Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο»

19/10/2007

Η είδηση του Α.Π.Ε είναι χθεσινή, αλλά την διάβασα σήμερα στο news 24/7

«Στην απόσυρση της εισπνεόμενης ινσουλίνης-ενός φαρμάκου που είχε γίνει δεκτό με ανακούφιση από τους διαβητικούς- προχωρά η Pfizer, όχι για λόγους ασφάλειας ή μη αποδοτικότητας αλλά επειδή δεν αποδίδει οικονομικά στην παρασκευάστρια εταιρεία.»

Ξέρουμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, παρ’ όλα αυτά η δήλωση της εταιρείας, (που κυκλοφορεί στην αγορά το viagra, επειδή προφανώς είναι κερδοφόρο) δεν παύει να σοκάρει.
Σύμφωνα με την εταιρεία «Το πρόβλημα προέκυψε επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία δίσταζαν να συνταγογραφήσουν τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας, ιδίως σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό διαβητικών όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.Στην Ελλάδα και την Ιρλανδία το φάρμακο συνταγογραφούνταν από τα ταμεία αλλά οι αγορές αυτές δεν ήταν αρκετές για να φέρουν κέρδη στην εταιρεία.»

Τα κέρδη πάνω από τον ανθρώπινο πόνο λοιπόν. Καθαρά και απροσχημάτιστα. Τόσο για την εταιρεία, όσο και για τις κυβερνήσεις, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φροντίζουν για την ανακούφιση των ασθενών.
Πριν χρόνια, είχα ακούσει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούσαν, και αύριο ακόμα αν το έκριναν συμφέρον, να κυκλοφορήσουν φάρμακα που θα θεράπευαν οριστικά τον καρκίνο. Επειδή όμως αυτό θα στερούσε στο κύκλωμα τα μεγάλα κέρδη που αποκομίζουν από τα σκευάσματα των χημειοθεραπειών, οι εταιρείες κρατάνε στο «ψυγείο» τους αυτά τα φάρμακα.
Τότε, είχα σκεφτεί ότι όλο αυτό είναι μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας που διαδίδουν οι ευφάνταστοι. Σήμερα, δεν είναι πια και τόσο σίγουρος.

35 Σχόλια leave one →
 1. 19/10/2007 11:02 πμ

  Ο Θάνατός σου, ο αστακός μου….

 2. 19/10/2007 11:08 πμ

  Kανονικά, θα έπρεπε να φάμε κι αυτούς και τον αστακό τους…
  Μπας και βάλουν μυαλό

  (Καλημέρα Ζαφειρένια )

 3. 19/10/2007 11:48 πμ

  οι φαρμακευτικές εταιρείες (μετα από χρόνια lobbying στη ΕΕ) κατάφεραν και μας έπεισαν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα είναι η γρίπη των πουλερικών ( επίσημα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο θύμα της γρίπης) και εξασφάλισαν έτσι επιδότηση από την ΕΕ της τάξεως των 120 δις ευρώ!!!! Αλλά αυτό που λες τώρα είναι τελείως απροκάλυπτο. Τα καλά της ελεύθερης οικονομίας…

 4. 19/10/2007 11:55 πμ

  «κυβερνήσεις, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φροντίζουν για την ανακούφιση των ασθενών»

  ακριβώς. υποτίθεται.
  μα, είναι δυνατόν να τρέφουμε αυταπάτες? πότε ήταν οι κυβερνήσεις με το συμφέρον του κόσμου;

  τα περί φαρμάκων που κρατιούνται στο ψυγείο επειδή, άλλα είναι πιο κερδοφόρα, δεν είναι συνωμοσία. Ισχύει. (δεν ξέρω αν ισχύει για τον καρκίνο συγκεκριμένα, αλλά ισχύει για άλλες παθήσεις σίγουρα).

 5. 19/10/2007 12:16 μμ

  Το ιδιο που συνέβη εικάζεται και για το aids. Περισοτερες πληροφορίες εδω.
  http://www.hivwave.gr/pages/index.php

 6. 19/10/2007 12:17 μμ

  συνωμη (ταχυτης γαρ)
  Το ιδιο που συνέβη με την γριπη των πουλερικων εικάζεται και για το aids. Περισοτερες πληροφορίες εδω.
  http://www.hivwave.gr/pages/index.php

 7. 19/10/2007 12:46 μμ

  Ε ναι ρε συ Αλού!έτσι είναι με τις φαρμακοβιομηχανίες, προτείνω να δείτε τον επίμονο κηπουρό, ταινία με σχετικό περιεχόμενο. Βέβαια κέρδη και ο άνθρωπος από πάνω τους δεν μπορεί να γίνει, διότι το κέρδος είναι αδηφάγο και δεν κάθεται ήσυχο!Για αυτό θέλει να φάμε τον αστακό τους για να ησυχάσουμε!

 8. 19/10/2007 5:43 μμ

  Άμα την κρατικοποιούσαμε την Pfitzer, θα ήμασταν επικίνδυνοι κομμουνισταί, εε?

  Α, ρε, Τσάβεζ που τους χρειάζεται!

 9. 19/10/2007 6:05 μμ

  Ξέρεις Αλλου, ειμαι παιδί διαβητικών γονέων και τρεμω μηπως αποκτήσω κι εγω. Οταν ειχα διαβασει την ειδηση για την εισπνέομενη ινσουλίνη, είπα , επιτέλους και να το πάθω, αλλο να τσιμπιεμαι δυο φορες την ημερα κι αλλο ενα φις φις. Τί κριμα οι αλητες γαμώτο.

 10. 19/10/2007 7:05 μμ

  Παρτιζάνα, εμένα δε μου αρέσει ο αστακός,αλλά μπορώ να πάρω το χαβιάρι;

 11. epaideia permalink
  19/10/2007 9:30 μμ

  Συστήνω και εγώ τον «Επίμονο Κηπουρό»… Όσο για το παιχνίδι των κερδών, η Pfizer (και κάθε Pfizer δηλαδή) δεν το έχει σε τίποτα να παίξει με την υγεία και τον πόνο των ανθρώπων. Κι όταν οι τακτικές της πίεσης στα Ταμεία μέσω των γιατρών δεν αποδίδουν (ποια δουλειά νομίζετε ότι κάνουν τα παραρτήματα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών;) αποσύρει το φάρμακο από την αγορά επιδιώκοντας οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουν ομάδα πίεσης για τη διασφάλιση και την αύξηση των κερδών της…

 12. 19/10/2007 11:34 μμ

  Κι εγώ είχα διαβάσει παλιά πως υπάρχει τρόπος να γίνεται οριστικό σφράγισμα στα δόντια εδώ και χρόνια κι όμως το θέμα έχει «παγώσει» επειδή κάπως πρέπει να δουλεύουν και οι οδοντίατροι, οδοντοτεχνίτες κ.λπ.
  Το ίδιο και με το αδυνάτισμα. Μπορούν να κατασκευαστούν φάρμακα χωρίς παρενέργειες που να βοηθούν τους παχύσαρκους να αδυνατίζουν, αλλά τότε πώς θα δούλευαν, διαιτολόγοι,διατροφολόγοι, ινστιτούτα κ.λπ.;

 13. 20/10/2007 12:40 πμ

  τα κυκλώματα
  των κυκλωμάτων
  τα κυκλώματα
  ω καταραμένα κυκλώματα!

  Είναι ασύλληπτο το τί μπορούν να κάνουν τα λαμόγια του κόσμου στους ανθρώπους!
  Τα σενάρια, αυτά που φαίνονται επιστημονικής φαντασίας, δεν μπορεί να μην έχουν βάση. Αφού τα πιο πολλά με τα χρόνια, αποδεικνύονται. Το σχιζοφρενικό σενάριο ότι ο ιός το έιτζ κατασκευάστηκε για να τον διοχετεύσουν στην Αφρική, ώστε να ξεκάνουν το μισό πληθυσμό, να ευσταθεί;
  Το άλλο για τα τεχνητά νέφη που κάνουν με υψηλές θερμοκρασίες την εύκρατη ζώνη, τροπική κόλαση και κυρίως τη Μεσόγειο, ώστε ο τουρισμός να πάει προς κεντρική Ευρώπη, να ευσταθεί;
  Το ότι σκοτώνουν με ατυχήματα τους δωρητές οργάνων;
  Το ότι συνεργάζονται με τις φαρμακοβιομηχανίες, τα ιατρικά κυκλώματα για να βγάζουν τα άντερά τους από τις ασφάλειες, να ευσταθεί;
  Τα είχαμε ξαναπεί αυτά τότε με την Αμαλία και πέσανε να μας φάνε. Γιατί το κακό είναι ότι όσοι ανήκουν σε ομάδα που για το γενικό καλό θίγονται τα συμφέροντά της, ξεχνούν και τις αριστερές ιδεολογίες και την ανθρωπιά τους ενίοτε.
  Και δεν ευθύνονται μόνο οι «εγκέφαλοι». Συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι. Μπήκε στο πετσί μας το βόλεμα και οι μικρομιζέριες.
  Αν ρωτήσει κανείς τους χιλιάδες εργαζόμενους της Pfizer, θα σου πουν, έλα μωρέ κάτι άλλο θα βγάλουν να βολευτούν και οι διαβητικοί. Κάτω τα χέρια από την εταιρία μη χάσουμε τη δουλειά μας. Και πάει αλυσίδα… δυστυχώς.

 14. Ερευνητής permalink
  20/10/2007 2:03 πμ

  Χαίρεσθε.
  Ας μου εξηγήσει κάποιος ανθρωπιστής.
  Πώς η Pfizer κατόρθωσε να εφεύρει την εισπνεόμενη ινσουλίνη; Μήπως επενδύοντας τα κέρδη από άλλα φάρμακα;
  Μήπως λοιπόν αυτά τα εξορκισμένα κέρδη μας δίνουν σήμερα θέμα μιας συζήτησης που δεν θα υπήρχε αν οι πολυεθνικές «έβαζαν τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη»;
  Θα γνωρίζετε ότι το κόστος ενός νέου σκευάσματος ξεπερνά το 1 δισ. δολ. και σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερο…

 15. 20/10/2007 2:41 πμ

  τρομάζω…

 16. 20/10/2007 2:51 πμ

  Δυστυχως σε αυτη τη ζωη…οτι πληρωσεις εχεις και στο χωρο της υγειας…

 17. 20/10/2007 11:24 πμ

  @ Ερευνητής

  Kαι αγαλλιάσθε !
  Ξέρετε που αλλού επενδύουν ένα τεράστιο τμήμα των κερδών τους; Σε απίστευτες κρουαζιέρες γιατρών, επονομαζόμενες «συνέδρια», σε «δώρα» γιατρών για να συνταγογραφούν χαυταλεύρια και όταν λέμε δώρα δεν μιλάμε για ένα πάρκερ, ούτε καν για μον μπλαν. Μιλάμε από λάπτοπ και πάνω… στα εκατομμύρια των γιατρών ανά τον κόσμο.
  Να στήσουμε λοιπόν ένα αγαλματάκι να ευχαριστήσουμε την «ω εταιρεία !» που δίνει κι ένα μέρος των κερδών για παραγωγή νέων φαρμάκων που θα της εξασφαλίσουν περισσότερα ακόμα κέρδη.
  Δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι την εισπνεόμενη ινσουλίνη θα τη χορηγήσουν δωρεάν. Θα την πληρωθούν και θα βγάλουν και το κόστος και κέρδη και υπερκέρδη.

 18. 20/10/2007 11:31 πμ

  @ Ερευνητή:
  «Θα γνωρίζετε ότι το κόστος ενός νέου σκευάσματος ξεπερνά το 1 δισ. δολ. και σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερο…»

  και το κέρδος από κάθε τέτοιο νέο σκεύασμα, είναι μεγάλο πολλαπλάσιο αυτού του ποσού – κι όταν δεν είναι πολύ μεγάλο, το αποσύρουν από την αγορά, όπως τώρα…

 19. 20/10/2007 12:22 μμ

  Ας κάνω λοιπόν τον δικηγόρο του διαβόλου.
  Ξέρει κανείς να μας πεί μια επιχείρηση που δουλεύει για να χάσει;
  Ας μας την πεί.
  Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι εταιρείες αλλά τα κράτη που πρέπει να ΄χουν τον ελεγχο σε αυτές και τα κέρδη τους.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρία δεν αποσύρει κάποιο αναντικατάστατο φάρμακο απλά τα ταμεία θεωρούν ότι αυτή μορφή δεν τα συμφέρει να την πληρώνουν γιατί και με την ενέσιμη μορφή έχεις το ίδιο και ίσως καλύτερο αποτέλεσμα.
  Υπάρχουν φάρμακα που είναι αναντικατάστατα και αφορούν σπάνια νοσήματα και τα οποία οι εταιρείες τα κυκλοφορούν χωρίς ιδιαίτερο κέρδος απλά και μόνο για το prestige τους.
  Δυστυχώς εξαρτιώμαστε από τις δίάφορες εταιρείες που έχοντας κέρδη επενδύουν στην έρευνα για να συνεχίσουν να είναι κερδοφόρες.
  Δυστυχώς πάλι ,κανένα κράτος δεν κατάφερε μέχρι τώρα να αναπτύξει σε κρατικά πλαίσια την έρευνα.
  Όσο για τις ανοησίες περί φαρμάκου για τον καρκίνο που δεν κυκλοφορεί μόνο ασχετοι με το θέμα μπορεί να τις λένε.
  ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ,έχουν διάφορες μορφές και η κάθε μία έχει και διαφορετική αιτιολογία και διαφορετική θεραπεία.

 20. 20/10/2007 12:44 μμ

  «Στις μέρες μας το καθετί φαίνεται να εγκυμονεί το αντίθετό του. Οι μηχανές, οι προικισμένες με τη θαυμάσια δύναμη να συντομεύουν και να κάνουν πιο καρποφόρα την ανθρώπινη εργασία, βλέπουμε να καταδικάζουν την τελευταία στην πείνα και στην υπερεργασία. Οι καινούργιες πηγές πλούτου, από κάποια παράδοξη κατάρα της μοίρας, μετατρέπονται σε πηγές της στέρησης. Οι νίκες της τεχνικής φαίνονται να εξαγοράζονται με το χάσιμο του χαρακτήρα. Στον ίδιο βαθμό που η ανθρωπότητα δαμάζει τη φύση, ο άνθρωπος φαίνεται να σκλαβώνεται σε άλλους ανθρώπους ή στην ίδια του τη ποταπότητα. Ακόμα και το καθαρό φως της επιστήμης φαίνεται να μη μπορεί να φωτίζει παρά πάνω στο σκοτεινό φόντο της αμάθειας. Όλες οι εφευρέσεις και πρόοδοί μας φαίνονται να έχουν σαν αποτέλεσμα να προικίζουν τις υλικές δυνάμεις με διανοητική ζωή και να υποβιβάζουν την ανθρώπινη ζωή στο επίπεδο μιας υλικής δύναμης».
  Ένας άλλος Μάρξ. (Κ. Μαρξ.: «Λόγος στην επέτειο της “Εφημερίδας του Λαού”»).
  Δείτε:
  http://66.102.9.104/search?q=cache:H0zEqorURI8J:www.omilos.tuc.gr/component/option,com_docman/task,doc_view/gid,16/Itemid,40/+%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7&hl=el&ct=clnk&cd=66&gl=gr&client=firefox-a
  http://www.paremvaseis.org/epistimi18.htm

 21. 20/10/2007 12:51 μμ

  Κι εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το εάν τα όσα κυκλοφορούν περί θεραπειών του καρκίνου και απόκρυψής τους, είναι μυθεύματα.
  Καλά θα κάνουμε να είμαστε υποψιασμένοι.
  Και, ναι: το κέρδος δε γνωρίζει από συναισθήματα, ούτε καν από αξίες πανανθρώπινες. Από λογιστικούς πίνακες τροφοδοτείται, από αριθμούς.
  Έσοδα, έξοδα. Κόστος, κέρδος.
  Χαμένοι, κερδισμένοι.
  Ζωντανοί και μη.
  Ίδια ακριβώς η λογική ενός πεδίου μάχης.

 22. 20/10/2007 1:36 μμ

  Μετά την «επιστροφή» από την αγρανάπαυσή μου, αφήνω σπανίως σχόλια σε άλλα ιστολόγια!

  Ας παραβώ αυτόν τον κανόνα διότι νομίζω ότι είναι σημαντικό το θέμα:

  Έχεις κάθε δικαιώμα να ψυχρανθείς μαζί μου, να με σβήσεις από τα links σου (καλή ώρα όπως η παρέα Ψιλικατζού, Πασκάλ, Μαργαρίτα, Αφές Τατά, Τριάδης…Τετράδης πως σκατά λέγεται….Αντώναρος και σία)

  Αλλά να συντρέχει σοβαρός λόγος και να μην είναι παρεξήγηση μωρέ αδερφέ μου!

  Άλλαξαν πολλά στην Μπλογκόσφαιρα στο τρίμηνο του Καλοκαιριού που έλλειψα. Ο Πάνος έφυγε από την λίστα…ενεφανίσθησαν από το πουθενά κάτι «περιέργα» blogs σχολής Pestaola [που ο ένας κάνει κλικ στον άλλον=Λιοντάρι και σία] κλπ γραφικοί στην Wordpess.

  Aν πιστεύεις ότι είχα καθήκον να ενημερωθώ διά το τι παίχθηκε και γράφθηκε στην μπλογκόσφαιρα ΟΛΟ αυτό το τρίμηνο και να διαβάσω παληά ποστάκια διά να κατανοήσω νέες κόντρες, πιθανότατα μ’έχεις παρεξηγήσει!

  ΔΕΝ δήλωσα ποτές άεργος αδερφέ και ότι τα ξύνω 24 ώρες το 24ωρο!

  Λυπάμαι ειλικρινά αν σε στεναχώρησε σχόλιό μου σε εχθρικό προς εσένα blog!

  Σε κατανοώ!

  Και ‘μένα-νε με στεναχώρησε σχόλιο του Old Boy στον «Μαλάκα»…

  Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μπήκα ΕΠΩΝΥΜΑ και το έγραψα!

  Από κεί και πέρα, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ!

  Ειλικρινά!

  Και μην πείς τώρα: «Ας ρώταγες!»

  Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά αυτό δεν ισχύει διά την Ελληνική Μπλογκόσφαιρα των τσάτσων, των ρουφιάνων και των αγάμητων κορασίδων (τύπου Ραφφινάτας και Ίσιδας και «κακώς κείμενα») στα πρόθυρα νευρικής κατάπτωσης!

  Αδιαφορώ πλήρως και δεν θέλω να μάθω τίποτα πλέον!

  Αρκετά έμαθα!

  Μπούχτισα στην παρα-μόρφωση εδώ μέσα!

  Επαναλαμβάνω λυπάμαι αν σε στεναχώρησα, αλλά ειλικρινά δεν ήξερα ότι έπεσα σε νέο Λαπούτα!

  Με συντροφικούς χαιριετισμούς!
  ΜΙΒ

 23. 20/10/2007 1:44 μμ

  Mac: Δεν διέγραψα κανένα blog σου από τα link μου. Απλά τα έχω βάλει με αλφαβητική σειρά. Υπάρχουν και τα 2.
  Κι αν περιμένεις 5 λεπτά, θα έχεις email μου.
  Kαμία σχέση πάντως με όσα αναφέρεις…

 24. 20/10/2007 1:53 μμ

  […]Mac: Δεν διέγραψα κανένα blog σου από τα link μου. Απλά τα έχω ….[…]

  Καταλαβαίνεις ΤΙ εννοώ αδερφέ!

 25. 20/10/2007 4:03 μμ

  […]Λυπάμαι ειλικρινά αν σε στεναχώρησε σχόλιό μου σε εχθρικό προς εσένα blog![…]

  Κι επειδής συνεχίζω να το ψάχνω το θέμα!

  ΟΥΤΕ καν σχόλιο δεν ήτο!

  Ένα απλό Smile «:-)» άφησα στο blog Ραπίσματα! Τίποτις άλλο!

 26. 20/10/2007 4:18 μμ

  Μάνο, σου έστειλα εδώ και ώρες email στο macmanus12@yahoo.com
  Μάλλον δεν το είδες ακόμα.

 27. Ερευνητής permalink
  20/10/2007 6:25 μμ

  @Γητεύτρια
  @νατάσσακι
  με την απόσυρση της συγκεκριμένης πατέντας η Πφ(α)ίζερ πιθανό απόλεσε μερικά δισ. Αυτά ποιος θα τα πληρώσει;
  Το ζήτημα της έρευνας είναι πολύ σύνθετο για να λυθεί με την απλοϊκότητα του «υλισμού» και του χυδαίου οικονομισμού και του αγοραίου μαρξισμού.

  +++++++++++
  Να σημειώσω, χωρίς να γνωρίζω τα ντεσού, ότι η συζήτηση μεταξύ του οικοδεσπότη και του Mc Manus δεν ταιριάζει ανθρώπων που θα άλλαζαν τον κόσμο…

 28. 20/10/2007 11:02 μμ

  @ Ερευνητή: Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζεις τα ντεσού, να σε ενημερώσω ότι στο μπλογκ αυτό ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Επιτρέπονται όλα … Ακόμα και η ειρωνεία σου.

 29. 21/10/2007 12:25 πμ

  @ Ερευνητής:
  «Το ζήτημα της έρευνας είναι πολύ σύνθετο για να λυθεί με την απλοϊκότητα του “υλισμού” και του χυδαίου οικονομισμού και του αγοραίου μαρξισμού».

  Ώπα ρε μεγάλε. Φώτισε μας κι εμάς με σύνθετες αναλύσεις. Παραμερίζουμε μαρξισμό και νεοκεϋνσιανισμό για να περάσεις.

 30. Ερευνητής permalink
  21/10/2007 4:22 μμ

  @ΑΦΜ,
  φαντάζομαι ότι εννοείται η απουσία λογοκρισίας.
  @αμετανόητε,
  ό,τι υπαινίσσεται το νικ σου είναι φυσικά εντελώς αντιδιαλεκτικό.
  Στην περίπτωσή σου δεν χρειάζεται θεωρητική τεκμηρίωση: αρκεί να υπερβείς την παραδοσιακή γκρίνια -που κρατεί θέση πολιτικής άποψης.

 31. 21/10/2007 10:09 μμ

  @ Ερευνητή:
  «αμετανόητε, ό,τι υπαινίσσεται το νικ σου είναι φυσικά εντελώς αντιδιαλεκτικό».

  Δηλαδή αν υπέγραφα ως «Μετανοούσα Μαγδαληνή» θα μπορούσα να χαρακτηριστώ «διαλεκτικός»;
  Και το δικό σου νικ μέχρι τώρα δεν το έχεις δικαιώσει. Ένας «Ερευνητής» διαλέγεται και αντιπαραθέτει απόψεις. Εσύ, ως τώρα, μας χόρτασες χαρακτηρισμούς και ταμπέλες αλλά «από τηγανίτα τίποτα».

 32. Ερευνητής permalink
  22/10/2007 1:33 πμ

  @αμετανόητε,
  δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε.
  Τα κονδύλια που απαιτούνται για ένα νέο φάρμακο μπορούν να τα διαθ’εσουν μόνο πολυεθνικές εταιρείες.
  Υπάρχει λ.χ. μια ελληνική εταιρεία, από τις μεγαλύτερες στη χώρα, που ανέπτυξε ένα (1) νέο σκεύασμα και παραλίγο να χρεωκοπήσει.
  Για 1 φάρμακο επαναλαμβάνω, όχι τις εκατοντάδες που ερευνούν οι μεγάλες εταιρείες.
  Ο έλεγχος είναι άλλη υπόθεση.

 33. 22/10/2007 10:59 πμ

  @ Ερευνητή: Δεν έχει νόημα να το κουράζουμε άλλο… Ο καθένας είπε τις απόψεις του.. Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε.
  Για σένα προέχουν τα κέρδη των πολυεθνικών, για εμάς η υγεία του κάθε πολίτη.

 34. Ερευνητής permalink
  22/10/2007 2:04 μμ

  ΑΦΜ,
  να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε αλλά αντιστρόφως. Εγώ ενδιαφέρομαι να ανακαλύπτονται καινούργια φάρμακα που σώζουν ζωές ενώ εσείς γκρινίαζετε για τα κέρδη των εταιρειών.
  Θα τα ξαναπούμε σε άλλη ευκαιρία.

 35. Red Ghost permalink
  25/10/2007 6:54 μμ

  Υπάρχει η ιστορία της θεραπείας του έλκους του στομάχου. Κάποτε θεωρείτο ανίατη ασθένεια και οι χρόνιοι ασθενείς κατανάλωναν συνεχώς αντιόξυνα. Κάποτε ανακαλύφθηκε ότι ένα βακτήριο προκαλούσε το έλκος. Οπότε με την κατάλληλη αντιβίωση το έλκος θα θεραπευόταν. Οι εταιρίες έκαναν τα πάντα για να μη γίνει γνωστό και χάσουν τους πελάτες. Ο γιατρός που έκανε την ανακάλυψη χρειάστηκε να θυσιάσει σχεδόν τη μισή του ζωή για να μαθευτεί η αλήθεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Οκτώβριος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: