Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσεχώς μητέρα; Πιο προσεχώς απολυμένη…

24/10/2007

Το αναλυτικό ρεπορτάζ θα το διαβάσετε στο σημερινό Ριζοσπάστη, απ΄όπου και η παρακάτω φωτογραφία του σημειώματος:

Η ιστορία,με λίγα λόγια για τους βιαστικούς:
Η προσωπάρχης της κλωστουφαντουργίας «Βαρβαρέσος» με εσωτερικό έγγραφο που απευθύνει προς τους 7 προϊσταμένους βάρδιας, ζητά να την ενημερώσουν «αν γνωρίζουν, εάν υπάρχουν εργαζόμενοι της βάρδιάς τους οι οποίοι πρόκειται να αποκτήσουν παιδί μέσα στο 2007 ή στο 2008».

Και γιατί ενδιαφέρει την κυρία προσωπάρχη ποια εργαζόμενη σκοπεύει να γίνει μητέρα;
Μήπως ετοιμάζουν καμιά γιορτή για τις μητέρες; Όχι, ε;
Μήπως ετοιμάζουν την λίστα για τα δώρα που θα φέρει ο Άη Βασίλης στα παιδιά των εργαζομένων τους; Ούτε;
Μα τι μου λέτε κύριε Ριζοσπάστη μου! Ετοιμάζουν απολύσεις και θα βάλουν πρώτες στην λίστα όσες «αντιπαραγωγικές» εργαζόμενες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδιά στο άμεσο μέλλον;
Μα αυτά γίνονταν μόνο στον Μεσαίωνα… Γίνονται και στις μέρες μας; Τώρα που τόσοι νόμοι, δίκαια, οργανώσεις, δικαιώματα, οργανισμοί , σύλλογοι, παραρτήματα, διακηρύξεις, ευχολόγια κλπ προστατεύουν την μητρότητα; Στον εικοστό πρώτο αιώνα; Α πα πα! Δεν το πιστεύω κύριε Ριζοσπάστη μου…

29 Σχόλια leave one →
 1. 24/10/2007 12:27 μμ

  Τι λες τώρα!
  Πρώτη φορά το άκουσα!
  (και μου έχει συμβεί ανάλογο… και άπειρα παραδείγματα έχω να σου πω…και θα αρχίσω να βρίζω και δεν κάνει…)

  Καλημέρα.

 2. 24/10/2007 1:04 μμ

  Θα μου επιτρεχεις να αναδημοσιευσω το θεμα….

 3. 24/10/2007 1:05 μμ

  και μετά παραπονιούνται για την υπογεννητικότητα!

  (απόπειρα μαύρου χιούμορ ήταν, οκ, δεν έχω κοιμηθεί καλά, και χάλασε το χιούμορ μου!).

  στα σοβαρά, πάντως αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. κι αυτό γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ανοργανωσιά. στις οργανωμένες χώρες αν είσαι γύρω μεταξύ 30 και 40, φρεσκοπαντρεμένη/σε σχέση/δεσμευμένη σοβαρά απλά δεν σε προσλαμβάνουν! πώς το ξέρουν; μα, σε ρωτάνε στο ίντερβιου, παιδί μου!

 4. 24/10/2007 1:05 μμ

  Βρε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σου λέω… Ψεύδεται ο Ριζοσπάστης και το καταγγέλω! :-Ρ Και που ‘σαι ακόμα, συμπληρώνω… Καλημέρες 🙂

 5. compassocap permalink
  24/10/2007 2:08 μμ

  και που ‘σαι ακόμα δε λες τίποτα…

 6. 24/10/2007 2:16 μμ

  Να επισημάνω ότι μιλάει για «εργαζόμενους» που σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί. Όχι για «εργαζόμενες»!
  Δηλαδή, άμα ο μαστρο-Μήτσος θέλει να σκαρώσει κανένα μωρό στην κυρά-Κατίνα του, θα φάει κι αυτός σουτ;

 7. 24/10/2007 2:17 μμ

  Χα,
  έχω πάει για συνέντευξη, και επειδή μεν τα προσόντα μου ήταν ικανοποιητικά, ο δε γάμος μου πολύ πρόσφατος, μου πρότειναν να υπογράψω χαρτί ότι δεν θα μείνω έγγυος τα επόμενα 3 χρόνια, για να με προσλάβουν (με 3ετες συμβόλαιο εννοείται…)

  Άστα, ανοίγεις πολύ μεγάλη ιστορία. Το «όχι» που φυσικά είπα, το πλήρωσα με 1 χρόνο ανεργίας…

 8. 24/10/2007 2:23 μμ

  Οι όμορφες μέρες του Καπιταλισμού βρίσκονται εδώ με ανοιχτές τις αγκάλες…

 9. 24/10/2007 2:23 μμ

  Ναι ψεύδεται και μάλιστα ασυστόλως….. γιατί η προστασία της μητρότητας είναι μόνο λόγια όποιος τη θεωρήσει σαν πραγματικότητα απλά δεν γνωρίζει……….
  Πάντως ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων άλλα προβλέπει , αλλά ποιος και πως τον εφαρμόζει είναι ένα άλλο θέμα …
  Νομίζω όμως ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος σίγουρα θα βοηθήσει όταν έρθει εκείνη η μαύρη ώρα των ομαδικών απολύσεων …..

 10. 24/10/2007 2:51 μμ

  καλησπέρα!!!! Απαπαπαπα … τέτοια πραγματα στη σημερινή εποχή? 😛 …. με εχουν ρωτήσει άπειρες φορές σε συνεντεύξεις (τέτοιου είδους ερωτήσεις) …. μην τα σκέφτομαι τώρα και με πιάνουν τα νεύρα μου…..

 11. yannis permalink
  24/10/2007 3:07 μμ

  @ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ:
  Και δεν το υπέγραφες το κωλόχαρτο? Αν και δεν είμαι νομικός, και να έμενες έγκυος δεν νομίζω ότι μπορούσαν να σου κάνουν τίποτα. Είναι τόσο εξώθφαλμα παράνομο, που δεν θα έστεκε σε κανένα δικαστήριο, αν το επικαλούντουσαν για να σε απολύσουν.

 12. 24/10/2007 3:10 μμ

  Μεσαίωνας; Μα αυτό είναι το άλλο όνομα του καπιταλισμού.

  Το άλλο με την ασφάλιση; 70χρονοι/ες να δουλεύουν; Απλώς ξεφτίλα.

  Υπάρχει μία απάντηση για όλα αυτά. Απεργία. Είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας.

 13. 24/10/2007 4:31 μμ

  @ yannis,

  Έχουν κι άλλα μέσα μην ανησυχείς. Ως λεχώνα θεωρητικά, δεν μπορούν να σε απολύσουν για ένα διάστημα. Στην ίδια εταιρία, απέλυσαν μητέρα 4μηνου παιδιού.

  Φυσικά τους έκανε καταγγελία… ΚΑΙ???
  Μετά την καταγγελία δεν μπορεσε να ξαναβρει δουλειά κι έχουν ήδη περάσει 5 χρόνια από τότε… βγήκε «βρώμα» βλέπεις στην αγορά ότι… είχε κάνει το υπέρτατο ατόπημα:
  Είχε διεκδικήσει το δίκιο της με νόμιμα μέσα!!!!!

  Βγάλε συμπέρασμα μετά…

  Καλησπέρα

 14. 24/10/2007 5:10 μμ

  Πώς θα μάθουμε τι απάντησαν οι 7 προιστάμενοι???

 15. Εξάκτινος permalink
  24/10/2007 5:24 μμ

  Το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί είναι πλήρως απορυθμισμένη η αγορά εργασίας.
  1)Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια
  2) Δεν υπάρχει ταμείο ανεργείας
  3) Δε μπορείς να μπαινοβγαίνεις στην αγορά εργασίας όποτε θες.

  Π.χ. στη Γερμανία μια μητέρα δεν επιβαρύνει τον εργοδότη. Φεύγει από τη δουλειά της μένει 2 χρόνια με το παιδί με έξοδα της πρόοιας και μετά επανεντάσσεται στην αγορά εργασίας. Φαντάσου τώρα έναν εργοδότη που θέλει ένα άτομο και μόλις το προσλάβει φεύγει. Πως θα κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του? Βέβαια το μπαταχτσίδικο Ελληνικό κράτος έχει μάθει να κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος του ιδιώτη. Και φυσικά ο ιδιώτης δεν το ανέχεται.

 16. 24/10/2007 5:59 μμ

  Ελεύθερη οικονομία δεν θέλουμε; Ελεύθερα ωράρια, ελεύθερο εμπόριο, ελεύθερο το ένα, ελεύθερο το άλλο; Πώς; Όχι είπατε; Το 80 % του Ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές συμφωνεί με τις πρακτικές που αναφέρεις στο post. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και εργαζόμενοι που θα «λουστούν» αυτές τις πρακτικές του σύγχρονου Μεσαίωνα. Να τον λυπηθώ;

 17. 24/10/2007 9:21 μμ

  νομίζω ότι ενα δυνατό, συγκροτημενο συνδικαλιστικό όργανο θα πρέπει να στειλει αυτό το εγγραφο – εστω το αποκομμα της εφημεριδας – κατ ευθείαν στον αρμοδιο για την απασχόληση επίτροπο της Ε.Ε. συν το ονομα της προίσταμένης. Μονον έτσι με άμεσες αντιδράσεις θα αλλάξει η συμπεριφορά κάποιων εργοδοτων και των τσιρακίων τους.

 18. 24/10/2007 9:29 μμ

  Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας είναι μνημείο ειρωνίας! Το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο. Ήθελαν λέει να κάνουν προγραμματισμό δαπανών για τα δώρα που θα πάρουν στα μωρά που θα γεννηθούν!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!

 19. 24/10/2007 9:41 μμ

  σκεφτομαι να κανω το μεταπτυχιακο μου στο εργατικο δικαιο,αλλα κατι τετοια που βγαζουν ματι βλεπω και το ξανασκεφτομαι…αν ειναι δυνατον…

 20. 25/10/2007 1:17 πμ

  Παρόλο που είναι αργάμιση και πρέπει να πάω το πρωί να παραχωρήσω τον εαυτό μου προς εκμετάλλευση, θα προσπαθήσω να εκφραστώ (υπό τους ήχοι και παγωτό Νιρβάνα). Η κατάσταση μου θυμίζει το παλιό και γνωστό ανέκδοτο όπου σε μια ιστορική παρτούζα στα σκοτεινά ένας ακουγόταν σε περιοδικά διαστήματα να φωνάζει «να οργανωθούμε! να οργανωθούμε!!» … Αφού είδαν και απόειδαν οι συμποσιαζόμενοι, στο τέλος σταματήσαν και τον ρώτησαν γιατί τους διακόπτει με τις φωνές του συνεχώς αυτός απαντά «να οργανωθούμε ρε παιδιά γιατί μου έχουν «ρίξει» 3 και δεν έχω ρίξει κανέναν…» Έτσι είναι και η κατάσταση σήμερα… Πρέπει να οργανωθούμε… όχι σε τοπικό επίπεδο (πανελληνίως δλδ) αλλά σε παγκόσμιο, αλλιώς ο «μεγάλος» έχει τη δυνατότα να την κάνει μαζί με την επιχείρησή του και να βρίσκει φτηνά εργατικά χέρια σε γειτονικές αλλά και σε χώρες του 3ου -4ου και βάλε κόσμου… Ο «μεγάλος» δεν είναι κιρίζι να κάθεται να πληρώνει ενώ έχει την δυνατότητα να πλουτίζει περισσότερο … Επίσης έχω και μια προβοκατόρικη απορία: αφού ο κυρίαρχος λαός εγκρίνει κατά 80% τους χειρισμούς του Βασιλικού Δικοματιστάν, γιατί φωνάζει το 20%? (ο προβληματισμός αυτός διατυπώθηκε και πιο πάνω από τον apeirota) Ή πρέπει να υποταχθούμε (σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατίας) στη βούληση των (συντριπτικά) πολλών, ή να κάνουμε ένα δικό μας (αριστερό) Τραστ όπου σκοπός του θα είναι να «κλέψουμε» τα πρόβατα από τις στάνες του δικοματιστάν και να τα βάλουμε να βοσκάν και να παράγουν γάλα για τη δικιά μας πάρτυ… Τα ζώα, θα έλεγα χωρίς τύψεις και ενδοιασμό, δε γίνονται άνθρωποι…

 21. 25/10/2007 11:42 πμ

  Μια επιστολή στην ΕΕ θα το λύσει το πρόβλημα!

 22. 25/10/2007 11:46 πμ

  Εγώ το έγραψα γι’ αστείο ότι η εταιρεία θέλει να ετοιμάσει την λίστα δώρων που θα φέρει ο Άη Βασίλης στους εργαζόμενους,αλλά η επίσημη απάντηση της εταιρίας είναι περίπου αυτή.
  Φακελώνει γιατί θέλει να … κάνει δώρα!

 23. 25/10/2007 6:49 μμ

  Η απάντηση είναι το λιγοτερο αφελής και για αστοιχείωτους, δεδομένου ότι η προίσταμένη ερωτά αν ξέρουν οι συνάδελφοι κατα ποσον προτίθεται καποια εργαζομενη από το περιβάλλον τους να τεκνοποιήσει. Δηλαδή αν μηνει εγκυος τον Δεκέμβριο δεν προλαβαίνουν να προγραμματίσουν το δώρο της ως τον Αύγουστο;
  Ξέρεις, συμβαίνουν πολλα γυρω μας, το καθένα με τις δικές του συντεταγμένες. Ολα γίνονται σχεδόν αθόρυβα, στη ζουλα που λέμε και ο εργαζόμενος δεν εχει τιποτα στα χέρια του όχι για να αντιδράσει, να βρίσει, να φωνάξει, αλλά να στηρίξει στοιχειωδώς την αξιοπρέπεια του.
  Λυπάμαι πολύ.
  ΥΓ. Προ ημερών ο γιος μου αναρωτιόταν φωναχτά αν αξίζει τον κοπο να φέρεις στον κόσμο ενα παιδί σ ενα τοσο κυνικό και απροσωπο περιβάλλον…. Δεν ήξερα τί να του απαντήσω, γιατί συμμερίζομαι τον προβληματισμό του.
  Ριτς

 24. 25/10/2007 11:34 μμ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  «Αποκρούω μετά βδελυγμίας τις απαράδεκτες και ψευδείς καταγγελίες του ρυπαρού εντύπου με την επωνυμία Ριζοσπάστης τις οποίες εσείς άκριτα αναπαράγετε.
  Ουδείς εις την εταιρία μας ενδιαφέρεται για τις προσωπικές σχέσεις των εργαζομένων μας όσο αυτές δεν επιδρούν στην απόδοση τους. Ουδέποτε η εταιρία μας απέλυσε εργαζόμενη που έμεινε έγγυος διότι οι υπάλληλοι μας αμέσως μετά την πρόσληψη τους προχωρούν οικειοθελώς σε στείρωση.
  Παρακαλώ να ανασκευάσετε αμέσως τα γραφόμενα σας προς αποκατάσταση της αλήθειας.
  Πάντα στη διάθεση σας
  Ο Γενικός Διευθυντής
  Πρόδρομος Αιματορούφας
  (και για την αντιγραφή: ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ)

  ΥΓ: Μη γελάτε. Κι αυτό έχει συμβεί. Στο εξωτερικό τουλάχιστον.

 25. 25/10/2007 11:44 μμ

  @ Ρίτσα : Προ ημερών ο γιος μου αναρωτιόταν φωναχτά αν αξίζει τον κοπο να φέρεις στον κόσμο ενα παιδί σ ενα τοσο κυνικό και απροσωπο περιβάλλον….
  ———————-
  Αξίζει, αξίζει…
  Οι παπούδες και οι γονείς μας γεννήθηκαν και γέννησαν μέσα σε πολέμους και εθνικές καταστροφές.
  Τα παιδιά είναι ελπίδα…

  @ Αμετανόητε: Κύριε Αιματορούφα. Μόνο μη μας πείτε να τα κόψουμε σύρριζα.
  please….
  🙂

 26. 26/10/2007 10:51 πμ

  σε τι εποχη ζούμε!
  εχω μεινει αφωνη..

 27. 26/10/2007 11:44 μμ

  και τι εγινε;
  ας απαντησουν ολοι αρνητικα και αν προκυψει «ω, τι κριμα..»

 28. γιάννης μ permalink
  27/10/2007 3:28 μμ

  εξάλλου είναι γνωστό σε όλους ότι ο ριζοσπάστης είναι το χυδαιότερο έντυπο στην Ελλάδα (ποιά ψυχή το είχε πεί αυτό??? ο νικητής κερδίζει μία δωρεάν ψήφο για την αρχηγία του «σοσιαλιστικού» κινήματος)

 29. 28/10/2007 10:35 μμ

  ΑΦΜ (και λοιποί προφανώς), δες και το

  http://plaka-kaneis.blogspot.com/2007/10/blog-post_26.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Οκτώβριος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: