Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κινητοποίηση των πολιτών δεν είναι pc game

02/07/2007

(Titana, όλα αυτά θα ήθελα να στα γράψω σαν comment, αλλά τα έχεις κλειστά.)

Ξεκινάς μια ιστοσελίδα με στόχο «την άμεση κινητοποίηση των πολιτών και ορισμένων πολιτικών έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με νόμιμο τρόπο, οι καμμένες εκτάσεις της Αθήνας να ξαναγίνουν πράσινες ενώ παράλληλα να οργανωθούν ενέργειες δενδροφύτευσης.»
Μάλιστα.
-Βαφτίζεις την προσπάθειά σου «Make Athens Green», ευρηματικός τίτλος-δεν λέω-, κατάλληλος όμως για pc game και όχι για κινητοποίηση πολιτών.
-Κρατάς τα σχόλια των post κλειστά για να δείξεις πόσο πολύ εκτιμάς τους πολίτες που θέλεις να κινητοποιήσεις. Πιθανόν να έχεις στο μυαλό σου ότι αργότερα πατώντας το enter ή πληκτρολογώντας κάποια εντολή, οι πολίτες θα αρχίσουν να κινητοποιούνται αυτόματα, όπως γίνεται στα pc games.
-Αδιαφορείς για την ύπαρξη οικολογικών, φυσιολατρικών και φιλοδασικών ομάδων και οργανώσεων, καθώς και για τις συλλογικές προσπάθειες που γίνονται από άλλα ιστολόγια, αλλά επιλέγεις να επικοινωνήσεις με βουλευτές όπως ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης και ο Βενιζέλος, που στα μάτια σου «δείχνουν περισσότερο ευαισθητοποιημένοι»… Αλήθεια, σε ποιον τομέα ακριβώς είναι ευαισθητοποιημένοι, εκτός από την ανάγκη τους για προεκλογική προβολή;

Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να βρεις σπόνσορες για δωρεάν αναψυκτικά αλλά οφείλω να πω ότι αυτός ο μανατζερίστικος τρόπος προσέγγισης του θέματος («Μέχρι να αρχίσουν να κινούνται τα πράγματα και να γίνει κάτι, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι my way is the highway») προσωπικά με απωθεί.
Προτιμώ άλλες προσπάθειες (όπως το anadasosi.blogspot.com), που ακόμα κι αν γίνονται χύμα, έχουν μέσα τους ψυχή.
Και ο εθελοντισμός είναι ψυχή και όχι pc game.

23 Σχόλια leave one →
 1. 02/07/2007 3:13 μμ

  Αγαπητέ Μαρξ, επί της ουσίας συμφωνώ μαζί σου (αν και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λίγο με την ειρωνικό ύφος για τα pc-games και τα αναψυκτικά, δε νομίζω ότι χρειαζόταν). Θα προσέθετα ότι είναι αδιαφανής και η δομή της κίνησης: με ποιους όρους ο Τιτάνας συναντιέται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μπλόγκερ, ως επώνυμο άτομο, ως εκπρόσωπος των ευαισθητοποιημένων μπλόγκερ κτλ;

  Να σημειώσω ότι ο Τιτάνας μου είναι καθ’ όλα συμπαθής ως περσόνα – μπλόγκερ, η διαφωνία είναι μόνο επί του πολιτικού. Κι εγώ σχολιάζω εδώ επειδή δε δίνεται εκεί η δυνατότητα.

 2. 02/07/2007 3:18 μμ

  Αγαπητέ ΑΦΜ, χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον Titanas (αφού έχω κι εγώ πάνω-κάτω τις ίδιες αντιρρήσεις με σένα), θα ήθελα να αναρωτηθώ δημόσια γιατί δεν του στέλνεις ένα mail. Εγώ αυτό έκανα με τις παρατηρήσεις μου και μου απάντησε (εννοείται πως δε θα δημοσιεύσω το περιεχόμενο της αλληλογραφίας μας). Εκτός φυσικά αν έχεις άλλους λόγους που επιλέγεις να τον ξεμπροστιάσεις έτσι…

  Επίσης, θα ήθελα να αναρωτηθώ πού εξαφανιστήκατε πάλι όλοι εσείς οι παλιοί, γνωστοί κι ευαισθητοποιημένοι bloggers που συχνά αναφέρεστε σε συλλογικότητες κλπ. Στην Anadasosi επικρατεί χάος είναι η αλήθεια, κι αυτό γιατί άνθρωποι όπως εσύ και δεκάδες άλλοι (που θα έπρεπε να είχατε αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία κι έχετε ενδεχομένως τις ικανότητες και την εμπειρία να τη διαχειριστείτε) επιμένετε να απέχετε από την ενεργό δράση και όσα αυτή συνεπάγεται. Αφήνοντας άλλους που μπαίνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους σε blogs και groups να προσπαθούν να βγάλουν άκρη για το τι και πώς πρέπει να κάνουν. Καλή η κριτική, αλλά πού και πού χρειάζεται να σηκώνουμε και λίγο τα μανίκια μας αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε.

  Συγνώμη για το επιθετικό ύφος (ξέρεις πολύ καλά ότι σε συμπαθώ ιδιαίτερα), αλλά αυτή την αποστασιοποίηση των «μπλογκόλιθων» την έφαγα στη μάπα πριν από ένα μήνα ακριβώς και δεν πρόκειται να την ξεχάσω. Αναρτήσανε όλοι ωραία και καλά το κείμενο για την Αμαλία μόλις ήταν πια έτοιμο, και είναι ζήτημα αν υπήρξαν 3-4 από τους «top 150 bloggers» που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν δυναμικά στο συντονισμό της όλης προσπάθειας.

  Κατά τ’ άλλα, είμαστε το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Φαντάσου τι είναι οι άλλοι δηλαδή…

 3. 02/07/2007 4:01 μμ

  @Άμμος :
  Δεν είμαι επαγγελματίας γραφιάς για να ελέγχω το ύφος με το οποίο γράφω το κάθε ποστ. Αν το ύφος αυτού του ποστ είναι ειρωνικό, ο λόγος είναι ότι, πολύ απλά, έτσι ειρωνικήήταν και η διάθεση μου απέναντι σε όλα όσα διάβασα στο make athens green.
  @ Νεφέλικα: Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου «μπλογκόλιθο» και μη μου φορτώνεις όρους που κοροϊδεύω. Δεν ανήκω σε κανένα «top 150» και θεωρώ τέτοιες ταξινομήσεις αστείες.
  Έχω ένα blog, με διαβάζουν 50 άνθρωποι την μέρα, διαβάζω άλλους 100, αυτό είναι όλο…
  Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα blog πρέπει να είναι στην αιχμή των όποιων κινητοποιήσεων. Υπάρχουν ομάδες, οργανώσεις, σύλλογοι , που έχουν «οργώσει» αυτά τα βουνά κι αυτά τα δάση. Αυτοί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο, επειδή αυτοί έχουν την γνώση και την εμπειρία. Δεν χρειάζεται τα πάντα να ξεκινούν και να τελειώνουν μέσα στα blog. Τα blog μπορούν να συνεισφέρουν στην ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις αυτές και οι blogger θα πρέπει να παίρνουν μέρος σ΄αυτές, πρώτα ως πολίτες και ύστερα αν το θέλουν και ως blogger. Οι μπλόγκερ δεν (πρέπει να) είναι δισδιάστατα καρτουνάκια που δρουν και κινούνται μόνο μέσα στα ιστολόγια.
  Η υπόθεση της Αμαλίας ήταν κάτι διαφορετικό.
  Ήταν ένα θέμα που εκτός από την κοινωνία αφορούσε άμεσα και την μπλογκόσφαιρα, διότι με ένα blog εκφράστηκε η Αμαλία και μέσω των blog έγινε γνωστός ο αγώνας της. Aναλάβατε την οργάνωση εσείς που το σκεφτήκατε πρώτοι και καλά κάνατε. Όταν μετά την 1η Ιουνίου, μπλέχτηκαν κι άλλοι στην υπόθεση, είδες που οδηγήθηκαν τα πράγματα.

 4. 02/07/2007 4:50 μμ

  τελικά κι εδώ όλα για τους ρόλους γίνονται?μάλλον..το διαπίστωσα κι εγώ με τα ελάφια που κάποιοι έπεσαν να με φάνε..σημασία έχει η ενημέρωση κι όχι το ποιός..και ποτέ δεν ήμουν υπέρ των «κέντρων»…καλησπέρα σε όλους

  (όταν λέω εδώ το εννοώ γενικότερα ε?μη το πάρεις προσωπικά)

 5. 02/07/2007 4:56 μμ

  Αν είδα λέει…

  Συμφωνώ ότι η προστασία των δασών πρέπει να οργανωθεί από τους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο. Ωστόσο, το να κινητοποιηθούν εκατοντάδες εθελοντές μέσω των blogs (είτε για να φυτέψουν ένα δεντράκι είτε για να αφυπνίσουν και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη) είναι μια διαδικασία που απαιτεί συλλογική προσπάθεια και σωστό συντονισμό. Κι επειδή δε σε διαβάζουν μόνο 50 άνθρωποι, είτε το θέλεις είτε όχι είσαι ένας από τους πολλούς «ελεύθερους δικτυογράφους» που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν κόσμο και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις. Όχι ότι έχεις καμία υποχρέωση να το κάνεις, απλά αν είναι να το κάνει κάποιος, καλύτερα να είναι κάποιος που τον διαβάζει και τον σέβεται μεγάλο μέρος της μπλογκόσφαιρας.

 6. 02/07/2007 5:16 μμ

  Αγαπητέ nefelikas,
  Στην περίπτωση της όλης προσπάθειας για την Αμαλία, το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στην οργάνωσή της ενεργά αυτοί που εσύ αποκαλείς «μπλογκόλιθοι» ήταν καλό.
  Πίστεψέ με.

 7. 02/07/2007 5:47 μμ

  γιατί να μην δίνουν δωρεάν Λενινάδα ας πούμε? το σκεφτήκαμε αυτό το ενδεχόμενο?

 8. 02/07/2007 5:52 μμ

  Krot, εδώ δεν τη δοκιμάσαμε εμείς ακόμα, θα την κεράσουμε και σε άλλους;; 🙂

 9. 02/07/2007 10:59 μμ

  AFM επειδή είχα διαβάσει το blog του πριν, και ένιωσα τουλάχιστον ΑΧΡΗΣΤΟΣ, επειδή εγώ ΠΗΓΑ στην Πάρνηθα, αλλά δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ από το βλέπω και να δίνω κουράγιο…κι αυτό γιατι ΔΕΝ μπορούσα, δεν είχα εγώ το κουράγιο.

  Σε ευχαριστώ…

 10. 03/07/2007 1:23 μμ

  Hello,

  Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις ρε συ! Ειλικρινά είναι εξαιρετικά ευρηματικές οι παρτηρήσεις σου.

  1. Η αντιμετώπιση του εγχειρήματος είναι κάτι σαν software beta όπως πολύ σωστά παρατηρείς. Η διαφορά είναι δεν περιμένω να γίνει οτιδήποτε με κάποιο μαγικό enter ή κάτι τέτοιο. Δεν ζήτησα από κανέναν πολίτη οτιδήποτε.

  2. Έχω κλειστά τα σχόλια προς το παρόν για να αποφεύγω να απαντάω σχόλια «είμαι μαζί σου» «γιατί αυτό και όχι το άλλο» τα οποία τρώνε χρόνο τον οποίο δεν μπορώ να διαθέσω για κάτι τέτοιο. Όχι τώρα τουλάχιστον.

  3. Αν μπορείς να αποδείξεις ότι αδιαφορώ για «οικολογικών, φυσιολατρικών και φιλοδασικών ομάδων και οργανώσεων» θα ήθελα να διαβάσω τα επιχειρήματα σου. Νομίζω ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Έχω ήδη επικοινωνήσει με δασολόγο και σκοπεύω να μιλήσω και συλλόγους σύντομα.

  4. Είναι ευαισθητοποιημένοι με την χρήση του internet για τους δίκους τους λόγους που προφανώς συμπεριλαμβάνουν και την προσωπική τους επαφή, πολιτικοί είναι άλλωστε. Εν όψη εκλογών ίσως καταφέρουν να δώσουν μια μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα μέσα και από τα blogs τους για τον όποιο λόγο θεωρήσουν αυτοί. Εν οψη εκλογών ίσως καταφέρουν να σπρώξουν την κατάσταση την στιγμή που όλα παγώνουν εκείνη την περίοδο. Ίσως, δεν ξέρω, απλά δοκιμάζω. Εξάλλου έχω γράψει ότι το περιβάλλον δεν έχει χρώμα

  5. Δεν αδιαφορώ ούτε αρνούμαι την επικοινωνία με άλλα ιστολόγια [βλέπε anadasosi]. Είπα ότι θα επικοινωνήσω με τα παιδιά όταν θεωρήσω ότι είναι σκόπιμο.

  Συμφωνώ ότι ο εθελοντισμός είναι ψυχή αλλά τα παιδιά πίσω από το anadasosi ξεκινούν λέγοντας ότι είναι γενικά κατά της ιδέας.

  my way is the highway καλώς η κακώς. Δεν περιμένω ότι θα αρέσει σε όλους, αλίμονο. Πραγματικά χαίρομαι που δεν αρέσει σε εσένα γιατί διάολε είσαι από τους ελάχιστους που κάνεις εποικοδομητική κριτική!

  Ένα παράδειγμα που ίσως να δείξει πως περίπου αντιμετωπίζω το θέμα αυτή την περίοδο είναι το εξής: Έλαβα σήμερα 3 emails που με ειδοποιούσαν για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή και ότι θα έπρεπε να πάω να είμαι εκεί κλπ. Ελπίζω να καταφέρω να πάω αλλά παράλληλα θεωρώ πιο χρήσιμο αν όλοι όσοι μαζευτούν αγοράσουν και ένα φυτό, μια γλάστρα με ένα δεντράκι στον γυρισμό προς το σπίτι έτσι ώστε να έχουν κάνει κάτι χειροπιαστό, εδώ και τώρα, στην δική τους αυλή που είναι μέρος όλων των αυλών της πόλης μας.

 11. 03/07/2007 2:10 μμ

  a.f.m τα είπες πολύ ωραία, αλλά όντως, είναι τόσο προσωπικό που θα ήταν καλύτερο να σταλεί με μέηλ.

  και

  Titanas όλα cool, αλλά ρε παιδί μου, αυτό το No 2 δεν έπρεπε να υπάρχει κάπου στο μπλόγκ σου σαν επεξήγηση ;

 12. 03/07/2007 2:23 μμ

  Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να βρεις σπόνσορες για δωρεάν αναψυκτικά αλλά οφείλω να πω ότι αυτός ο μανατζερίστικος τρόπος προσέγγισης του θέματος (…) προσωπικά με απωθεί.

  Με βρίσκεις 100% σύμφωνο ειδικά σ’ αυτό. Αυτή η στάση μου θυμίζει συνδικαλιστές – μανατζερίσκους της ΔΑΠ.

 13. makeathensgreen permalink
  03/07/2007 2:31 μμ

  @m13 : Ενημέρωσα το About

  @Unique Fish: Είμαι πολύ μακρυά από ΔΑΠ. Όσο για τους σπόνσορες είναι μια ιδέα που ίσως φανεί χρήσιμη αν τα καταφέρω. Δεν είναι πρώτος στόχος όμως.

 14. 03/07/2007 3:39 μμ

  @ Elafini : Το πήρα.
  🙂

  @ Nefelika: «Μπλογκόλιθος», «σεβασμός», » να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις»….
  Καλά, εσύ ή πας να με προωθήσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των «Ενωμένων Ιστολόγων» ή με προορίζεις για διάδοχο του Χριστόδουλου.

  @ Πασκάλ : Κι εσείς μπλογκόλιθος;
  🙂

  @ Κροτ: Τώρα που θα πας στο Ινστιτούτο Πούτιν για να βελτιώσεις τα πτωχά ρωσικά σου, δεν ζητάς από τον Πούτιν να αναλάβει καμιά ευγενική χορηγεία;

  @ Νατάσσα: Σου στέλνω 2 κιβώτια αμέσως.

  @ Μάνο: Φαντάζομαι ότι είναι βασανιστικό να βλέπεις από κοντά την καταστροφή και να μην μπορείς να σώσεις ούτε ένα πράσινο φύλλο.

 15. 03/07/2007 3:43 μμ

  @Titanas: Aν και διαφωνούμε σε πολλά, ο τρόπος με τον οποίον απάντησες σε κάνει στα μάτια μου συμπαθή.
  Προσεγγίζεις τα πράγματα με μια λογική που ίσως είναι η λογική του μέλλοντος, αλλά εμένα δεν μου αρέσει μια τέτοια προοπτική. Τα πάντα θα γίνονται με σπόνσορες και χορηγούς, ακόμα και η δενδροφύτευση. Ίσως δούμε πεύκα- coca cola , έλατα- pepsi cola και κλαίουσες ιτιές Johnsons shampoo- όχι πια δάκρυα.
  Πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί σου, αλλά κάποιοι ρομαντικοί «δεινόσαυροι» θα συμφωνήσουν και μαζί μου.
  Η παραδοχή ότι θα επικοινωνήσεις με τους συλλόγους προσεχώς και ότι θα συνεργαστείς με τα παιδιά του anadasosi όταν το κρίνεις σκόπιμο, δείχνει ότι οι επισημάνσεις μου δεν ήταν κακόπιστες. Η αντίρρησή μου στο να κλείσεις ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει να κάνει ότι ο Κ.Μ ανήκει σε άλλο ιδεολογικό χώρο από εμένα. Τις ίδιες αντιρρήσεις θα είχα ακόμα κι αν έκλεινες ραντεβού με την Λιάνα Κανέλλη για παράδειγμα.
  Όπως και νά’χει , εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου, ακόμα κι αν διαφωνώ με τις μεθόδους που ακολουθείς

 16. 03/07/2007 3:46 μμ

  @ Μ13 : δεν έστειλα email, επειδή αυτά που έγραψα ήθελα να ακουστούν.
  Δεν κάνω μυστική διπλωματία με non- paper

  @Unique Fish: Υπάρχουν και ψάρια, ρομαντικοί δεινόσαυροι;

 17. makeathensgreen permalink
  03/07/2007 5:28 μμ

  @Allu Fun Marx: Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να σου εξηγήσω την ιδέα μου για τους σπόνσορες σε ορισμένες προσπάθειες σε επόμενο comment. Τα δέντρα τα βάζει το κράτος αλλά το πούλμαν, τα νερά κλπ αν μαζευτούν πολλοί είναι πρόβλημα.

  Ελπίζω να τα πούμε από κοντα και να πιούμε μια μπύρα μαζί γιατι θα το *ξαναπώ* κάνεις εποικοδομητική κριτική με επιχειρήματα στην σειρά και συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο feedback από αυτό!

  Αν θέλεις email me για να τα πούμε απο κοντά.

 18. 03/07/2007 5:34 μμ

  ναι, καλά… αυτός δεν δίνει του αγγέλου του νερό… μην περιμένεις! :ΡΡΡ

 19. 03/07/2007 7:43 μμ

  Krot, αν δεν μου τα στείλει, θα τον καταγγείλω! …….Στους Σουηδούς! (χιχιχι! 😉 )

 20. espοir permalink
  03/07/2007 7:59 μμ

  Η διαφορετική προσέγγιση κοινών προβλημάτων συνήθως είναι απόρροια του διαφορετικού οπτικού πρίσματος.

  Άλλως-πως: αν βρείτε έστω και ένα κοινό βιβλίο στις βιβλιοθήκες σας, εμένα να με φτύσετε!

  Μπορεί το internet να κρύβει αρχικά αυτές τις διαφορές μας (με τον ισοπεδωτικό τρόπο της ανωνυμίας) αλλά κάποτε βγαίνουν στην επιφάνεια.

 21. 06/07/2007 6:04 μμ

  @ΑΦΜ & titanas:Αν θα κανονίσετε θέλω να έρθω. Θέλω να κάνω τον διαιτητή μια και σε σημεία συμφωνώ και με τους δύο. (ευκαρία να γνωρίσω και του αλλουφάνιο 🙂

 22. 10/09/2007 10:41 μμ

  Ένα Δέντρο ο καθένας μας
  ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ
  ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

  Δυναμώνουμε τα μικρά αριστερά κόμματα που μπορούν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Μιλάνε πιό πολύ την γλώσσα μας.

  Πώς θα τα κρίνουμε αν δεν τα ακούσουμε, αν δεν δυναμώσουμε τη φωνή τους; Οι μεγάλοι τα πνίγουν,τα αποκλείουν επειδή φοβούνται τη φωνή που θα βγαίνει από τη δύναμη που μπορούμε να τους δώσουμε εμείς. Παρά τα όποια λάθη και τίς όποιες αδυναμίες τους, μπορούν να φρενάρουν, σε κάποιο βαθμό ,τους κυβερνώντες ανάλογα με τη δύναμη που θα τους δώσουμε.Άς γίνουμε κι εμείς κακό ζειρόβολο αφού αυτοί είνει κακά δεμάτια.Δεν θα παραδωθούμε αμαχητί.

  Να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στον δικομματισμό.Το παιχνίδι » ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης πάνε γιά πρωθυπουργοί» τελείωσε ,εμείς δεν το παίζουμε.

  Καταδικάζουμε το apolitik. Το δεν ασχολούμε με την πολιτική , είναι μία άκρως πολιτική πράξη , που λειτουργεί και πάλι υπέρ των μεγάλων κομμάτων όπως το Λευκό και το Άκυρο.

  Η άρνηση της άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος είναι μία Άκρως Πολιτική Πράξη.

  Καιρός να προχωρήσουμε σε έργα. Η δύναμη είμαστε εμείς. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Ας πάψουμε να μεμψιμοιρούμε. Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας . Δεν τους τη χρωστάμε. Μας χρωστάνε τα δάση που μας κάψανε, το οξυγόνο που αναπνέουμε,τον αέρα και το νερό που μας δηλητηριάζουν. Μας χρωστάνε όλα αυτά που, επί έναν τουλάχιστον αιώνα , απλόχερα και με τόση άνεση μας τάζουν. Μας χρωστάνε το ότι δεν μας έκαναν ποτέ κράτος. Μας χρωστάνε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Μας χρωστάνε την απόσειση του βάρους της ψωρο-κώσταινας που μας φόρτωσαν. Μας χρωστάνε την εθνική μας υπερηφάνεια και πάρα πολλά άλλα..

  Φυτεύουμε από ένα δέντρο μπροστά στο σπίτι μας , στο πεζοδρόμιό μας, στον ακάλυπτο,στο μπαλκόνι μας έστω, σαν ν΄άνάβουμε ένα καντηλάκι στην μνήμη αυτών που κάηκαν[ψυχές και δέντρα-μαζί και οι δικές μας ψυχές ]. Γιά να μην ξεχάσουμε ποτέ το κακό που μας έκαναν
  και για να μην λησμονηθούμε ποτέ ,όπως λέει μία Κινέζικη παροιμία: αν θες να ζήσεις γιά πάντα φύτεψε ένα δέντρο, ενώ μιά άλλη, Κινέζικη επίσης, λέει: η καλύτερη ώρα για να φυτέψεις ένα δέντρο είναι τώρα.

  Σημ.: Οι Δήμοι [πρέπει να] διαθέτουν δωρεάν δεντράκια.

  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  ΦΕΤΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Trackbacks

 1. Προς τα ΜΜΕ « Make Athens Green

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Μαζί με 7.582 ακόμα followers

 • Ιουλίου 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: