράκοντα εννέα μετανοίας ποιών».
  Η αλήθεια είναι ότι εκτός μοναστηριού η τελευταία περίπτωση είναι από σπανιότατη μέχρι ανύπαρκτη. Για να πάθει κανείς κάτι τέτοιο θα πρέπει να απέχει από κάθε είδους σεξουαλική πράξη για αρκετούς μήνες. Φαίνεται ότι κάποιοι καλόγεροι μπορούσαν να απέχουν για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα ώστε να παθαίνουν ρεύση και στον ξύπνιο τους.
  Τυγχάνει εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε ανάλογους κανόνες (σελ. 550, 578, 672, 703), οι μακροσκελείς υποσημειώσεις, αναφέρονται σε πάμπολλες λεπτομέρειες των διαφόρων κατηγοριών ρεύσεων, με τα ανάλογα επιτίμιά τους.
  Θαυμάστε ένα ελάχιστο δείγμα: σελ. 704, υποσημείωση (1) «γινομένη, ή γίνεται με συγκυλισμόν, ή χωρίς συγκυλισμόν. Η χωρίς συγκυλισμόν γινομένη, ή Η με συνδυασμό γινόμενη (του λογισμού) ρεύση, ή γίνεται χωρίς συγκατάθεσιν και χωρίς γαργαλισμόν (δεν γίνονται αυτά άνευ της παρουσίας δευτέρου ατόμου), και κανονίζεται τρεις ημέρας, ή και με γαργαλισμόν, χωρίς όμως συγκατάθεσιν και κανονίζεται επτά ημέρας. Πάλιν η προς άλλο πρόσωπο γίνεται με πιασίματα και φιλήματα, χωρίς όμως γαργαλισμόν, και κανονίζεται είκοσι ημέρας… Η δε με συγκυλισμόν γινόμενη, ή γίνεται εις ομογενή και κανονίζεται εβδομήντα ημέρας, ή γίνεται εις ετερογενή, ζώα δηλαδή και κανονίζεται επτά χρόνους». Δύσκολη η καλογερική. Πολύ δύσκολη. Τα «ομογενή» και «ετερογενή, ζώα».
  Ιδού με τι ασχολούνται οι καλόγεροι στα μοναστήρια! Κι εμάς τους απ΄ έξω μας παραμυθιάζουν ότι προσεύχονται για την σωτηρία μας οι αθεόφοβοι. Αυτά τα σμήνη των κηφήνων όπως τους αποκαλούσε ο Ελληνόψυχος Πλήθων ο Γεμιστός, πέντε αιώνες πριν.
  Ο κατήφορος της διαστροφής των πατέρων όμως δεν έχει σταματημό: «Μολυσμόν ενόησαν» ακόμα και το λιπαντικής φύσεως εκείνο υγρό που εκκρίνει το πέος κατά την ερωτική διέγερση, το οποίο οι έφηβοι με αβρότητα αποκαλούν «γλύκα».
  Σελ. 551, υποσημείωση (1). «Τινές δε διακριτικοί, μολυσμόν σαρκός ενόησαν ακόμη, και εκείνην την ολίγην ενήδονον υγρασίαν του σπέρματος, την οποίαν αισθάνεται τινάς εις το παιδογόνον μόριον, προξενουμένη ή από ενθύμησιν εμαθή, ή από όρασιν και ακοήν εμπαθή τινος προσώπου, από τον οποίον και τοιούτον μολυσμόν πρέπει να είναι ελεύθεροι οι μεταλαμβάνοντες».
  Η διαστροφή συνεχίζεται αμέσως αναμεμειγμένη με τον διάβολο. «Δεν δύναμαι εδώ να κρύψω με την σιωπήν την μεγάλην πανουργίαν οπού μεταχειρίζεται ο διάβολος εις το πάθος τούτο του ενυπνιασμού, την οποίαν αναφέρει εκείνος ο Νείλος (άγιος κι αυτός) εις μίαν του επιστολήν. Τοσαύτη γαρ σπουδή, λέγει, ο μιαρός έχει εις το να μολύνει τον ταλαίπωρο άνθρωπον με τον εμπαθή ενυπνιασμόν, ώστε οπού δεν ευχαριστείται να παθαίνη ταύτην ο άνθρωπος κοιμώμενος, αλλά αφ΄ ου ο κατάρατος κινήση το πάθος εις τον άνθρωπον με την φαντασίαν τινών προσώπων, τότε εξυπνίχει τον άνθρωπον, δια να αισθανθή ζωντανότερα, έξυπνος ων, την ακάθαρτον εκείνη ηδονή, και να ενθυμάται καλύτερα».
  Εδώ, αλλά και σε κάθε περίπτωση, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο διεστραμμένος καλόγερος, διάβολο εννοεί την φύση του ανθρώπου και τίποτε άλλο. Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για την κατανόηση αυτή.
  Θα έλεγε κανείς ότι, ναι μεν αλλά, την σήμερον ημέρα δεν υφίστανται, μέσα στον χριστιανικό κόσμο, τέτοιες συμπεριφορές. Θα του απαντούσαμε με δύο παρατηρήσεις: πρώτον ότι κακώς δεν υφίστανται, αν δεν υφίστανται, αφού πρέπει κάθε σωστός χριστιανός να ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες των αγίων, και δεύτερον ότι υφίστανται και παραϋφίστανται. Ας πάει κανείς σε εξομολόγο να του εκμυστηρευτεί τέτοια πράγματα κι έπειτα να μας πει τι θα του προτείνει. Ας ρωτήσει τους καλόγερους περί αυτών, οι οποίοι αποτελούν, για τον χριστιανικό κόσμο, το τέλειο υπόδειγμα.
  Η κραυγαλέα αυτή περίπτωση ανώμαλης, απάνθρωπης και αφύσικης συμπεριφοράς των αγίων, των πατέρων και των καλόγερων της χριστιανικής πίστης, η οποία μολύνει θανάσιμα τις αθώες παιδικές ψυχές, εξακολουθεί να δρά σχεδόν ανενόχλητη. Η μεγάλη απορία μας έγκειται στην παντελή απάθεια των γονέων, προς τα παιδιά τους, έναντι των απαράδεκτων αυτών συμπεριφορών, των ανθρώπων του κυρίαρχου χριστιανικού δόγματος. Πώς δηλαδή παραδίδουν τις ψυχές των αθώων παιδιών τους στο χτικιό αυτό! Πώς αρκετοί χαίρονται για τον βιασμό των ψυχών παιδιών τους, από τους ανώμαλους και αρρωστημένους αυτούς ιερωμένους, κατηχητές και εξομολογητές;
  Η ντροπή, λόγω συνυπευθυνότητας, πάνω στα κεφάλια ολονών μας. Οι ευνούχοι στον ρόλο των γονιμοποιητών!!! Κακόμοιρη Ελλάδα. Ως πότε θα ανέχεσαι την θρησκευτική κατοχή των πατέρων της Εβραϊκής αίρεσης των Ιουδαιοχριστιανών, οι οποίοι χτικιάζουν τις ψυχές των παιδιών σου.

  Βασδέκης Ν. Σταύρος
  Μαυροκορδάτου 31
  62100 Σέρρες
  τηλ. 23210-52462

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος
  χωρίς την άδεια του συγγραφέα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Μαζί με 7.582 ακόμα followers

 • Απρίλιος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Αρέσει σε %d bloggers: