Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέλλον: χρέωση μόνο 1,66€ /λεπτό

20/10/2007

Οι καταχωρήσεις τους -ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, μονόστηλες ή δίστηλες- καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των σελίδων με τις μικρές αγγελίες αρκετών εφημερίδων και περιοδικών. Στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες. Κάποιες είναι ηλικιωμένες, κάποιες άλλες νεώτερες… Όλες όμως, με μαλλί κομμωτηρίου. Η μία είναι φτυστή η θεία μου η Τασούλα. Δύο- τρεις φωτογραφίζονται με ένδυμα ανατολής, με τον φερετζέ να αφήνει να φαίνονται μόνο τα έντονα μακιγιαρισμένα μάτια τους, για να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό ότι μας ήρθαν- τσιφ- από τα βάθη της Δαμασκού ή ότι μόλις δραπέτευσαν από το ανάκτορο του μαχαραγιά.
Οι πιο πολλές διαφημίζονται μόνο με ένα μικρό όνομα, κατάλληλα επιλεγμένο ώστε να δημιουργεί αίσθηση: Μύριαμ, Φλάβια, Ζάινα, Ναριμάρ, Αιμινέ, αλλά και Ναταλία, Βιργινία, Γαρουφαλιά ή και πιο κοινά όπως Μαίρη, Άννα, Ευαγγελία.
‘Ολες τονίζουν τα μεταφυσικά και κληρονομικά τους χαρίσματα καθώς και το αλάνθαστο των προβλέψεών τους, χρησιμοποιώντας άτυπους τίτλους, όπως «χαρισματικό μέντιουμ», «γνωστή χαρτομάντης», «αστρολόγος-ψυχικός αναλυτής», «μέντιουμ-χαρτομάντης», «αστρολόγος-μελλοντολόγος», «διπλωματούχος αστρολόγος», «μέντιουμ- παραψυχολόγος», «μέντιουμ- ψυχοερευνήτρια», λες και είναι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών και ντοκτορά. Κάποια, απλώς διαφημίζεται ως «γνωστή από την TV», διότι προφανώς θα έχει εμφανιστεί σε μία ή περισσότερες Δρουζο-Χαρδαβέλιες εκπομπές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του μαντικού μέσου που χρησιμοποιούν: τράπουλα ταρώ, τράπουλα της Ιστάρ, τράπουλα των Αζτέκων, τράπουλα της Κατίνας, τράπουλα της Σφίγγας, τσιγγάνικη τράπουλα. Μα πόσα είδη τράπουλας υπάρχουν επιτέλους;
Η μεγάλη πληθώρα των σχετικών διαφημίσεων φανερώνει ότι το επάγγελμα είναι επικερδές, τόσο για τις ίδιες τις… μελλοντολόγες , όσο και για τις εταιρίες που τους παρέχουν τις γραμμές 901. Ολόκληρη βιομηχανία ψεύδους, στηριγμένη στην απελπισία, την αφέλεια και την δεισιδαιμονία των ανθρώπων. Aπάτη με πατέντα, που όχι μόνο δεν κρύβεται στο σκοτάδι, αλλά προβάλλεται στις σελίδες των εντύπων και στα φώτα της τηλεόρασης.
Αν κάποιος διαθέτει μάτι αϊτού ή μεγεθυντικό φακό, στα ψιλά γράμματα των καταχωρήσεων αυτών μπορεί να διαβάσει ότι «οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις». Αυτή η φράση από μόνη της θα αρκούσε για να αποτρέψει τον οποιοδήποτε αφελή από το να τηλεφωνήσει σε αυτές τις γραμμές , όπου για να ακούσει παραμυθάκια χωρίς δράκους, πληρώνει 1,66€ ανά λεπτό.
Χωρίς να έχω κανένα κληρονομικό χάρισμα, μπορώ να κάνω με απόλυτη επιτυχία την πιο ασφαλή πρόβλεψη που έγινε ποτέ : όσο υπάρχουν αφελείς, όλοι αυτοί οι καπάτσοι θα έχουν εξασφαλισμένο το παντεσπάνι τους. Για πάντα…

21 Σχόλια leave one →
 1. 20/10/2007 5:05 μμ

  Εκτός από τράπουλες, χρησιμοποιούν και άλλα μέσα «πρόβλεψης»: έχω δει γυάλινες σφαίρες, υπολογιστή!, γυάλα ψαριού, κάτι άλλες σφαίρες που φωσφορίζουν, αβγά! κι ένα σωρό άλλα…!
  Και μου έχει κάνει εντύπωση ότι αυτοί που τηλεφωνούν, δεν πτοούνται από τα απίθανα μέσα, αλλά ούτε και από την υψηλή χρέωση – τόσο απελπισμένοι, πια ????

  Η δική σου πρόβλεψη, εκτός από 100% επιτυχημένη, είναι και πικρή….

  Καλό Σαββατοκύριακο 🙂

 2. 20/10/2007 5:29 μμ

  Η δικής σου πρόβλεψη, είναι και η εγκυρότερη!
  Καλό σαββατοκύριακο με …βροχόυλα!

 3. 20/10/2007 7:14 μμ

  Μα αν δεν υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που απευθύνονται σε μέντιουμ κτλ, δεν θα υπήρχε και το εν λόγω επάγγελμα.
  Οι άνθρωποι ψάχνουν την ελπίδα και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά για να τη βρουν.
  Άλλοι την ψάχνουν στην εκκλησία, άλλοι στην πολιτική δράση, άλλοι στους ψυχολόγους/ψυχίατρους, στην τέχνη, στο χρήμα και άλλοι στα μέντιουμ και στους αστρολόγους. Η αφέλεια υπάρχει αλλά μακάριος ο πτωχός τω πνεύματι…

 4. 20/10/2007 10:21 μμ

  Αγαπητέ Μαρξ, υπάρχουν δύο βασικές οικογένεις στις μαντικές τράπουλες: οι Ταρώ που αποτελούνται από 78 φύλλα και οι κανονικές χαρτοπαικτικές που έχουν τα γνωστά 52. Στις Ταρώ υπάρχουν διάφορες εικονογραφήσεις, που συνδέονται με ποικίλλες μεταφυσικές παραδόσεις (οι εικόνες που χρησιμοποίησες για παράδειγμα σχεδιάστηκαν από τον αποκρυφιστή Έλιφας Λέβι και συνδέονται με το Τάγμα της Χρυσής Αυγής). Υπάρχουν βέβαια και τελείως αυτοσχέδιες όπως η πατέντα της Μεϊμαρίδου.

  Όλες φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο σκοπό και αποτέλεσμα. Καλά τα γράφεις, κράτα μόνο μια επιφύλαξη για ανθρώπους που μπορεί πραγματικά να έχουν το χάρισμα της διαίσθησης και να τους είναι χρήσιμα τέτοια εργαλεία. Σε πολιτικό επίπεδο βέβαια, ακόμα κι αν αναγνωρίσουμε την ύπαρξη μιας τέτοιας ικανότητας, είναι υπηρεσίες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμείβονται.

 5. 20/10/2007 10:51 μμ

  @ Νατάσα: Εγώ λέω το φραπέ… Διαβάζω και το καλαμάκι του φραπέ… Ασήμωνε για να σε λέω.
  Βγάλε ένα 50-ευρώ να κάνεις αέρα, να φύγουν τα κακά πνεύματα.

  @ Ν.Ago : Καλό Σ/Κ επίσης… Βροχούλες να έχουμε. Πλημμύρες να μην έχουμε.
  🙂

  @ Paperflowers: δεν έχω τίποτε εναντίον όσων ψάχνουν την παρηγοριά ή την ελπίδα … Αρκεί να μην επιτρέπουν στους επιτήδειους να τους εκμεταλλεύονται εν ψυχρώ.

  @Αμμό-Κωστα: Την τράπουλα των 52 (και των 32) φύλλων την ξέρω. Έχω περάσει ολονυχτίες σε καρέ πρέφας και μπουρλότ στα νιάτα μου. Από τις ταρό, μόνο «τα ρω του έρωτα» ξέρω…
  🙂

 6. 21/10/2007 12:33 πμ

  @ Allu Fun Marx:
  «Έχω περάσει ολονυχτίες σε καρέ πρέφας και μπουρλότ στα νιάτα μου».

  Κι εγώ. Και μου λείπειειειει. Δε βρίσκω πια ανθρώπους που να ξέρουν πρέφα και μπουρλότ.
  Ρίχνω την ιδέα: διοργάνωσε κανένα πρωτάθλημα στα ύψιστα αυτά αθλήματα και τρέχω.
  Άντε γιατί από την τελευταία παρτίδα που διακόπηκε απότομα πριν 15 χρόνια μου έχουν μείνει «κρεμαστοί» 96 πόντοι.

 7. 21/10/2007 3:40 πμ

  τι είναι το μπουρλότ?

  (μάλλον είμαι λίγο μικρή ε?)

 8. 21/10/2007 6:28 πμ

  Ξέρετε πρέφα ρε θηρία; Δεν τα κατάφερα να μάθω ποτέ. Σε πρεφόσπιτο μεγάλωσα, αλλά την εποχή που έπρεπε να μάθω… γκομένιζα. Ε, μετά ήρθε η πόκα… η Θεά… 😉

 9. 21/10/2007 6:42 πμ

  Για να καταλάβεις δε, πόσο με απασχολούν τα… μέντιουμ, ξέχασα το θέμα και κόλλησα στην πρέφα.
  Χωρίς πλάκα τώρα, αν δεν είναι απατεώνες οι «χαρισματικοί», είναι σάικο. Εδώ τους ξεσκίζουνε τους Ελβετούς στο δούλεμα. Μέχρι που ένας διαβάζει τα μάτια. Και πάνε στο Μιλάνο να σκάσουνε 200 ευρώ να διαβάσει τα μάτια τους, να τους πει το ριζικό τους. Ένας άλλος τους βάζει ακουστικά με ειδική μουσική, που πάει λέει στον καθένα, για να χαλαρώνουν και πληρώνουν κάτι ασύλληπτα ποσά, κάπου 1500 ευρώ μερικές ώρες. Τους είπα να τους δώσω Πετρέλη ν’ ακούσουνε το Λάθος, δε θέλανε… Ε, δεν είναι άξιοι της τύχης τους; 😛

 10. 21/10/2007 9:25 πμ

  Ο εισαγγελέας γιατί δεν παρενβαίνει για καραμπινάτη εξαπάτιση του κοινού;
  ΄Η μήπως τα πιστεύει αι ο ίδιος;

 11. 21/10/2007 9:45 πμ

  Εγώ ΕΧΩ κληρονομικό χάρισμα, αλλά δεν το κάνω θέμα…

 12. 21/10/2007 10:49 πμ

  ΚΙ εγω εχω λίγο απ αυτό της Ντολ- κληρονομικό χάρισμα – και το διαδίδω με κάθε τροπο, μηπως και καλύψω κατι εκτακτα εξοδα που μου προέκυψαν και επειδή ειμαι και τιμια και σιτεμένη πια, δεν μπορώ να κάνω καμια άλλη προσοδοφόρα δουλειά. Με πιάνεις, αδελφέ μου
  Ενι γουέη που λεει και η φιλη μου η Βάλυ, όλος αυτός ο κόσμος αποτελεί ενα τμήμα της απάτης στην οποία βυθίζεται μεγάλο κομματι της ελληνικής κοινωνίας. Της κοινωνιας της ξεφτιλας που λεω οταν θυμώνω και της κοινωνίας των δήθεν αθωων θυμάτων που πεφτουν δηλαδη θύματα των φρουδων ελπιδων που τους δινουν οι εχοντες το κληρονομικό χάρισμα. Και το φοβερό ειναι ότι σαυτή την απάτη συμμετεχει και ο πάλαι ποτε τιμημενος ΟΤΕ των συνδικαλιστών, των οραματιστών, των τουρκοφαγων.

 13. 21/10/2007 11:35 πμ

  @ AfMarx, επειδή δεν πίνω φραπέ – ούτε το καλοκαίρι – με τον ζεστό νες, κάνεις κάτι;; :pp

  Να σου τον στείλω, αν είναι, στην καλή την κούπα του Κυριάκου! 😉

  Καλημέρα, καλή βδομάδα.

 14. 21/10/2007 12:52 μμ

  Έχουμε αποδεχτεί όλες τις μεταφυσικές μαλακίες απ τις «παλιές θρησκείες» και τα αξιολάτρευτα διονυσιακά έθιμα τα έχουμε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων…
  Σνιφ, σνιφ…

 15. 21/10/2007 1:55 μμ

  >>Paperflowers: δεν έχω τίποτε εναντίον όσων ψάχνουν την παρηγοριά ή την ελπίδα … Αρκεί να μην επιτρέπουν στους επιτήδειους να τους εκμεταλλεύονται εν ψυχρώ.

  Το ότι κάποιος επιτρέπει σε κάποιον άλλο να τον εξαπατήσει, νομίζω πως είναι προσωπικό θέμα. Θα μου πεις, υπάρχουν και οι ηλίθιοι που πρέπει να προστατευτούν. Οκ, αλλά τότε θα έπρεπε να το συζητήσουμε σε άλλη βάση, να μετρήσουμε την ευφυία, τη γνώση και τις αντιστάσεις του καθένα κ μάλιστα όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά γενικότερα (βλ κατεστραμμένοι από το χρηματιστήριο πχ).
  Επίσης, θα έπρεπε να μελετήσουμε κατά πόσο νομιμοποιείται ένας ιερέας να εισπράτει 100 ευρώ για να τελέσει ένα ευχέλαιο (να φύγουν τα κακά πνεύματα, να εξαγνιστεί ο χώρος κ δεν ξέρω τι άλλο), σε σχέση με κάποιον που εισπράτει το ίδιο ποσό για να μου πει μέσω ταρώ αν με απατά ο άνδρας μου επειδή μας έχουν κάνει μάγια.

  Θέλω να πω, πως την ανάγκη μας για ελπίδα και καλή σχέση με το μεταφυσικό, την έχουμε όλοι και υπάρχουν άπειροι τρόποι να μας εκμεταλλευτεί κανείς. Απλά κάποιους τους έχουμε αποδεχθεί και νομιμοποιήσει, ενώ άλλους τους θεωρούμε δεύτερους, τσαρλατανίστικους κτλ. Για μένα, είναι το ίδιο πράγμα.

 16. 21/10/2007 6:08 μμ

  Μόλις μου έβαλες την ιδέα να φτιάξω μια εταιρία προβλέψεων. Με βίντεο streaming σε πολλές γλώσσες κλπ. Θα είναι και interactive… καλά σταματάω 🙂

 17. 21/10/2007 7:22 μμ

  Για αυτό Μαρξούλη, την Παρασκευή που παρέδωσα την τελευταία μου εργασία πήγαμε για καφέ με τους συμφοιτητές που ήμασταν εκεί και την καθηγήτρια και πριν περάσουμε στις μπύρες λέγαμε ο ένας τον καφέ του άλλου.

  Γιατί οι σπουδές, σιγά τα αυγά, όλοι τις έχουν. Το χάρισμα όμως… Ααααααχ, άμα το ‘χεις το ρημάδι!!! :p

  Καλή εβδομάδα από αύριο! 🙂

 18. 22/10/2007 2:14 πμ

  Εγώ διαβάζω τα αντικείμενα!! Ναι αληθεια!!
  Μου δειχνεις τα προσωπικα αγαπημενα σου αντικείμενα και σου λέωτα πάντα!!

  Για αυτό έλα να δεις μια πρόσκληση που σου έχω για μπλογκοπαίχνιδο που αφορα τα προσωπικά αντικείμενα 😉

  φιλιά!

 19. giotavita permalink
  24/10/2007 2:50 πμ

  Ωχ! και αμάν,αμάν….
  Ελεος,,,,,δεν παίρνω λεφτά γι’αυτά που γράφω.
  Ούτε λαοπλάνα μακιγιαρισμένα μάτια έχω,και είμαι κάποιας ηλικίας……

 20. 24/10/2007 11:42 πμ

  @ Αμετανόητε: είναι αδύνατον να έμειναν 96 πόντοι κρεμάμενοι…
  2χ96=192
  192-162=30
  30 πόντοι αέρα γίνεται;
  Δεν γίνεται…

  @ Κοπελίτσα: το μπουρλότ είναι χαρτοπαίγνιον… Όπως και η πρέφα…

  @ Γητεύτρια: Πόκα, ε; Μοιράζω.
  -50€
  -Tα βλέπω
  -Ντούκου
  -Κέντα του Ασσου

  @ Sofistis : Την ίδια απορία έχω κι εγώ…

  @ Ντόλυ & Ρίτσα: Ώστε έχετε κληρονομικό χάρισμα ε; Να σας δω να εμφανίζεστε στις εκπομπές της Δρούζα ή του Χαρδαβέλα και τι στον κόσμο!
  🙂
  @ Nατάσα: την κόκκινη;
  🙂

  @ Vita Mi: έλα ρε που στεναχωριέσαι… Εδώ ανέστησαν το 12θεο…Ας κάνουμε και ένα παράρτημα «αναβίωσης διονυσιακών εθίμων».

  @ Paperflowers : Να πω συγχαρητήρια για το τέλος (αν κατάλαβα καλά) των σπουδών σου;
  Εύχομαι (αλλά και το βλέπω μέσα στο φλυτζάνι σου….μεγάλη πόρτα θα διαβείς) καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά σου.
  @ Arammos: Σαν ιδέα δεν είναι κακή… Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο αυτό που θέλει… Με το αζημίωτο φυσικά.

  @ Onion Fava: ευχαριστώ κι από εδώ για την πρό-σ-κληση

  @ Giotavita: Κακώς! Πρέπει να παίρνεις λεφτά.
  Μας χαλάς την πιάτσα.
  🙂

 21. 24/10/2007 12:18 μμ

  την «80 χρόνια θρύλος» , την «Θύρα 7» ή τον Θρυλέοντα θες;;;

  😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Οκτώβριος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: