Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΣΥ, εμείς, και οι 25 που άργησαν να αρρωστήσουν…

03/06/2007

Την μέρα που γινόταν η κινητοποίηση στη μνήμη της Αμαλίας, την μέρα που ένα νεογέννητο πέθαινε στην Αθήνα από την έλλειψη ειδικού ασθενοφόρου, την ίδια μέρα, η διοίκηση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κομοτηνής ανακοινώνει σε 25 νεφροπαθείς, που εντάχθηκαν τελευταίοι στο τμήμα αιμοκάθαρσης ,ότι δεν θα μπορούν να κάνουν πια από την Δευτέρα την απαραίτητη για την ζωή τους αιμοκάθαρση, επειδή το νοσοκομείο δεν διαθέτει προσωπικό.
Δηλαδή τι λέει η διοίκηση της μονάδας τεχνητού νεφρού στους 25;
– «Λυπούμαστε κύριοι. Όποιοι αρρώστησαν πρώτοι θα κάνουν αιμοκάθαρση. Εσείς οι 25 που ενταχτήκατε τελευταίοι στο πρόγραμμα αργήσατε να αρρωστήσετε.Λυπούμαστε αλλά είμαστε πλήρεις. Μια άλλη φορά…»

Μόλις σε κάποιον από τους 25 συμβεί το απευκταίο θα βγουν οι μονομάχοι του διπολισμού στα κανάλια και θα καταγγείλουν αλλήλους για την κατάντια του ΕΣΥ. Ο Αβραμόπουλος θα διατάξει την πρόσληψη προσωπικού που θα ολοκληρωθεί σε 45 τέρμινα, όπως διέταξε μετά το θάνατο του νεογέννητου την αγορά 4 ή 6 (δεν συγκράτησα τον αριθμό) ειδικών ασθενοφόρων για την μεταφορά πρόωρων νεογνών. Εμείς θ’ αλλάξουμε κανάλι για να δούμε το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο»…
Tαλέντο έχεις… Ελπίδα δεν έχεις.
Αφού πάλι, τους ίδιους θα ψηφίσουμε στις εκλογές που έρχονται.

13 Σχόλια leave one →
 1. 03/06/2007 3:06 μμ

  ναι, αλλά δεν φταίει ούτε το νοσοκομείο ούτε οι γιατροί για αυτό, ΑΦΜ. Φταίνε αυτοί που θέλουν να διαλύσουν την δημόσια υγεία για να την δώσουν μετά βορά στους γραβατωμένους μάνατζερς που θα μετράνε τον ανθρώπινο πόνο σαν λογιστικό μέγεθος.

  Αυτό ακριβώς που γράφεις εδώ ήταν και το δικό μου point την 1η Ιουνίου.

  Περαστικά μας.

 2. 03/06/2007 4:19 μμ

  Βαδίζουμε -τι λέω; τρέχουμε!- προς την ιδιωτική ασφάλιση, με το μειονεκτημα ότι εξακολουθούμε να πληρώνουμε τα δημόσια ταμεία.

 3. 03/06/2007 5:13 μμ

  μα πως συνδυάζονται αυτά τα δύο (και πληρώνεις και αβοήθητος είσαι) πραγματικά απορώ…δείτε κι αυτό

  Λυδία

 4. 03/06/2007 5:29 μμ

  Οπως και να εχει , οι νεφροπαθεις της επαρχιας ταλαιπωρουνται πολυ και δεν ειναι το μονο περιστατικο αυτο.Αλλα και ποιος δεν ταλαιπωρειται απο το λεγομενο «Κρατος Προνοιας»;

 5. 03/06/2007 6:39 μμ

  http://lydia-tigria.blogspot.com/

  γι’αυτους που μένουν
  και επιμένουν

 6. 03/06/2007 6:45 μμ

  Ο Αβραμόπουλος δε δήλωσε ακόμα ότι «είναι αναρμόδιος» και γιαυτό το θέμα; Παράξενο μου φαίνεται. Αλλά, ξέχασα, είναι Κυριακή σήμερα. Ό άνθρωπος ξεκουράζεται..

 7. 03/06/2007 7:58 μμ

  Τι είναι αυτά που λέτε,στο σημερινό ΒΗΜΑ ο Αβραμόπουλος δήλωσε ότι :είμαστε σε καλό δρόμο !
  Μόλις πεθάνουν χωρίς κάθαρση οι νεφροπαθείς θα λυθεί αυτομάτως το πρόβλημα.
  Θα γίνει δε και μάθημα και για όσους σκοπεύουν να γίνουν νεφροπαθείς στο μέλλον!

 8. 03/06/2007 9:29 μμ

  Τι να πω ρε παιδιά, με θλίβει πολύ αυτή η κατάσταση που επικρατεί εκεί στην Ελλάδα. Έχουμε κι εμείς τα χίλια τόσα εδώ στην Κύπρο αλλά την τρομοκρατία του φακέλου δεν την ζούμε. Αυτή η υπόθεση με την Αμαλία άγγιξε κόκαλο και ελπίζω αυτή η κινητοποίηση να είναι η απαρχή για την αλλαγή αυτού του σάπιου συστήματος. Αντίσταση χρειάζεται και ανοικτή καταγγελία, μόνο έτσι θα συνετιστούν κάποιοι αλπάνηδες, «αλαζονικά βόδια».
  Για τους ανθρώπους που ζουν με κάποιο πρόβλημα υγείας και εξ ανάγκης έρχονται αντιμέτωποι με αυτά τα βόδια, η θαρραλέα στάση της κοπελιάς αυτής άνοιξε δρόμο.
  Κρατήστε τον ανοικτό, λεωφόρο.
  Τα χαιρετίσματα μου

 9. 03/06/2007 10:21 μμ

  Πέρα από τον γολγοθά της αρρώστιας, έχουν να πολεμήσουν και την γαμημένη την γραφειοκρατεία οι άνθρωποι… Κύριοι υπουργοί, έλεος πια!
  Από το blog της Λυδίας:
  Σκηνή πρώτη: πήγε η μαμά της σήμερα να “γράψει” την MRI+φασματοσκόπηση στο ΙΚΑ. Και φυσικά είχαμε πάλι το ίδιο παραμύθι:
  Ελεγκτές ΙΚΑ: δεν σας το γράφουμε γιατί η φασματοσκόπηση δεν υπάρχει σαν έξεταση στα χαρτιά μας
  Η Μαμά: οκ, γράψτε την σαν απλή MRI να πάρουμε τουλάχιστον αυτό το ποσό (σημ. με την φασματοσκόπηση στοιχίζει τα διπλάσια, αλλά…)
  Εκείνοι: να μας φέρετε χαρτί από το νοσοκομείο ότι την χρειάζεται
  Εκείνη: ναι, αλλά και την άλλη φορά σας έφερα και τα ίδια μου λέγατε
  Εκείνοι: μην μας κολλάτε γιατί by the book μόνο δύο μανγητικές τον χρόνο δικαιούστε
  Εκείνη: μα παγκοσμίως για την παρακολούθηση όγκων εγκεφάλου γίνεται μαγνητική ανά τρίμηνο!
  Εκείνοι: [σιγά μην ξέρουν τι γίνεται και τι δεν γίνεται και τι προβλέπεται για τα παιδιά αυτά – τι λένε τα χαρτιά τους έχει σημασία] Σας βάζουμε την σφραγίδα, αλλά δεν θα περάσει το χαρτί σας για να εγκριθεί εάν δεν μας φέρετε το χαρτί από το “Παίδων”
  Εκείνη: &*$%^*#(#) [ο μπαμπάς της δεν βρίζει, τουλάχιστον όχι μέσα στο μπλογκ της]

 10. 04/06/2007 12:49 πμ

  Παιδιά το τι έχουνε δει τα μάτια μου στην επαρχία δε λέγεται. Φίλος μου μουσικός από Μεσσηνία πήγαινε Ηλεία για αιμοκάθαρση οδηγώντας μόνος του. Μετά την αιμοκάθαρση συχνά πήγαινε σε ένα ξενοδοχείο να ξεκουραστεί για να μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή. Και οι ανάγκες στην οικογένεια ήταν τόσες που ήταν αδύνατον και να μη δουλεύει. Τέτοια δράματα στην επαρχία, άπειρα. Έξοδα για ταξί, χάσιμο χρόνου μιας ημέρας και το χειρότερο να μη βρίσκουν θέση!
  Η γραφειοκρατεία δε, όπως περιγράφει η μητέρα της Λυδίας, είναι τρομερή και γίνεται χειρότερη, όταν σου κάτσει ο κάλος που δεν έχει την παραμικρή ευελιξία να την παρακάμψει, ενώ πολύ συχνά μπορεί. Τις πιο πολλές φορές μπορεί, αλλά βαριέται. Και σε περιπτώσεις χρονίων παθήσεων είναι αβάσταχτο.

 11. ion permalink
  04/06/2007 10:21 πμ

  οι συνθήκες στον τομέα της υγείας έχουν γίνει πραγματικά επικίνδυνες..Το μόνο που σε σώζει είναι να μην αρρωστήσεις..Πόσοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται ρισκάροντας τη ζωή τους εκεί έξω; αυτό το κράτος είναι μια απελπισία..

 12. 04/06/2007 12:39 μμ

  Κροτ:
  Το κατάλαβα το point σου, στο post σου της 1ης Ιουνίου. Και η στάση που κράτησες για μένα είναι σεβαστή. Συμφωνήσαμε κιόλας, μέσω Μπρεχτ…

  Ροδιά : Φυσικά, δεν βαδίζουμε από μόνοι μας προς την ιδιωτική ασφάλιση. Μας “βαδίζουν” ολοταχώς. Κι όποιος έχει να πληρώσει θα επιζήσει. Αυτός είναι ο νέος μεσαίωνας.
  Ελαφίνι & DirtyJazz: Ευχαριστώ για το link…
  Η Λυδία πολεμάει και θα νικήσει.
  Μαρία-Μαρία: κράτος “πρόνοιας” στα λόγια.
  Κράτος “πορνείας” στις πράξεις.
  exitmusician : μπορεί να δηλώνει αναρμόδιος ο Αβραμό, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να προβληθεί.
  Ακόμα και μέσα από το blog της Aμαλίας το προσπάθησε.
  Κλέλια: Το φακελάκι είναι η μετεξέλιξη του οθωμανικού “μπαξίς”. Στην Ελλάδα, εμφυτεύτηκε στο DNA μας. Στην Κύπρο μάλλον το γλυτώσατε λόγω βρετανικής κατοχής.
  Μαριάννα: Δεν είναι μόνο η επαρχία. Και στην Αθήνα υποφέρουν οι ασφαλισμένοι. Οι ατέλειωτες ουρές στο ΙΚΑ, τα ραντεβού που κλείνουν στους ασφαλισμένους μετά από 6 και βάλε μήνες….
  Αφόρητη κατάσταση…
  Ιon: αν ξέρεις το φάρμακο για να μην αρρωστήσουμε πες το μας , να μην τος έχουμε ανάγκη…. Τους κερατάδες!

 13. 04/06/2007 2:49 μμ

  ¨Εχει και τα καλά της Μάρξυ μου η υπόθεση. Αν έχεις καταπιεί δηλητήριο ή απλά θέλεις να κάνεις εμετό, δεν θα χρειάζεται πιά να ζορίζεσαι ή να κάνεις πλύση στομάχου: θα παίζεις στο βίντεο τον Βαγγέλα Βενιζέλο- Τούρκογλου να καταθέτει επερώτηση για τον θάνατο της Αμαλίας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Ιουνίου 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Αρέσει σε %d bloggers: