Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα περιοδικά της Κυριακής, του καναπέ και του WC

03/12/2007

Kάθε κυριακάτικη εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της (και την κυκλοφορία της), εκτός από τις συνήθεις προσφορές (dvd,cd, βιβλία), έχει και από ένα ένθετο περιοδικό ποικίλης ύλης.
Θυμίζω:
Η Καθημερινή της Κυριακής , το «Κ»
Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το «Ε»
Το Κυριακάτικο Βήμα το «ΒΗΜagazino»
To Κυριακάτικο Έθνος τις «Εικόνες»
Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής το «ET-weekly»
To Πρώτο Θέμα το «Big Fish»
Δεν αποτελούν εξαίρεση οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, μια και η Μακεδονία έχει τις Κυριακές το περιοδικό «Επιλογές» και ο Αγγελιοφόρος το περιοδικό «Sunday». Στην ίδια κατηγορία των περιοδικών της Κυριακής μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον «Ταχυδρόμο» που συνοδεύει την έκδοση «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο Έλληνας αναγνώστης λοιπόν, έχει κάθε Κυριακή την δυνατότητα να επιλέξει την εφημερίδα ή τις εφημερίδες στις οποίες θα επενδύσει τα τρίευρα του, όχι μόνο με κριτήριο το προσφερόμενο dvd αλλά και το αντίστοιχο περιοδικό.
Και φαινομενικά έχει μεγάλη ποικιλία επιλογών. Φαινομενικά όμως μόνο. Μια και σε στυλ, σε εμφάνιση και σε θεματολογία το ένα περιοδικό μιμείται το άλλο και όλα μαζί τις αντίστοιχες ξένες εκδόσεις. Άνετα θα μπορούσε κάποιος να αντικαταστήσει 2-3 θέματα του ενός περιοδικού με ισοσέλιδο αριθμό θεμάτων ενός άλλου περιοδικού, χωρίς να παραξενευτεί ή παρεξηγηθεί κανένας. Ούτε καν οι διευθυντές των περιοδικών αυτών.
Life style, εγχώρια και διεθνής show biz, έρευνες αγοράς (δηλαδή έμμεση διαφήμιση), παρουσιάσεις νέων προϊόντων(δηλαδή έμμεση διαφήμιση), προτάσεις για βιβλία, μουσική , σινεμά και εξόδους για φαγητό και διασκέδαση (δηλαδή έμμεση διαφήμιση) και φυσικά ανάμεσα στα θέματα πολλή και χορταστική άμεση διαφήμιση. Α, ναι! Έχουν και διαφημίσεις, αν δεν το καταλάβατε…

Η ύπαρξη των περιοδικών αυτών είναι χρήσιμη, μια και συμβάλουν στην διατήρηση της κυριακάτικης οικογενειακής ηρεμίας. Οι καβγάδες επί του καναπέος για το μοίρασμα των σελίδων της εφημερίδας έχουν σταματήσει, μια και το ξεφύλλισμα του περιοδικού αυτού από «εκείνη» επιτρέπει σε «εκείνον» να μελετήσει εμβριθώς τις σελίδες των αθλητικών, και αντιστρόφως το ξεφύλλισμα τoυ περιοδικού από «εκείνον» επιτρέπει σε «εκείνη» να διαβάσει την κυρίως εφημερίδα.
Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι έχω περάσει αρκετές «δύσκολες» ώρες συντροφιά με τέτοια περιοδικά, εκεί όπου και η βασίλισσα Ελισάβετ πάει μόνη της.
Και σε εκείνο εκεί το «μέρος», είναι που μου γεννιούνται όλες οι μεγάλες απορίες.
Με δεδομένο ότι κάποια από τα περιοδικά αυτά δοκιμάστηκαν και ως ανεξάρτητες εκδόσεις παλαιότερα (Ταχυδρόμος, Εικόνες), θα μπορούσαν άραγε, αυτά τα περιοδικά να επιβιώσουν αυτόνομα στα περίπτερα;
Θα σπαταλούσατε για κάποιο από τα περιοδικά αυτά έστω και 1 ευρώ;
Κι αν ναι, για ποιο και γιατί;

39 Σχόλια leave one →
 1. regimientocinqo permalink
  03/12/2007 10:44 πμ

  Καλημέρα. Το μόνο περιοδικό που στέκεται αυτόνομα από την εφημερίδα – αν και 1€ δύσκολα θα έδινα για να το έχω μόνο του – είναι methinks το Κ της Καθημερινής.
  Όλο και κανά ρεπορτάζ σοβαρό έχει, όλο και κάτι μαθαίνεις σε κάτι που λιγότερο ή πιο πολύ σ’ενδιαφέρει.
  Η άποψή μου βέβαια, σεμνύνομαι ότι είναι η ταπεινοτέρα όλων…

 2. 03/12/2007 10:47 πμ

  Αν μπορούσαν, θα παρέμεναν στην κυκλοφορία αυτόνομα – δεν θα τα «ενσωμάτωναν» στις κυριακάτικες…
  Εγώ πάντως αγοράζω μόνο ένα-δυο περιοδικά το μήνα, κι αυτά εξειδικευμένης θεματολογίας (μαγειρικής πχ)

  Δύσκολα θα έδινα ευρώ για να αγοράσω κάτι που οι μισές του σελίδες είναι έτσι κι αλλιώς διαφημίσεις. Το έκανα παλιότερα, μα όχι τώρα.
  (και σε εκείνο εκεί το “μέρος”,διαβάζω και εφημερίδα… 😉 )

  Καλημέρα 🙂

 3. 03/12/2007 10:56 πμ

  Νομίζω πως τα περισσότερα δεν θα επιβίωναν γιατί είναι άχρηστα, και κενένας δεν θα πλήρωνε να τα πάρει.
  Υπάρχουν όμως κι άλλα, που δίνονται πλέον ως ένθετα, γιατί ως κάπως πιο σοβαρά, είναι εκτός χαζοχαρούμενου κλίματος και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος τους.
  Νομίζω πως το LIFE δίνεται πλέον ως ένθετο, κάτι σαν τον Ταχυδρόμο, ίσως :
  http://www.2neatmagazines.com/life/1965cover.html
  Κάποια χρησιμεύουν και ως πρόγραμμα θεαμάτων (σινεμά, τηλεόραση, θέατρο, εκθέσεις κλπ), τη στιγμή που το ‘αθηνόραμα’, είναι συγκριτικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πανάκριβο (1,80Ε)

 4. 03/12/2007 11:01 πμ

  Kαλημέρα
  @ regimientocinqo
  Και το «Κ» καλό είναι, αλλά εγώ θα έδινα το 1€ για τις «7 Ημέρες» της Καθημερινής.
  Κρίμα που το σταμάτησαν.
  @ Νατάσα:
  Στο ποστ αναφέρομαι μόνο στα ποικίλης ύλης ένθετα περιοδικά. Τα ειδικής θεματολογίας (ανδρικά, γυναικεία, μόδας, μαγειρικής, κυνήγι, ψάρεμα, πλέξιμο, κέντημα κλπ κλπ) ένθετα περιοδικά των εφημερίδων είναι άλλη υπόθεση.
  Για περιοδικά σχετικά με τα χόμπι μας ,δίνουμε πιο εύκολα τα…ευρά μας.

 5. 03/12/2007 11:04 πμ

  Διαβάζω Ελευθεροτυπία, χρόνια τώρα. Η γνώμη μου για το «Ε» είναι θετικότατη.
  Μην ξεχνάτε, όμως κάτι σημαντικό. Ουσιαστικά, αυτά τα περιοδικά δεν μας τα προσφέρουν, τα αγοράζουμε.
  Αν δεν υπήρχαν, η τιμή των κυριακάτικων φύλλων θα ήταν στα επίπεδα των καθημερινών.
  Οπότε το ευρώ μας, το δίνουμε…

  Υ.Γ Αντιθέτως, στα ένθετα τον καθημερινών φύλλων δεν πληρώνουμε τίποτα και μπορούμε να βρούμε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως το «9» και το «Ε ιστορικά» που αν αυξάνονταν οι σελίδες τους θα μπορούσαν να σταθούν, άνετα, στις προθήκες του περιπτέρου ως αυτόνομο έντυπα.

 6. 03/12/2007 11:12 πμ

  @L’Enfant de la Haute Mer : Πωπωπω… Βλέποντας τα εξώφυλλα του Life, είναι σαν να κάνεις σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων του προηγούμενου αιώνα…
  Ωραίο link…
  Ευχαριστώ.

  @ Παν. Παπαχατζή: Το «Ε» παλιότερα το διάβαζα με ευχαρίστηση. Κάτι έχει χαλάσει στη συνταγή και δεν μ’ αρέσει πια.
  Όπως και το Σαββατιάτικο «ΓΕΩ» της Ελευθεροτυπίας. Στην πρώτη του περίοδο το διάβαζα ανελλιπώς.
  Για το «Ε- Ιστορικά» συμφωνώ…Και έχω σε τόμους σχεδόν όλα τα τεύχη.

 7. 03/12/2007 11:14 πμ

  Πολύ θα ήθελα να δώ σημερινό ποικίλλης ύλης με κείνη την αισθητική !

 8. 03/12/2007 12:43 μμ

  Θα συμφωνήσω και γω afmarx ότι για το 7 ημέρες θα έδινα το ευρώ μου πολύ χαλαρά.
  Όπως επίσης χαίρομαι να διαβάζω το Βημαgazino και το Κ. Στο Ε ξεκινάω από την τελευταία σελίδα… και εκεί μένω! Και επειδή παίρνω πολλές εφημερίδες καθ’ολη την εβδομάδα, δεν νομίζω ότι θα έπαιρνα εύκολα κάποιο άλλο περιοδικό εξτρά.

  Δύσκολες εποχές για περιοδικά! ίσως να παίζει ρόλο και η ηλικία μου πλέον.

 9. Αποστόλης permalink
  03/12/2007 1:01 μμ

  Προσωπικά διαβάζω το Κ της Καθημερινής και το ΒΗΜagazino του Βήματος και τα θεωρώ πολύ καλά.Ισως και να αγόραζα κάποιο απο τα 2 αν ήταν ανεξάρτητη έκδοση.Πάντως αυτό με τις διαφημίσεις έχει καταντήσει αηδία.

  Υ.Γ Οι προτάσεις που έχουν τα περιοδικά απευθύνονται σε εφοπλιστές.
  Σακάκι 1280 ευρώ
  Πουκάμισο 260 ευρώ
  Σιγά ρε παίδες.Χαλαρώστε λίγο

 10. 03/12/2007 1:05 μμ

  To «E» θα αγόραζα, και με μεγάλη ευχαρίστηση!
  Το Ε, χωρίς τα ηλίθια αφιερώματά του όμως στην γυναίκα, στον άντρα, στην διακόσμηση και στο αυτοκίνητο!
  Έχω πετύχει πάρα πολλά και καλά άρθρα και όλη την εβδομάδα περιφέρεται στο σπίτι.. από τον καναπέ στην τουαλέτα και από το γραφείο στο κρεββάτι..

 11. 03/12/2007 1:31 μμ

  Και γω, νομίζω μόνο το 7 ημέρες ΙΣΩΣ να έπαιρνα…
  Η Λίζα της Αγγλίας πάει στο μέρος;;; Εγώ νόμιζα πως μόνιμα σφιγγόταν και τα κράταγε…γι αυτό έχει κι αυτή την ξινή φάτσα ΜΟΝΙΜΑ!!! 😆

 12. 03/12/2007 1:44 μμ

  δε θα εδινα ούτε ενα ευρώ για αυτά τα περιοδικά..καμιά φορά ΄΄εχουν και κάτι ενδιαφέρον αλλά είναι από αυτά που και να μην τα ήξερες πάλι θα μπορούσες να ζήσεις. Με εκνευρίζει το γεγονός οτί απευθύνονται σε πλούσιους και αυτό φαίνεται και από το «πουκάμισο 870 ευρώ» και από το «εκδρομή στο μαγευτικό Σέλι, στον υπέροχο ξενώνα με μόνο 987 ευρώ τη βραδιά»!¨οπως και από κάτι άρθρα του στυλ «σαδομαζοχιστικά κλάμπ στην ΑΘήνα επιτέλους!» από το σοβαρό και καλά ¨Ε»

 13. 03/12/2007 3:04 μμ

  Από αυτά που γράφεις, κανένα πια. Κάποτε το ΓΕΩ μόνο. Θα πλήρωνα όμως μετά χαράς, το Βιβλιοδρόμιο των Νέων, τη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, Το Άλλο Βήμα και το Επτά Ημέρες της Καθημερινής. Ουσιαστικά γι αυτά αγοράζω τις εφημερίδες πια…
  Χρήσιμη η έρευνά σου… 😉

 14. 03/12/2007 4:16 μμ

  Κουακ και σμπαρακουάκ που λένε και οι συγγενείς μου στη Λιμνούπολη. Ο έντυπος Τύπος (σχεδόν δόκιμος όρος χμμμ…) περνάει κρίση. Έχουμε τα άπειρα περιοδικά, απίστευτα πολλές αθλητικές εφημερίδες και πολλές πολιτικές εφημερίδες ανάλογα με τον πληθυσμό μας.
  Όλες αυτές οι σελίδες κάπως πρέπει να γεμίσουν. Είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους της ανακύκλωσης των θεμάτων πιστεύω. Όσο για τους άλλους λόγους άσ’ τα να πάνε, afm…
  Μου λείπει πάρα πολύ το παλιό «Ε» που είχε χαρακτήρα και ταυτότητα, λίγο πριν υποκύψει και αυτό σε ένα λαϊφσταϊλάκι αλλά όχι ακριβώς, σε ένα δεν-ξεχνώ-την-πολιτική-ταυτότητα-της-εφημερίδας αλλά όχι ακριβώς, ε τέλος πάντων όλα αυτά τα «ακριβώς» που έχασε.
  Το «ΒΗΜΑgazino» από την άλλη νομίζω διατηρεί μια ποιότητα και έχει μερικές φορές αξιόλογα θέματα, όσο αξιόλογα αντέχουν οι συντελεστές του που εργάζονται εκεί με τις άθλιες συνθήκες του ΔΟΛ.
  Το «Κ» έχει μια αποστειρωμένη κουλτουρίτσα, μου κάνει λίγο στεεεγνό χωρίς καθόλου υγρασία και συναίσθημα.
  Το «Big Fish» -μλκιούλα ξεμλκιούλα- είναι τουλάχιστον συνεπές ως προς την άνευ λόγου αλαζονεία του, τον lifestyle χαρακτήρα του.
  Εν κατακλείδι, ευτυχώς που υπάρχει και το web 2.0, σε αυτό βρίσκω πράγματα που με ενδιαφέρουν και 5.000 φορές περισσότερο να πω; Θα το πω!
  Καλή εβδομάδα 🙂

 15. 03/12/2007 4:16 μμ

  Το «Ε» νομίζω ότι όντως διαφέρει από όλα τα άλλα.Θα συμφωνήσω όμως με τη Γεωργία για τα -τουλάχιστον-βαρετά αφιερώματα!

 16. 03/12/2007 4:35 μμ

  θυμάμαι παλιά, στη δεκαετία του 80 κυρίως, ο ‘Ταχυδρόμος’ διαβαζόταν μια χαρά. Με αξέχαστες στήλες όπως το «Ποινικό Μητρώο», την «Εβδομάδα του Ίακχου», το χρονογράφημα της Έλενας Ακρίτα και άλλα διάφορα. Σήμερα τα πακέτα εφημερίδα-περιοδικό-dvd με αφήνουν αδιάφορο. Προτιμώ να ρίξω μια ματιά στο ΒΗΜΑ της Κυριακής στο internet και το ίδιο καθημερινά για τις άλλες εφημερίδες.

 17. 03/12/2007 4:39 μμ

  Tο «GK» ξέχασες και θα παρεξηγηθεί μιά ψυχή! 😛

 18. 03/12/2007 4:41 μμ

  «Δεν αποτελούν εξαίρεση οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, μια και η Μακεδονία έχει τις Κυριακές το περιοδικό “Επιλογές” και ο Αγγελιοφόρος το περιοδικό “Sunday”.»

  Και για την ιστορία: οι «Επιλογές» ήσαν το πρώτο περιοδικό που κυκλοφόρησε ως ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας στην Ελλάδα. Από το 1985!!!

 19. 03/12/2007 4:57 μμ

  Εγώ θα ήθελα ένα περιοδικό σαν το Μετρό στις δόξες του. Περιοδικό με ιδέες αλλά όχι θεωρητικό. Περιοδικό ποικίλης ύλης ιδεών… Γίνεται!

 20. 03/12/2007 5:40 μμ

  «Με δεδομένο ότι κάποια από τα περιοδικά αυτά δοκιμάστηκαν και ως ανεξάρτητες εκδόσεις παλαιότερα (Ταχυδρόμος, Εικόνες), θα μπορούσαν άραγε, αυτά τα περιοδικά να επιβιώσουν αυτόνομα στα περίπτερα;
  Θα σπαταλούσατε για κάποιο από τα περιοδικά αυτά έστω και 1 ευρώ;
  Κι αν ναι, για ποιο και γιατί;»

  Κανένα απολύτως. Ούτε ως free-paper δεν θα έκαναν καριέρα. Τα ένθετα περιοδικά είναι φτιαγμένα μόνο για να είναι ένθετα και όχι για να στέκονται από μόνα τους…

 21. lifewhispers permalink
  03/12/2007 5:49 μμ

  Επειδη αγοραζω πολλες εφημεριδες τις Κυριακες, εχω να πω οτι διαβαζω το Ε και το ΒΗμαγκαζινο πολυ. Τεινω περισσοτερο στο βημαγκαζινο, διοτι παρατηρησα οτι πολλα απο τα τελευταια Ε τα αφησα ανεγγιχτα.Μου αρεσαν οι παλιες Εικόνες επίσης.Το μοναδικο περιοδικο για το οποιο θα εδινα εκεινο το ευρω παντως θα ηταν το ΒΗΜΑ Ντεκο που βγαινει ανα 2 εβδομαδες.

 22. 03/12/2007 6:29 μμ

  Τωρα με τις ασυρματες συνδεσεις, που μπορουμε να διαβαζουμε και τα μπλογκς στην τουαλετα, θα βρεθει σε μεγαλη κριση η εντυπη δημοσιογραφια. Εκτος και αν αποφασισει να δωσει αποφασιστικα τη μαχη του καμπινε! Να τυπωνεται σε χαρτι απορροφητικο που δεν ερεθιζει!

 23. Τάσος permalink
  03/12/2007 6:37 μμ

  Το ότι σκοπός των περισσοτέρων είναι η διαφήμιση. Τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύεται και από αξιόλογο αποτέλεσμα. Αλλά έχουν μυριστεί το χρήμα οι εκδότες. Πρόσφατο παράδειγμα το Βήμα της Κυριακής, κάθε εβομάδα μαζί με το Βημαγκαζίνο έχει ένα περιοδικό για τον άντρα (V men), ένα για τη γυναίκα (βημαντόννα) και λίαν προσφάτως ένα για το σπίτι, του οποίου τον σκοπό της ύπαρξης ακόμα δεν έχω καταλάβει (εκτός από τα λεφτά των διαφημίσεων..). Τουλάχιστον βρίσκουν δουλειές οι δημοσιογράφοι, που βγαίνουν κατα εκατοντάδες από τα πανεπιστήμια και τα Κ.Ε.Σ.

  @Αποστόλης @Παρτιζάνα πόσο δίκιο έχετε…

 24. Τάσος permalink
  03/12/2007 6:38 μμ

  Διόρθωση: «Το ότι σκοπός των περισσοτέρων είναι η διαφημίσεις το ξέρουμε»

 25. Τάσος permalink
  03/12/2007 6:39 μμ

  Διορθωση νο2: «οι διαφημίσεις» (καλά τι έχω πάθει?)

 26. 03/12/2007 7:56 μμ

  ‘ελα τώρα, πες!

  πόσα πήρες από τους μεγαλοεκδότες για να κάνεις τζάμπα γκάλοπ?
  τα μπλογκς στην υπηρεσία του ΔΟΛ???

  ΧΑΧΑΧΑ!!

  στα σοβαρά, το μόνο αξιόλογο ήταν οι 7 ημέρες -προσωπικά μου αρέσει και το 7 της Ε, αλλά όχι πάντα και οχι όλο.

  Θεωρώ πως το Κ είναι το μόνο αξιοπρεπές, αλλά δεν θα έδινα ούτε 20 σεντίμια για να το αγοράσω.
  Το ΒΗΜαγκαζίνο από την άλλη το θεωρώ εμετικό -και τα άλλα δεν τα γνωρίζω.

  Για την ιστορία και μόνο, το Ε είχε ξεκινήσει πολύ καλά, με πολύ πρωτοπόρα και φρέσκα χαρακτηριστικά, αλλά στην πορεία έπαθε αυτά που λέει το Παπί και είναι κρίμα.

  Α, ενδιαφέρον είναι και το Ταξείδια της Καθημερινής -ειδικού ενδιαφέροντος και σχεδόν διαφημιστικό, αλλά εμένα μου αρέσει για προφανείς λόγους.

 27. 03/12/2007 11:02 μμ

  Το βασικό που πρέπει να έχει ένα περιοδικό, ένθετο ή… έκθετο, είναι η ταυτότητα… Να έχει δηλαδή, έστω 2-3 πράγματα αυθεντικά, που δεν τα συναντάς σε άλλα περιοδικά και δεν είναι κακές απομιμήσεις από ξένα περιοδικά.
  Στο «Ε» κατέληξε να έχει ενδιαφέρον μόνο η σελίδα του μοναδικού Αρκά…
  Το δίδαγμα που βγαίνει τελικά από το ποστ αυτό, και παρακαλώ την … αρμόδια να το μεταβιβάσει αρμοδίως , είναι ότι στην Μπλογκοσλοβακία υπάρχει ένα παλαϊκό αίτημα να επανέλθουν στην Καθημερινή της Κυριακής οι «7 Ημέρες»…
  Ρίτσααααααα……

 28. zalmoxis permalink
  04/12/2007 3:20 πμ

  Μέχρι και 4,50 ευρώ έφτασαν πια να κοστίζουν οι κυριακάτικες εφημερίδες! Σε λεφτά, μας κάνουν 1.533 δραχμές. Αν το 2001 (προ ευρώ) λέγαμε πως θα δίναμε ενάμισυ χιλάρικο και κάτι για να πάρουμε DVD και περιοδικό για διαφημίσεις και κοσμικά , θα μας έπαιρναν με τις λεμονόκουπες! Και δικαίως!
  Αλλά, χαλάλι τους…! Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε χωρίς πίεση χρόνου τις διαφημίσεις που μας ξέφυγαν στην τηλεόραση, ενημερωνόμαστε «τί ωραία – τι καλά» περνάνε οι celebrities στα πάρτυ του tennis club, για τις μπουτουνιέρες του Σιανίδη, για τα απωθημένα των συντακτών των περιοδικών (του ενός δεν του άρεσε η παρμεζάνα στο ρεστωράν που δυσφήμιζε, της αλληνής της φάνηκε ωραία η φωσφοριζέ τσάντα στο κατάστημα που διαφήμιζε…) και κατά τα άλλα ενημερωνόμαστε!

 29. 04/12/2007 7:15 πμ

  Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…
  Ενημέρωσε Άτομα Που Επικοινωνείς Για Τo Blog http://apasxolisi.wordpress.com Χρησιμοποίησε Αυτό Το Blog Να Καταγγείλεις Η Να Ενημερωθείς Για Εργασιακά Θέματα Επικοινωνήστε μαζί μου με τα email:apasxolisi_blog@yahoo.gr Είναι Μια Ανοικτή Και Online Social Network Σελίδα Διαμαρτυρίας Και Αποκάλυψης Στη Κοινή Γνώμη .. Της Πρωτοφανούς Απόλυσής Μου!

 30. 04/12/2007 8:15 πμ

  Νέα μαρκίζα?
  Ή άργησα να το πάρω είδηση ?
  Ωραία !
  Η στεριά τι είναι ?

 31. 04/12/2007 10:43 πμ

  Όταν το σκέφτομαι σε δραχμές είναι πραγματικά εφιαλτικό!
  1533 ελληνικές, αξέχαστες δραχμούλες…
  Πότε τραγουδούσε ο Σαββόπουλος «φυλλάδες με μιάμιση δραχμή» ρε παιδιά;
  —————————————–
  L’ Enfant : Η μαρκίζα αλλάζει συχνά… Ανάλογα με τα κέφια. Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση πια.
  Η στεριά κάτω από τον δορυφόρο είναι φυσικά η Μπλογκοσλοβακία
  (Ιδέα δεν έχω… )
  🙂

 32. 04/12/2007 2:25 μμ

  » Να έχει δηλαδή, έστω 2-3 πράγματα αυθεντικά, που δεν τα συναντάς σε άλλα περιοδικά και δεν είναι κακές απομιμήσεις από ξένα περιοδικά.»
  τι ψάχνεις να βρεις τώρα; Τα περισσότερα πολύ σωστά αναφέρεις καταλήγουν στο κατάλληλο σημείο, στην τουαλέτα… Αλλά και εκεί μην φανταστείς ότι έχουν σπουδαία χρήση…
  και μια και μιλάς για αντιγραφές…αλήθεια με εκείνο το ιστορικό της κλεμμένης συνέντευξης του χοντροΛάλα, ξέρεις κάτι; Λεώ τώρα…
  Lykos.

 33. 04/12/2007 7:53 μμ

  Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ένθετα των κυριακάτικων δε με αφορούν. Συμφωνώ με την άποψη περί σακακιών των χιλίων ευρώ. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν μετά πολλού ενδιαφέροντος τα διαφημιστικά φυλλάδια που τείνουν να γίνουν περιοδικά.

 34. a19c70 permalink
  04/12/2007 8:01 μμ

  Περιστασιακά και ανάλογα με το τι περιέχει μέσα, θα έδινα το ευρώ μου για κάποια από αυτά ,συστηματικά όμως όχι.

  http://acmyblog.blogspot.com/

 35. 04/12/2007 10:58 μμ

  1. «Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι έχω περάσει αρκετές “δύσκολες” ώρες συντροφιά με τέτοια περιοδικά, εκεί όπου και η βασίλισσα Ελισάβετ πάει μόνη της.
  Και σε εκείνο εκεί το “μέρος”, είναι που μου γεννιούνται όλες οι μεγάλες απορίες.»
  Κι εγώ το ίδιο βίτσιο έχω. Λένε πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. Στην τουαλέτα βρήκαμε να συναντηθούμε εμείς; 🙂
  2. Προσθέτω την υπογραφή μου στη παλλαϊκή απαίτηση επανακυκλοφορίας του «Κ».

  ΥΓ: Ακόμα περιμένω τις παρατηρήσεις σου για κείνο το θέμα που κρέμασες πάνω δεξιά στη Μπλογκόσφαιρα (σπασίμπα).

 36. 05/12/2007 12:04 πμ

  ego aneta tha epairna to k , to e, kai to 7 mona tous. mou aresoun ta uemata tous kai enimeronomai mia fora tin ebdomada gia to ti simvainei stin athina/ellada. exo organosei kai to xrono mou etsi. kyriaki proi, volta me tous skylous, efimerides.. telos

 37. 05/12/2007 1:07 πμ

  Μετά από ένα διάστημα προβλημάτων μα την υγεία μου και όχι μόνο, είμαι ξανά εδώ.
  Καλός σε βρήκα !

 38. 05/12/2007 9:18 πμ

  να μη μιλήσω και εγω γιατί θα κανω παρασιτα για διαφορους λόγους θετικούς, αρνητικούς, ισοφαριστικούς…..
  φιλια
  ριτς

 39. 07/12/2007 3:46 μμ

  Πάντως το να συντροφεύεις το κυριακάτικο χέσιμο 150.000 ελλήνων και ελληνίδων κάθε εβδομάδα (για να μην πώ και τις υπόλοιπες μέρες, καθώς η ύλη δεν εξαντλείται σε μία σεάνς) δεν είναι και μικρό πράμα. Κάποιοι το βλέπουν σαν λειτούργημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Μαζί με 7.582 ακόμα followers

 • Δεκέμβριος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Αρέσει σε %d bloggers: