Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι σχολιαστές των blog ανφάς και προφίλ…

05/12/2007

Ιστολογώ σχεδόν 2 χρόνια (πρώτο ποστ τον Ιανουάριο του 2006), και έχω γράψει και διαβάσει πάρα πολλά σχόλια, τόσο στο δικό μου blog, όσο και στα blog που επισκέπτομαι.
Παρατηρώντας τα σχόλια των άλλων, διαπίστωσα ότι υπάρχουν διάφορα είδη σχολιαστών. Το ποστ αυτό αποπειράται με ελαφρά διάθεση, να ταξινομήσει τους σχολιαστές σε κατηγορίες. Για να καταλάβετε, αν ένα παρόμοιο ρεπορτάζ γραφόταν σε κάποιο από τα Κωστοπούλεια περιοδικά θα είχε – τι πρωτοτυπία!- τον τίτλο «οι φυλές των σχολιαστών». Ας δούμε μερικές κατηγορίες σχολιαστών που ξεχώρισα. Κι αν σε κάποια κατηγορία συναντήσετε τον εαυτό σας, μη προσποιηθείτε ότι δεν τον αναγνωρίσατε. Προπάντων τιμιότης…
Πάμε λοιπόν…
Ο «καίριος» σχολιαστής: Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με το νόημα του ποστ, τα σχόλια που αφήνει είναι πάντα εντός θέματος. Εμβαθύνει στο θέμα, φωτίζει τις κρυμμένες πλευρές του και δίνει αφορμές για γόνιμη συζήτηση και προβληματισμό. Ένα τέτοιο σχολιαστή θα τον ζήλευαν ακόμα και τα δελτία ειδήσεων των 8. Μη σου πω, ότι χτυπάει χαλαρά περίοπτη θέση σε πάνελ μεσημεριανής εκπομπής.

O «ξινός» σχολιαστής: Γενικά τα σχόλιά του αποπνέουν μια διάχυτη ξινίλα.
Θα ψάξει να βρει τα ορθογραφικά ή άλλα λάθη στο ποστ σου και θα στα χτυπήσει. Θα ψάξει να βρει σε ποιο άλλο blog έχουν ασχοληθεί πολύ πιο καλά από σένα με το ίδιο θέμα και θα στο υπενθυμίσει. Αν έχεις γράψει κάποιο ποστ με λογοτεχνικές ανησυχίες (ποίημα, διήγημα κλπ) θα σου γράψει ότι έχει διαβάσει και καλύτερα.

Ο «αγαπούλης» σχολιαστής: Ισορροπεί την ξινίλα του πιο πάνω σχολιαστή, αλλά το παρακάνει. Πολλές φορές τα σχόλιά του από γλυκά γίνονται γλυκερά. Ακόμα και στο πιο αδιάφορο ποστ θα γράψει πόσο πολύ του άρεσε και θα τονίσει πόσο πολύ σ’ αγαπάει.

Ο «σαν το σπίτι μου» σχολιαστής: Νιώθει το blog σου, σαν δικό του. Σε κάθε ποστ τα μισά από τα σχόλια είναι δικά του. Και πολλές φορές απαντά αντί για σένα. Καβγαδίζει αντί για σένα… Σε ξεκουράζει. Και μη παραπονιέσαι! Θυμάσαι το ποστ σου που μάζεψε 212 σχόλια; Σ’ αυτόν το χρωστάς. 3 ώρες πληκτρολογούσε για χάρη σου. Αχάριστε!

Ο «αλλού γι’ αλλού» σχολιαστής: Πάντα εκτός θέματος και εκτός κλίματος. Σε ποστ για το ασφαλιστικό είναι ικανός να γράψει την γνώμη του για το αν πρέπει να στείλουμε στη eurovision τραγούδι με ελληνικούς ή αγγλικούς στίχους. Ό,τι θυμάται, χαίρεται δηλαδή.

Ο «περάστε κι από μένα» σχολιαστής: Ας μη κρυβόμαστε. Από τη στιγμή που εκφραζόμαστε στα blog , μας ενδιαφέρει να υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται τα blog και διαβάζουν αυτά που γράφουμε. Ο «περάστε κι από μένα» όμως, δεν επιζητεί απλώς αναγνώστες, αλλά τους ψαρεύει. Και όταν το ψάρεμα γίνεται με την απαιτούμενη διακριτικότητα, δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό. Ο «περάστε κι από μένα» όμως αφήνει σχόλια, απλά και μόνο για να αφήσει το στίγμα του, τη διεύθυνση του blog του δηλαδή…

Ο «μονολεκτικός» σχολιαστής: Γράφεις με ζήλο και θέρμη ένα ποστ που σε απασχολεί.
Το δουλεύεις, το ψάχνεις, το επιμελείσαι και υποθέτεις ότι και κάποιον άλλο θα ενδιαφέρει το θέμα που διαπραγματεύεσαι. Λογαριάζεις όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κύριος «μονολεκτικός». Τα σχόλια του θα τα ζήλευαν και οι αρχαίοι Λάκωνες. «Ωραίο», «Συμφωνώ», «Ναι», «Όχι», «Μπράβﻨ.
Φορολογεί ο Αλογοσκούφης τις λέξεις που γράφουμε στα σχόλια και δεν το πήρα εγώ χαμπάρι;

Ο «χαμογελάκιας» σχολιαστής: Μετεξέλιξη του μονολεκτικού σχολιαστή. Αντί να γράψει έστω και μία λέξη, αφήνει ένα emoticon. Δεν ξέρω αν το κάνει επειδή βαριέται ή επειδή πιστεύει ότι μ’ ένα χαμόγελο μπορείς να τα πεις όλα. Το δικό μου πρόβλημα με τον «χαμογελάκια» είναι το εξής: Τι να απαντήσεις σε ένα σχόλιο σαν κι αυτό ;

Ο «trol» σχολιαστής : Μπαίνει στο blog για να γεμίσει την ώρα του βρίζοντας και καβγαδίζοντας. Αν διαγράψεις το σχόλιο σε καταγγέλλει για λογοκρισία και αντιδημοκρατικότητα. Τρέφεται με τις απαντήσεις που παίρνει. Η καλύτερή του είναι να του ανταπαντήσεις με βρισιές. Είναι σαν να τον κέρασες μαύρο χαβιάρι και γαλλική σαμπάνια. Αν δεν του απαντήσεις, λιμοκτονεί. Και φεύγει για άλλες πολιτείες…
Ο «αρχαιοδίφης» σχολιαστής: Με κάποιο τρόπο ανακαλύπτει το ποστ που έγραψες πρόπερσι τον Αύγουστο. Και αποφασίζει να το σχολιάσει. Αν τα άρθρα στις εφημερίδες μπαγιατεύουν με μια ταχύτητα V, τα ποστ στα ιστολόγια μπαγιατεύουν με ταχύτητα 10V. Tι να απαντήσεις τώρα στο σχόλιο που σου αφήνει ο «Σλήμαν» των blog σε ένα ποστ που δεν θυμάσαι πια, ούτε τι έγραψες, ούτε γιατί το έγραψες;

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, αλλά νομίζω ότι καλύφτηκαν οι πιο χαρακτηριστικές. Το ποστ αυτό βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες επιστημονικότητας. Αλλά εσείς μπορείτε να προσποιηθείτε ότι μείνατε άφωνοι από την αναλυτική σκέψη του γράφοντος και την συγγραφική του ικανότητα και να αφήσετε τα κατάλληλα σχόλια. Ξέρετε εσείς τώρα:
«Μπράβο», «Μεγάλε!», «Πέστα», «Έτσι»…
Εντάξει;

81 Σχόλια leave one →
 1. 05/12/2007 10:12 πμ

  Νομίζω ότι οι «φυλές των σχολιαστών» ακολουθούν ως ένα βαθμό τις φυλές των μπλογκ: το επιθετικό-αλαζονικό στυλάκι μαζεύει τρολ, το πιο απαιτητικό γράψιμο έχει πολλούς αλλού γι’ αλλού. Τα τακτοποίησες πάντως πολύ ωραία και με οξυδερκή τρόπο.

 2. 05/12/2007 10:13 πμ

  Σκέφτηκα να σου αφήσω ένα σχόλιο από κάθε κατηγορία, αλλά δεν προλαβαίνω…και μια κι εγώ εδώ είμαι σχολιαστής κατά καιρούς διαφόρων κατηγοριών, αλλά “σαν το σπίτι μου”, να πω καλημέρα ;
  🙂
  (κάλυψα κανα δυο, ε 😉 )

 3. 05/12/2007 10:13 πμ

  Καλά ρε Μαρξ, δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο από την μπλογκόσφαιρα; Τις προάλλες έκραζες τη Θωμά, τώρα έπιασες τα σχόλια των μπλογκ, υπάρχει και ζωή εκεί έξω, you know.

 4. 05/12/2007 10:15 πμ

  Λοιπόν νατασάκι, εγώ είχα πρώτος την ιδέα και να αφήσεις ήσυχα τα σχόλια. Στο κάτω κάτω εγώ είμαι φιλόλογος και καυθ’ ύλην αρμόδιος να γράψω σχολιάσω για τις διαφορές του ύφους των σχολίων.

 5. 05/12/2007 10:16 πμ

  Πολύ σημαντικό αυτό που γράφεις, μην ξεχνιόμαστε όμως: το Σάββατο 8 Δεκέμβρη στις 1:00 είναι η πορεία για την κλιματική αλλαγή. Να είμαστε όλοι εκεί!

 6. 05/12/2007 10:17 πμ

  καλά, ότι πεις – είχαμε την ίδια ιδέα, πάντως, αλλά δεν προφταίνω, έτσι κι αλλιώς – σας την παραχωρώ κύριε φιλόλογε!
  (σαν το σπίτι μου, το δήλωσα)

 7. 05/12/2007 10:17 πμ

  που ανηκω που ανηκω;

 8. 05/12/2007 10:18 πμ

  Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, αμέσως παραπάνω σχολίασα ως «άμμος 4», πολλοί θα με ξέρετε από το μπλογκ «Σκουπίζοντας στην έρημο» που πρόσφατα το μετονομάσαμε σε «Αμμαζόνιο» (http://zourlomantara.blogspot.com)

 9. 05/12/2007 10:19 πμ

  Συμφωνώ. Η μήπως διαφωνώ; Δεν ξέρω…

 10. 05/12/2007 10:20 πμ

  😦

 11. 05/12/2007 10:22 πμ

  Μαλάκα άμμο 1-6, την όρεξη σου έχουμε πρωινιάτικα να διαβάζουμε τις μαλακίες σου, πώς την είδες τώρα. Άιντε γράψε καμιά παπαριά στο δικό σου μπλογκ και μη μας ζαλίζεις τα ούμπαλα.

 12. 05/12/2007 10:25 πμ

  «σαν Στο σπίτι μου» χαχχαχαχχαα!!

  (ξινή, ξινήη)

 13. 05/12/2007 10:26 πμ

  Πότε μωρέ είχες γράψει εκείνο το ποστ με τους φυλακισμένους του μόνιτορ που προσπαθούσαν να ξεφύγουν; Μου το θύμισε πολύ το σημερινό σου ποστ, ίσες – καλές αναλογίες ανάλυσης και χιούμορ.

 14. 05/12/2007 10:35 πμ

  @ Αμμοθύελα: Ελπίζω να το διασκέδασες και συ όταν έγραφες τα σχόλια , όσο διασκέδασα κι εγώ διαβάζοντας τα. Αν και να σου πω την αλήθεια, εμένα μου άρεσε ο Άμμος 1 που με είπε και οξυδερκή.
  :p

  @Nατάσα: τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται … Αλλά ο Άμμος, εκτός από την πρωτιά σου έκλεψε και την ιδέα. Τι παλιοχαρακτήρας!
  🙂

  @ Onomatodosia: Ποιος είμαι; Πού πάω; Πού ανήκω;
  🙂
  @ Λίνα: Ξινή!!!
  Επίτηδες το έκανα το ορθογραφικό λάθος, για να εντοπίσω τους ξινούς σχολιαστές…
  (Ξέχασες να γράψεις όμως ότι στο ΝΙΤΡΟ ανάλογα θέματα τα διαπραγματεύονται με καλύτερο στυλ)
  🙂

 15. 05/12/2007 10:42 πμ

  ε, όχι και παλιοχαρακτήρας , φιλόλογος άνθρωπος!
  (ακόμα γελάω – απίστευτα σχόλια! 🙂 )

  (και την είπα την κατηγορία μου, δεν την είπα; 😉 )

 16. 05/12/2007 10:48 πμ

  Μαλιστα.Ωραια η ερευνα!!!Καπως ετσι ειναι τα πραγματα…Βασικα οι περισσοτεροι σχολιαζουν αναλογα με τις διαuεσεις και τη δυναμη του post.

 17. 05/12/2007 10:50 πμ

  Σχεδόν με κάλυψες! Άφησες όμως κάποιες σημαντικές κατηγορίες απ’ έξω. Τον κορτάκια ή καμάκια σχολιαστή, που ρουφάει μάγουλο βάζει το γυαλί ηλίου τα μεσάνυχτα και μπαίνει ν’ αφήσει τον εντυπωσιασμό του. Τον μα@άκα σχολιαστή, αυτόν που δεν διαβάζει καν το ποστ αλλά αφήνει την κουτσουλιά του για να μη χάσει κι αυτός την πελατεία και πέσουν τα σχόλια στο δικό του από 156 στα 155. Επίσης μια ιδιαιτέρως απεχθή κατηγορία τον ψευτοεπαναστάτη του κ@λου, που κάνει επανάσταση απ’ το πισί και με ψευδώνυμο, είναι έξαλλος με την κενωνία και δεν καταλαβαίνει πως οι άλλοι ασχολούνται και χάνουν το χρόνο τους με θέματα τέχνης πχ ή άλλα εύπεπτα. Αφήνει πάντα στο άσχετο ειδοποίηση για επαναστατικές αντιδράσεις, σα να σου λέει καίγεται ο τόπος κι εσείς εδώ το παίζετε. Και τέλος η κατηγορία στην οποία ανήκω και εγώ… ο πήρε στα σοβαρά του ρόλο του σχολιαστής και αναλύει ενδελεχώς, ενώ ο μπλόγκερ συχνά κόβει φλέβες. 😉
  Πάντως όταν κάποιος μπλογκάρει καιρό, μαθαίνει πια και ο ίδιος, αλλά κατανοεί και τους άλλους και βελτιώνεται. Αν πρέπει να διαλέξω κάποια κατηγορία, σαφώς θα πάρω τον καίριο! 😛
  Καλημερούδια!

 18. 05/12/2007 11:21 πμ

  Χαίρομαι που σου άρεσε το παιχνιδάκι μου Μαρξ! Αν υπήρχε κάποιο στοιχείο σοβαρότητας ήταν να δείξω ότι μπορείς να τα κάνεις όλα στο ίδιο ποστ. Για να απαντήσω στην ερώτηση του ποστ σου πάντως, θα μου άρεσε να είμαι ο καίριος, αλλά έχω υπάρξει τα πάντα εκτός από τρολ (όπως λένε όμως, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες). Νομίζω ότι πάει με αναλογίες δηλαδή, όπως και στην κανονική ζωή δεν έχουμε μόνο ένα στοιχείο στο χαρακτήρα μας.

 19. 05/12/2007 11:51 πμ

  Ρέπω σοβαρά προς «χαμογελάκια» μεριά…είμαι σοβαρά γιατρέ μου 😉

 20. 05/12/2007 12:04 μμ

  ωραίο
  😉

 21. 05/12/2007 12:06 μμ

  Πάντως μετά λύπης μου έχω διαπιστώσει πως ελάχιστοι είναι αυτοί που σχολιάζουν όταν πραγματικά έχουν κάτι να πουν και πως ελάχιστοι είναι αυτοί που μέσα από τα σχόλιά τους δεν είναι δημοσιοσχετίστες….

 22. 05/12/2007 12:22 μμ

  Μπορείς να προσθέσεις την κατηγορία «ο καλύτερος σχολιαστής ever» και να κοτσάρεις δίπλα το λινκ μου.

  Δεν θα με κάνεις να ντραπώ βρε κουτό…

 23. 05/12/2007 12:36 μμ

  To link μου φαίνεται από πάνω;;;
  Ναι;
  Αντε ωραία 😆
  Την καλημέρα μου 😆

 24. 05/12/2007 12:53 μμ

  Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις.. Στην αρχή όμως το χαλάς, ίσως δεν το ήθελες, από κεκτημένη ταχύτητα.. Γράφεις για τον «καίριο» σχολιαστή πόσο καλός και δημιουργικός είναι και μετά τον παραλληλίζεις με το «Μη σου πω, ότι χτυπάει χαλαρά περίοπτη θέση σε πάνελ μεσημεριανής εκπομπής». Τώρα μην με πεις «ξινό», αλλά ένας τέτοιος «καίριος» σχολιαστής όπως τον περιγράφεις δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα τηλεοπτικά νούμερα τούς «πανελίστες» πού είναι χειρότεροι από τούς καλεσμένους τους! (κατά τα άλλα εγώ δέχομαι επισκέψεις στο μπλόγκ μου μετά χαράς.. )

 25. 05/12/2007 1:38 μμ

  %#!#&!&^*!!! #(#&!@(#&!!!

  😛 🙂 😦

  Περάστε κι απ’ τo μλογκ μου ρεεεεεε!!!!!! 😮

  (Τρολχαμογελάκιας ψαράς)

 26. 05/12/2007 2:19 μμ

  Ωραία η τυπολογία σου των σχολιαστών. Υπάρχουν όμως κι άλλοι:
  – ο ‘κομήτης’: άγνωστο που και πως ανακάλυψε το blog, έγραψε ένα σχόλιο και πάει, μην τον είδατε μην τον απαντήσατε στους αιώνας των αιώνων!
  – ο ‘μόνος μου και όλοι σας’: ιδίως σε ποστ που μαζεύουν πολλά σχόλια, ρίχνει ένα σχόλιο που διαφωνεί με όλα τα υπόλοιπα και μαζεύει τους προβολείς της δημοσιότητας (λέμε τώρα) πάνω του.
  – ο ‘ποδαρικός’: συνήθως ο ίδιος που σπεύδει να σχολιάσει πάντα πρώτος ένα ποστ, και δεν ξαναεμφανίζεται μέχρι το επόμενο (με το δεξί!).
  – ο ‘τελείας’: σε κάθε σχόλιό του αφήνει τελείες… απο την αρχή μέχρι το τέλος, προκειμένου να αφήσει να εννοηθεί ότι στο σχόλιο κρύβεται βάθος αμέτρητο.

  Και άλλοι πολλοί… (όχι δεν είμαι τελείας καλέ!)

 27. 05/12/2007 3:44 μμ

  εγω πάντως εδώ είμαι σαν στο σπίτι μου, είτε αρέσει του Μαρξ είτε όχι.
  κι άμα θέλει ας με διώξει! χα!

  (και στου Μπαμπάκη είμαι σαν στο σπίτι μου, αλλά εκεί είμαι και ξινή. ενώ εδώ δεν έχω ξινίσει ποτέ, ε? έχω?)

 28. 05/12/2007 3:47 μμ

  χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Ο gerasimos όλα τα λεφτά! Εύστοχος και ευθύβολος!
  Σωωωστόοοοοος!!!

 29. 05/12/2007 4:02 μμ

  Με καμάρι δηλώνω ότι είμαι λίγο απ’ όλα! :-Ρ

 30. lifewhispers permalink
  05/12/2007 4:07 μμ

  ΑΦΜ,
  με υπερηφανια ανακοινωνω οτι δεν ανηκω σε καμια πο τις κατηγοριες σου.
  (ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ)

 31. 05/12/2007 4:25 μμ

  Εγώ είμαι αλλού γι’ αλλού; Πές μου Μαρξ!

 32. 05/12/2007 4:26 μμ

  πολυ καλη η παρουσιαση της ανθρωπογεωγραφιας των σχολιαστων (και το συμπληρωμα του γερασιμου) 🙂

 33. 05/12/2007 4:53 μμ

  Υπάρχει και ο «ατακαδόρος» σχολιαστής.

  Είτε από βαρεμάρα, είτε από έμπνευση, σου γράφει ένα ποστ που προκαλεί γέλιο ή χαμόγελο.

  Είναι το αντίθετο των σαδο-μαζοχιστών. Τρέφεται με την αίσθηση ότι διασκεδάζει τους άλλους, αν και -ΑΝ δεν πει καλή ατάκα- τους κάνει να χασμουριούνται.

  Περιττό να πω ότι προσπαθώ… 🙂

 34. mayaishere permalink
  05/12/2007 5:12 μμ

  Υπάρχουν λοιπόν και οι εγωπαθείς σχολιαστές που δεν σχολιάζουν αν το ποστ δεν τους απευθύνεται (όπως αυτό καλή ώρα!) 🙂
  Εγώ κάνω σημαντικές προσπάθειες για τον ατακαδόρο, αλλά με κερδίζει ο χαμογελάκιας γαμώτο… 😦

 35. 05/12/2007 5:22 μμ

  @mayaishere
  αυτο-αναφερόμενοι αυτο-σαρκαστές ΚΑΙ εγωπαθείς, όλα μαζί;

  ουάου,
  αυτό είναι ατάκα… δεύτερου βαθμού! 🙂

 36. 05/12/2007 5:25 μμ

  ουάου,
  αυτό είναι ατάκα… δεύτερου βαθμού!

  Κι αυτό είναι… τρίτου βαθμού.

  πέρασα, σου λέει ο άλλος, να ρίξω μια ατάκα, και στόκανα το μαγαζί χωματερή στο τάκα-τάκα…. 🙂

 37. 05/12/2007 5:45 μμ

  Super! Na pros8esw ton » allu fan marx». Einai o akrivo8wrhtos pleon fan sxoliastis twn allwn.

 38. 05/12/2007 5:55 μμ

  Ο Αλλού Φαν Μαρξ,
  είναι αλεπού και… την ουρά την έχει αλλού:

  Το ΠΑΙΖΕΙ δήθεν ιστολόγος αλλά είναι ο ίδιος σχολιαστής βαμμένος και καραμπινάτος, και στηρίζει τους σχολιαστές, αντί για την πάρτη του.
  🙂
  Αυτό είναι το μυστικό του, και όχι η… βασκανεία.

 39. 05/12/2007 6:18 μμ

  Πολύ ενδιαφέρουσα κατάταξη.

  Πάντως όποιο μπλογκ έχει την τύχη να έχει «καίριους» σχολιαστές, ο «ιδιοκτήτης» του είναι ευτυχής.

  Ενδιαφέρον θάχε επίσης να μας κατέτασσες και μας, τους σχολιαστές σου 🙂 Δηλαδή πλάι στο νικ μας νάβαζες και ένα κωδικό. Ίσως να βάζαμε περισσότερο μυαλό!

  Μ-π

 40. 05/12/2007 6:26 μμ

  Τύπων συνέχεια:
  -o ‘αριθμητάκιας’: γι’ αυτόν και μόνο αυτόν έχει σημασία, βάσει μυστήριας αριθμοθεωρίας, να κάνει το υπ’ αριθμόν τάδε σχόλιο.

  χεχε… μόλις έκανα το νο. 40 σχόλιο (ΚΑΙ τελείας ΚΑΙ αριθμητάκιας)

 41. 05/12/2007 7:03 μμ

  «Μπράβο», «Μεγάλε!», «Πέστα», «Έτσι»…
  Εντάξει;

 42. 05/12/2007 7:05 μμ

  Μήπως δεν έπρεπε να βάλω το «Εντάξει;»;
  Καρφώθηκα; Το copy past φταίει.

  😉

 43. 05/12/2007 7:20 μμ

  καταπληκτικό!!!!

 44. 05/12/2007 7:35 μμ

  αφου μου! πού το βρήκατε το emoticon που έχετε επισυνάψει στο ποστ;;;;;;;;!!!!!!!!!!
  😛
  κατά τα άλλα, μα αφου μου ναι για αλλά όταν και η μοναξιά έχει εφτά πετσιά παντζασ κανει και κρυο, ωιμε με χτυπαει η μοιρα καταστηθα

 45. 05/12/2007 8:36 μμ

  Λοιπόν παλιόφιλε ΑΦΜ , επειδή εμείς τα χτίσαμε αυτά τα μαγαζιά ( “σαν το σπίτι μου”) θα σου πω τη γνώμη μου σταράτα (“καίριος” ):
  Είσαι η όαση της μπλογκόσφαιρας και κάθε φορά που σε διαβάζω γηράσκω αεί διδασκόμενος (“αγαπούλης” ή «σλουρπ»). Όμως σ’ αυτό το ποστ έχεις χάσει τη σπιρτάδα που είχες (“ξινός”) όταν έγραφες το καλοκαίρι για τον Δρούλια (“αρχαιοδίφης”). Τώρα που το θυμάμαι σ’ εκείνο το ποστ είχες αφαιρέσει 2 κριτικές παρατηρήσεις που σου είχα κάνει. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πόσο κομπλεξικός γίνεσαι όταν η κριτική των άλλων δε σε συμφέρει (“trol”). Ασχολείσαι τώρα με τις «φυλές των bloggers» την ώρα που κινδυνεύει ο ροζ ιππόκαμπος και πρέπει όλοι να κινηθούμε για να τον σώσουμε (“αλλού γι’ αλλού”).
  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε στο blog μου (“περάστε κι από μένα”).

  ΥΓ: Μετά απ’ όσα είπα, θα έχετε καταλάβει πως δεν εκπροσωπώ τον “μονολεκτικό” σχολιαστή.

 46. 05/12/2007 8:52 μμ

  Αλήθεια, Αλλουφάνη, στα πόσα ονομάζεσαι αρχαιοδίφης; Θέλω να πω, στα πόσα πόστα πίσω μπορεί να απαντήσει κανείς χωρίς να ενοχλήσει τον ιστολόγο ότι αναμασάει περσινά ξινά σταφύλια;

  Πολλές φορές περνάω πρώτη φορά από ιστολόγιο, βλέπω κάτι ενδιαφέρον στο αντιπροπροηγούμενο πόστο, οπότε δεν σχολιάζω, εκτός πια κι αν με καίει το θέμα. Στα ιστολόγια που με ξέρουν, βέβαια, έχω περισσότερο θάρρος αρχαιοδιφικό.

 47. 05/12/2007 9:16 μμ

  @ παπάκι μου, υπάρχει στα emoticon του msm –

  (δήλωσα «σαν το σπίτι μου», κι έχω κάνει μόνο 3 σχόλια σήμερα! 😉 )

 48. 05/12/2007 9:18 μμ

  Καλησπερα/ Ως συνηθως το διαλύσατε το μαγαζί. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τελικά, νομίζω ότι ένα από τα συμπαθητικά στοιχεία των ποστ-σχολίων είναι ξεκινούν από κάπου ( ενδεχομένως από το θέμα) και φτάνουν κάπου. Για τη γιαγια, τον παππού, το παιδί, το ποδήλατο, τη δουλειά, τον γητευτή ( ξερετε οι παθόντες ) και πάει λέγοντας… Αυτό κι αν βοηθαει στην ανθρωπογεωγραφία ( Μπαμπακη πολλές εφημεριδες διαβάζεις, βλεπω) και στην ηθογραφία, βεβαίως βεβαίως,
  Τώρα, το να ενταχτώ σε μια από τις κατηγορίες δεν λεει, γιατί σημαίνει ότι θα απορρίψω ή θα υποβαθμίσω τις αλλες.Λοιπόν, ειμαι λιγο απ όλα κι εστι προσομοιάζω με το γλυκούλι ( ετσι δεν τοπες Αλλού ; )
  Χαιρετώ, την εκτίμηση μου
  ριτς

 49. 05/12/2007 10:48 μμ

  πεστα ρε μεγαλε..εισαι ωραιος λεμε …σε παρακολουθω καθε μεσημερι δεν χανω εκπομπη σου..να μιλησετε για τους συνταξιουχους..σε αγαπαμε, εισαι ο καλυτερος και να ποθανουν ολοι οι εχθροι σου λεμε…

 50. 05/12/2007 11:12 μμ

  @ Nατάσα: Έτερον εκάτερον (να γράψω κι εγώ τα φιλολογικά μου). Μπορεί ο Αμμόκωστας να είναι φιλόλογος, δεν παύει όμως να είναι παλιοχαρακτήρας.

  @ Preza tv: «έρευνα» εντός πολλών εισαγωγικών. Ένα χιουμοριστικό κείμενο είναι.
  Κι όμως υπάρχουν αξιόλογα ποστ σε πάρα πολλά blog που δεν έχουν πάρει τα σχόλια που θα έπρεπε.

  @ Γητεύτρια: Καλά, εσύ είσαι μια κατηγορία μόνη σου!
  Μα να ξεχάσω τον «κορτάκια» σχολιαστή; Πώς την πάτησα έτσι…
  Σημαντική παράλειψη.

  🙂

  @USΑ ( united Sxolios of Ammos): έξω οι βάσεις του θανάτου…

  @ An-Lu: Δεν είναι τίποτε το σοβαρό… Χαμογέλα και θα περάσει

  @ Εnteka: Την κατηγορία του «μονολεκτικού » σχολιαστή την εμπνεύστηκα από εσένα.
  Είσαι ο μούσος μου

  @ Γεωργία : Αν οι «δημόσιες σχέσεις» γίνονται με σεβασμό στην νοημοσύνη των άλλων, δεν είναι και τόσο κακό. Σε ένα μπλογκοχωριό που ο πληθυσμός του μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα, κάποιος που ξεκινά ένα blog θα πρέπει να βρει ένα μη ενοχλητικό τρόπο να κάνει γνωστή την ύπαρξη του blog του. Ένας καλός και μη ενοχλητικός τρόπος είναι να γράψεις κάποιο σχόλιο, εντός θέματος φυσικά, σε κάποια άλλα blog.

  @ Mpampakis: ο «καλύτερος σχολιαστής ever» δεν είναι κατηγορία. Βραβείο είναι…
  Ψοφάς για απονομές βραβείων και συ…
  🙂
  @ Tsopanis: Εκτός από το λινκ σου, φαίνεται και ο λύκος που είναι κρυμμένος μέσα στην προβιά …
  🙂

  @ Sofistis: Να το επαναλάβω και πάλι… Χιουμοριστικό ποστ είναι και όχι καμιά διατριβή.
  (Μα τι ξινός που είσαι! )
  🙂

  @pølsemannen: 3 σε 1 είσαι εσύ.
  Τρολχαμογελάκιας ψαράς…

  @ Γεράσιμε: Μαζί με την Γητεύτρια, διπλασιάσατε τις κατηγορίες των σχολιαστών με τα όσα γράψατε. Μάλλον αυτό το ποστ, θα χρειαστεί νέα έκδοση, βελτιωμένη και επηυξημένη
  🙂

 51. 05/12/2007 11:14 μμ

  Ο “trol” σχολιαστής

  troll. (Σε ποια κατηγορία με κατατάσσει αυτό το σχόλιο είπαμε;)

  🙂

 52. 05/12/2007 11:22 μμ

  Ένα θα πω…
  «Κατηγορία σχολιαστών ΝΔ»

  Μια κατηγορία μόνη της!
  😀

 53. 05/12/2007 11:34 μμ

  @ Κροτ: Σαν στο σπίτι σου…
  Και μ΄αρέσει που κυκλοφορείς νεγκλιζέ …
  Πώς μ’ αρέσει….!
  🙂

  @ Μαρία: Δεν σε φαντάζομαι στις κατηγορίες «ξινού» ή «τρολ» σχολιαστή.
  Άρα δεν είσαι λίγο απ΄όλα, αλλά λίγο από τα περισσότερα
  🙂

  @lifewhispers: άρα είσαι της κατηγορίας «μόνος μου και όλοι σας» σχολιαστή, που επεσήμανε ο Γεράσιμος.
  Σε τσακώσαμε!

  @ Silvia: εσύ είσαι «αλλού και παντού»… Ειδική κατηγορία
  🙂

  @ Μούργο : Ναι, ο Γεράσιμος υπήρξε «καίριος» σχολιαστής για το ποστ αυτό.
  Του έδωσε μεγαλύτερο βάθος.

  @ Omadeon: το 50% από τα σχόλιά μου είναι αυτής της κατηγορίας που λες… Κατηγορία «ατακαδόρου» σχολιαστή

  @ Mayaishere: Εγωπαθής σχολιαστής; Ποιον είπες εγωπαθή; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;
  Ε, ξέρεις;

  @ Οmadeon: μετά τις εξισώσεις έχουμε και ατάκες δευτέρου βαθμού…
  wow…
  😉

  @ Niemandsrose : Πώς μ΄αρέσουν τα κομπλιμέντα!!!
  Ακριβοθώρητος…
  (Ή μπας και δεν είναι κομπλιμέντο… Το λεξικό, γρήγορα…)

 54. 05/12/2007 11:52 μμ

  @ Αριστεροπόντιε: Εγώ πιστεύω ότι σε κάθε μπλογκ χρειάζεται μια σωστή αναλογία από κάθε κατηγορία σχολίων και σχολιαστών…
  Μια και το ρωτάς, εσύ είσαι της κατηγορίας «τεμέτερον» πάντως

  @ Mamma : αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη και τον copypasta, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη…
  Έτσι…

  @urfurshlaag: Νέα κατηγορία! Μονολεκτικός σχολιαστής με 4 θαυμαστικά.
  🙂

  @aa-duck: το βρήκα στο google το emoticon και το έβαλα στο ποστ όπως βάζεις μια φωτογραφία. Δεν ξέρω πώς μπαίνει στα σχόλια όμως…

  @ Αμετανόητε : ζήλεψες την δόξα του Άμμου. Αυτός έκανε 1 ποστ σε κάθε κατηγορία.
  Εσύ έκανες 1 ποστ που ανήκει σε όλες τις κατηγορίες.
  Εύγε τέκνο μου
  🙂

  @ Nίκο : Κανένας ιστολόγος δεν θα ενοχληθεί αν του αφήσεις σχόλιο σε παλιότερο ποστ.
  Εγώ πάντως χαίρομαι να ανακαλύπτω ότι διαβάζονται και σχολιάζονται κάποια παλιά μου ποστ

  @ Νατάσα : Σαν το σπίτι σου είπαμε
  :p

  @ Ριτσάκι: Σε ένα χιουμοριστικό ποστ, τα σχόλια που αρμόζουν είναι της κατηγορίας » άλλος το μακρύ του κι άλλος το κοντό του»…
  (Τώρα που το σκέφτομαι αυτή η παροιμία είναι σόκιν…Ακούς εκεί, με το μακρύ του ο άλλος!)
  Η εκτίμησή σου με σκλαβώνει
  🙂

  @ Πατρίκιε: πώς είναι δυνατόν να με βλέπεις κάθε μεσημέρι; Οι εκπομπές που κάνω εγώ είναι μεταμεσονύκτιο τηλεμάρκετιγκ…

  @ Adamo: επισήμανες το 2ο λάθος… Κατηγορία «ξινού» και συ…
  Υπάρχει κι άλλο ένα ορθογραφικό λάθος…
  Για να δούμε ποιος θα το βρει

  @ Philos: όταν λέμε ΝΔ εννοούμε τον γνωστό συγγραφέα-δημοσιογράφο-μπλόγκερ ή το γνωστό δεξιό κόμμα;

 55. zalmoxis permalink
  06/12/2007 12:05 πμ

  Σα να λέμε πάνω – κάτω: ο «Κουίκ των blogs» («ξινός σχολιαστής») ο Τράγκας των blogs (o “αρχαιοδίφης” σχολιαστής που έχουμε μάθει με κάθε λεπτομέρεια τα ρεπορτάζ που έκανε πριν 30 χρόνια στη Βραδυνή) ο Καψής των Blogs (o αλλού γι αλλού σχολιαστής) ο Κακαουνάκης των Blogs (trol) η Τρέμη των blogs (μονολεκτικός) o Αυτιάς των blogs (ο αγαπούλης, τουλάχιστον μέχρι πριν κανα 2 χρόνια) ο Βερύκιος των blogs (ο σαν στο σπίτι μου σχολιαστής)…

 56. 06/12/2007 12:15 πμ

  @ Zalmoxis : Πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός που κάνεις…
  Μόνο που άφησες τον Ευαγγελάτο παραπονεμένο.
  🙂

 57. 06/12/2007 12:18 πμ

  Ο …. chatάκιας , αυτός δηλαδή που κάνει chat με άλλους σχολιαστές αλλά και με τον …. ιδιοκτήτη ( γι αυτόν τον χαρακτηρισμό χρειάζεται βέβαια και η … συνέργεια του «νοικοκύρη» του μπλογκ) .

 58. giotavita permalink
  06/12/2007 12:27 πμ

  Α φίλτατε Α.Φ.Μ!!!για τους ανώνυμους δεν μας είπες τίποτα.Που υπογράφουν σαν Μήτσος ο νταλγκαδιάρης ή χαμένο παρθενικό όνειρο και το παίζουν εμπειροτεχνικοί των σχολιασμών και αντιρρησίες των γραφομενων…..
  Κι αντε πάνε να βρεις ποιοί είναι οι μ@@@@@ς.
  Μηπως αγαπητέ μου εσυ που είσαι… μπλογκογυρισμένος γνώρισες καμιά ανώνυμη Δανάη???????

 59. evangelo permalink
  06/12/2007 12:48 πμ

  Μπράβο Μεγάλε Πέστα ‘Ετσι !
  😉

 60. 06/12/2007 1:40 πμ

  Χα!
  Και μόλις άφησα σχόλιο σε παλιό ποστ – πάντα ήθελα να το κάνω αυτό!
  και είναι και το σχόλιο 60!
  🙂
  (πόσες κατηγορίες, είπαμε; 😆 )

 61. 06/12/2007 8:26 πμ

  Ένας είναι ο ΝΔ! Ο γνωστός συγγραφέας-δημοσιογράφος-μπλόγκερ μα τον Τουτατίς!
  😉

 62. 06/12/2007 9:55 πμ

  είναι έξυπνο αλλά όσην ώρα το διάβαζα φοβήθηκα μήπως μπείτε στον κόπο και μου αφιερώσετε – μετά το σχόλιο αυτό-ειδική κατηγορία

 63. 06/12/2007 10:26 πμ

  @Αλλου….. Εδω «αγαπούλης» λοιπόν. Το βρήκα, γιατί παραπάνω είχα πει κατι για «γλυκουληδες «και τα τοιαύτα. Πιο δυνατό το αγαπούλης. Τέρμα.
  Χαιρετώ, παροξυσμικό ατομο, ως συνήθως
  ριτς

 64. 06/12/2007 10:27 πμ

  Μην αλλαζετε τόσο συχνά αβαταρ γιατί παρασύρομαι που παρασυρομαι ευκολα, μην το παραξηλώσουμε κιολας

 65. 06/12/2007 10:39 πμ

  😛

 66. 06/12/2007 11:32 πμ

  Ανήκω σε νέα κατηγορία…σε αυτούς που απλά γράφουν για να γελάσουμε αμφότεροι και ΣΧΕΔΟΝ πάντα αφήνουν και ενα ΑΝΤΙκόκκινο υπονοούμενο 😉

 67. 06/12/2007 11:51 πμ

  Η δουλειά δεν είναι ντροπή.

 68. 06/12/2007 12:17 μμ

  @ Σίλια: ο chat-άκιας είναι συνδυασμός του «σαν στο σπίτι μου » και του «αλλού γι’ αλλού»…
  Αλλά, ναι… Θα μπορούσε να είναι ειδική κατηγορία από μόνος του.

  @ GiotaVita: ο «anonymous» είναι υπεράνω κατηγοριών. Κάλλιστα μπορεί να είναι «καίριος» σχολιαστής ή «troll»…
  Ποια είναι η Δανάη;

  @ Evangelo: Ωραία τα λες… Πες μου κι άλλα!
  🙂

  @ Nατάσα : Δεν μας είχες πει ότι έχεις φιλοδοξίες αρχαιοδίφη…
  :p
  @ Philos: Εντάξει… Ο Ν.Δ έχει γράψει ιστορία .
  Το Βlog του πρέπει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το blog με τα περισσότερα σχόλια ανά ποστ.
  @ Πέρτος : ευχαριστώ για το link

  @ Ριτσάκι: εσύ είσαι ψυχούλα βρε. Ακόμα και στα ξινά σου , είσαι γλυκούλα
  :p

  @ MacManus : Ζήλεψες τα χαμογελαστά σχόλια και συ;
  Πάρε ένα 🙂

  @ Μάνος Σ. : αντικόκκινε σχολιαστή θα έπρεπε να κοκκινίζεις από την ντροπή σου με αυτό που έγραψες

  @ mariosp : το θέμα είναι όμως ότι ούτε η ντροπή είναι δουλειά. Ούτε καν χόμπι είναι.

 69. 06/12/2007 12:51 μμ

  είναι σαφές το που ανήκω…κατηγορία τελίτσες….τι να κάνω που μου αρέσουν…επίσης στην κατηγορία «σιωπηλός επόπτης»…διαβάζεις καθημερινά αλλά δεν σχολιάζεις..και βέβαια γλώσσα έξω 😛
  (τον σχολιαστή σεντόνι που σε κάνει να θες ορθοπεδικό μετά από τόσο scroll down τον είπαμε?)

  😛

  (ααα…κι επίσης σχολιαστής φωτεινός μουσικός παντογνώστης…εγώ είμαι αυτή εννοείται :P)

 70. 06/12/2007 1:05 μμ

  elafini… είσαι τελείας βρε; Πάντως καλό αυτό για τον… θα τον έλεγα ο ‘σεντόνιας’: απλώνει το σχόλιο/σεντόνι του και προσοχή στα από κάτω σχόλια, γιατί μπορεί να’ ναι φρεσκοπλυμμένο και να στάζει!

 71. 06/12/2007 2:08 μμ

  Α, συγγνώμη, ξέχασα να επισημάνω ότι δεν είναι «αμφάς» αλλά «ανφάς». Σε κάλυψα τώρα πιστεύω :-Ρ Καλημέρα!

 72. 06/12/2007 2:46 μμ

  Τον «P.R. σχολιαστή» ξεχάσατε, νομίζω, αυτόν που θεωρεί υποχρέωσή του να συντηρήσει ψηλά τη δημοφιλία του και τη θέση του στο Syngr. Που λέει απλα καλημέρα ή κάτι συνηθισμένο.
  Συνήθως τα δικά του posts, είναι απλοϊκά, τα θέματα ανύπαρκτα, αλλά εντούτοις η ανταπόκριση των άλλων blogger ως σχολιαστών, είναι εκπληκτική!!

 73. 06/12/2007 3:17 μμ

  να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω.. να σχολιασω.. να μη σχολιασω..

 74. gazakas permalink
  06/12/2007 3:19 μμ

  Ωραία η κατηγοριοποίηση, αλλά θα η συμφωνήσω με τον άμμο, ότι δηλαδή καταρχάς οι κατηγορίες αντιστοιχούν σε είδη σχολίων και όχι κατ’ ανάγκη σε σχολιαστές που συμπεριφέρονται εν γένει έτσι. Αν βέβαια τα σχόλια κάποιου εμπίπτουν εξακολουθητικά σε ένα από όσα αναφέρθηκαν εδώ, τότε μπορούμε να εντάξουμε και τον σχολιαστή ως περσόνα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία.

 75. 06/12/2007 5:58 μμ

  Καλά εγώ είμαι κλασσικός αρχαιοδίφης και δεν το αλλάζω με τίποτα.
  Στο κάτω κάτω ούτε και μπορώ να τα διαβάζω όλα στην ώρα τους!

 76. Νοσφεράτος permalink
  07/12/2007 11:55 μμ

  χμμμ.

 77. 10/12/2007 4:00 πμ

  χμμμ.

  α-χά!

 78. αλλου γι'αλλού permalink
  10/12/2007 7:56 μμ

  «Νάσος said…
  Εδώ που τα λέμε όλα αυτά είναι μαλακίες τώρα έτσι. Γνώμη μου. Όχι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

  Εδώ ο πλανήτης καίγεται (global warming, φυσικές καταστροφές, πείνα, αρρώστιες, πόλεμος, κερδοσκοπία, sweatshops, καταναλωτισμός κτλ) και μιλάμε για δις ανθρώπων! Και εμείς… νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι.

  Το ελλαδιστάν ΔΕΝ είναι το κέντρο του κόσμου. Δεν είμαστε αυτοί που μας έμαθαν να νομίζουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ούτε παράγουμε πλούτο. το αντίθετο είμαστε καταχρεωμένοι και πουλάμε ψευτουπηρεσίες. Με άλλα λόγια δεν κουμαντάρουμε τον εαυτό μας, αντίθετα ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ. Πως να το πω ρε φίλε μου, nobody gives a fuck about hellas. Και όταν δε μας γράφουν, μόνο για τον τουρισμό και για τα κατορθώματα των παρεπίπαππών μας τους κόφτει και για το τι θα μας πουλήσουν και το πως θα μας μανιπιουλάρουν.

  Το ανέκδοτο είναι ότι τη στιγμή που δεν τα καταφέρνουν άλλοι στα Β.Π της Ε.Ε, κάποιοι απο εμάς τους 11εκ νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ζήσουμε ανθρώπινα. Βλέπεις η ρουφιάνα η Ελπίς δεν πεθαίνει με τίποτα.

  Αυτό που δεν είναι ανέκδοτο όμως είναι ότι κάθε μέρα μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και δε κάνουμε τίποτα, αλλά και όσοι σπάμε τα δόντια μας, πάλι κουρέματα κάνουμε. Θες πρόσφατο παράδειγμα; οι τελευταίες εκλογές. Χοντρικα και στο περιπου, 23/100 δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να κάνει κάτι με τη απλή μέθοδο της ψήφου, και από τους 74/100 που πήραν μέρος στο καλπονοθευμένο εκλογομαγειρείο στέλνοντας παραγγελίες με ραβασάκια στα κουβούκλια των πιτσαδόρων που λέγονται καλπες, 3/100 θέλοντας ή μη ακύρωσε το «χάπενινγκ» και 33/100+30/100+8/100 ψήφισαν τις 3 (τρεις) όψεις του ίδιου ευρονομίσματος.

  Και εξηγούμαι:
  ΛΑΟΝΔ= υπερπατριωτικοχρηστιανοδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
  ΠΑΣΟΚ= πατριωτικοχρηστιανοσοσιαλδημοκρατικονεοφιλελεύθερο κόμμα.
  ΚΚΕ+= πατριωτικοδιεθνιστικοχρηστιανοδημοκρατικοκομουνιστικο κόμμα.
  Σκέτη σχιζοφρένεια, αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Υπάρχουν κι άλλοι θα μου πεις. Υπάρχουν… ε, και.

  Οι βαρόνοι σε ΝΔ+ΠΑΣΟΚ κάνουν οτι προστάζει η υψηλή πολιτική της ΕΕ που τάχα μου συνδιαμορφώνουν με το διπλωματικό σώμα και μετά κοιτάνε να χαπακώσουν το πόπολο Τα δε ρετάλια σε ΚΚΕ+ ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος, γιατί αν ήταν όπως μας τα λένε οι 8/100, ο 902 θα ήταν επαναστατική γιάφκα, καθε μέρα θα έκαναν σαμποτάζ στα μέσα παραγωγικης εξημέρωσης και θα καίγανε τις πόλεις, και αν ποτέ γινόταν το «θαύμα» και έβγαινε η Παπαπηγα οριακά ή/και με συνεργασία θα γινόταν πραξικόπημα.

  Θες και άλλο; πως και γιατί και τα ρέστα; Πολλοί/100 ειναι αμόρφωτοι, τελεία και παύλα. Δε ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους. Αγονται και φέρονται. Είναι πρόβατα. Ψωμί και TV δώστους και τους έκανες αρνάκια που βελάζουν. Παιδεία, ποια παιδεία; Οι λίγοστοι νταβάδες που κρατάνε την κουτάλα ξέρουν τι παίζει και τρώνε καλά. Οι μετανάστες είπες; θα γελούσα αλλά δεν είναι αστείο. Το ξαναλέω, όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

  Ναι μαλακίες! Δεν αλλάζουν μυαλό οι λαλακηδες, ουτε με μισο εκ. φωνακλάδες στο σύνταγμα για ένα εξάμηνο -και αυτό τα λαμόγια και οι ντιλεντάντηδες το ξέρουν καλά- θα αλλάξουν με ραβασάκια αργόσχολων εξ’αποστάσεως, για ειρηνικές συγκεντρώσεις; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί αν άλλαζαν, οι οικολόγοι θα έμπαιναν με 2ψήφιο αριθμό στη βουλή. Αλλά είπαμε ΔΕΝ.

  Δε βρωμάει μόνο το ψάρι απ’το κεφάλι, βρωμάνε και τα νερά που κολυμπάει, βρωμάνε τα πάντα and life goes on. Κοίτα, δε σου λέω τι να κάνεις, σου λέω τη γνώμη μου. Δε σε δουλεύω, αλλά ούτε και εσύ εμενα. Πες ότι είμαι άκυρος και οφσάιντ, αλλά και εσύ τι θα καταφέρεις; ΤΙΠΟΤΑ.
  06:31

  Ανώνυμος said…
  Καλά τα λες. Αριστεροί και δεξιοί, όλοι οι μαλάκες. Σας δουλεύουν ρε μαλακισμένα! Αυτοί τρώνε καλά και σας παραμυθιάζουν για αριστερές και δεξιές ιδεολογίες και αρχίδια μέντολες για να σας έχουν μια ζωή στην αποχαύνωση!
  3:39

  Ανώνυμος said…
  Φίλε είναι άδικο να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με το Μαγγίνα και τον Αλογοσκούφη τα αγνά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αγωνιστήκαμε χωρίς αντάλλαγμα για την αλλαγή από τη νοοτροπία της δεξιάς. Χωρίς τους αγώνες και τις θυσίες μας η χώρα θα ήταν ακόμα ψωροκώσταινα και ας σου φαίνεται λίγο.
  5:46

  δημολόγος said…
  Πολύ απόρριψη και το κακό είναι οτι έχεις και δίκιο.Το Ελλαδιστάν δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Όμως πέρα από ιατροδικαστική εξέταση και εξαγωγή του συμπεράσματος οτι ο ασθενής έχει καρκίνο, χρειάζεται και μια θεραπεία που ενδεχομένως να τον θεραπεύσει. Το κακό με μας στην Ελλάδα είναι οτι είμαστε πρώτοι στη διάγνωση και τελευταίοι στη θεραπεία…
  6:52

  ell said…
  Δηλαδή ρε συ τι προτείνεις; Να κάτσουμε στα αυγά μας;
  Ειλικρινά πιστευείς ότι δε μπορουμε να καταφέρουμε τίποτα; Κι αφού τα βλέπεις τόσο σκατά (όπως όντως είναι) τι να κάνουμε, να κάτσουμε να περιμένουμε τα χειρότερα;
  Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
  Ας γίνει αυτό μερικές ημέρες, να Π Α Ρ Α Λ Υ Σ Ε Ι τελείως η πρωτεύουσα, (κ όχι μόνο) να μην μπορεί νακουνηθεί ούτε μύγα. Ακόμα κι αυτοί που θα θέλουν να πανε για δουλεια να μην μπορούν. Αλλά να γίνει για μέρες μη σου πω βδομάδες.
  Αν ήταν έτσι όπως τα λες σε καμία χωρα δε θα είχαν κερδίσει ποτε τίποτα. Κι όμως η ιστορία άλλα έχει δείξει.
  10:23

  Νάσος said…
  Δεν προτείνω. Το ξαναλέω, προσπαθώ και σπάω τα δόντια μου. Δεν έχω αυταπάτες. Κοντεύω τα σαράντα. Είμαστε ΛΙΓΟΙ.

  Λίγοι κι οι νταβάδες. Ούτε αυτοί έχουν αυταπάτες. Παίζουν ύπουλα, το ίδιο και ‘μεις. Τους θέλουνε είλωτες, τους θέλουμε συντρόφους. Τους ταίζουν σκατά και κουτόχορτο, τους τρατάρω κρασί και χόρτο. Ψωμί και TV, ΣΤΟΚ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

  Δε πείθουμε το πόπολο. Το σύστημα αφομιώνει ό,τι το σοκάρει. Ισορροπεί δυναμικα. Αυτοφυει τις οικοτομίες μας. Τα μυαλά των προβάτων εχουν ηδη ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ από κάθε φόρτο κριτικής.

  Η παράταση τους βολεύει. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ! Πως είπες, κοινωνικό κεκτημένο; Οι βρυξέλλες όζουν.

  Όλα είναι μαλακίες. Low end εξεγέρσεις. Ποια βενεζουέλα; Το φορτνόξ των νταβάδων είναι το ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. Κανείς εθελοντής; Μούγκα…

  Ονειρεύομαι ξύπνιος, ΟΞΥΓΟΝΟ.
  18:57

 79. trelos permalink
  11/12/2007 5:39 μμ

  Περιφερόμενος (κατά την αγαπημένη μου τελευταία συνήθεια) στην eβλογημένη χώρα, έπεσα πάνω στη φωνή-της-συνείδησης-με-μορφή-ποστ.
  Πώς αλλιώς να το πω; Κάνα δυο μήνες στο χώρο (χρειάζεσαι καινούργιους φίλους, επαναλαμβάνει ο ψυχαναλυτής μου), από ιστολόγιο σε ιστολόγιο, μόλις πω «να του αφήσω ένα comment του ανθρώπου να γνωριστούμε» ε, μπλοκάρω (με κάπα).
  Ο ένας έχει κείμενα τόσο εμβριθή και οι περισσότεροι σχολιαστές είναι τόσο καίριοι που φοβάμαι πως θα βρεθώ αλλού γι αλλού.
  Του άλλου το ποστ είναι φιλολογικό, γεμάτο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα σχόλια φαίνονται γραμμένα από ανθρώπους που τον γνωρίζουν, θα πουν «τ’ είναι πάλι αυτός ο κομήτης;»
  Συχνά, είναι κάτι που το βρίσκω απλά πανέμορφο και θέλω μόνο να του το πω. Όχι, όχι. Ακόμα κι αν δεν θεωρήσει ότι τον γλύφω, θα πει με το δίκιο του: ακόμα κι απ’ τη λεβεντογέννα Σπάρτη νά ‘σουνα βρε Λάκωνα, περισσότερα θα μας τά λεγες!
  Κι όταν καμιά φορά τυχαίνει να πέσω σε κάποιο ποστ τόσο ερεθιστικό και συγχόνως οικείο (καλή ώρα) και είμαι έτοιμος να υποβάλλω τα σέβη μου, το μάτι μου πέφτει στην ημερομηνία καταχώρησης…Δράμα…Καλώς τονα το σκαπανέα, τον αρχαιοδίφη με τα ευρήματα…
  Σε τέτοια φάση και σήμερα, γυρνοβολούσα σαν την άδικη κατάρα, ώσπου (ω του θαύματος) είδα το φως: όλοι μου οι φόβοι και οι ανασφάλειες καταγεγραμμένοι με τον πιο επιστημονικό τρόπο και όλοι οι σχολιαστές να συμφωνούν ωσάν να πρόκειται για τετριμμένες και αυτονόητες ιδιότητες εκ των ων ουκ άνευ, ταυτόσημες πα να πει με την ίδια την ουσία του μπλογκίζειν και του σχολιάζειν! Αέρα! Τέρμα οι αναστολές κι η αυτοκαταπίεση. Με λένε τρελό και σας αγαπάω!
  (Από σήμερα σταματώ και την ψυχανάλυση)

Trackbacks

 1. Οι φυλές των σχολιαστών « Πέρτος
 2. Ο Παραμυθάς » Blog Archive » Οι σχολιαστές των blogs ανφάς και προφίλ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Δεκέμβριος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Αρέσει σε %d bloggers: