Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάνουν πάρτυ με… «τσιριτσάντσουλες»

25/01/2008

Η «Εθελοντική Εργασία Αθήνας», μας προσκαλεί στο πάρτυ της:

afisa_party.gifΗ Εθελοντική Εργασία Αθήνας κάνει πάρτυ την Κυριακή 27/01 από τις 18.00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Θα έχουμε μουσική, παραμύθια, ο αυτοοργανωμένος χωροχρόνος «Τσιριτσάντσουλες» θα είναι εκεί να αυτοσχεδιάσει!
Τα όποια έσοδα -η καταβολή εισόδου είναι προαιρετική!!- θα ενισχύσουν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Προσφύγων «ΗΩΣ» που λειτουργεί η ΕΕΑ από το 2000. ————————————-
Εθελοντική Εργασία Αθήνας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη- Ενάντια στους αποκλεισμούς και το ρατσισμό (Για την ώρα άστεγοι) ethelodiki_enimerosi@yahoo.gr και (κατα προτίμηση απογευματινές ώρες): Γιάννης 6932070474- Θοδωρής 6938116534

Αλλά, τι είναι η Εθελοντική Εργασία Αθήνας; Ας μάθουμε κάτι παραπάνω:

Η ΕΕΑ έχει ως σκοπούς της:
* Την προώθηση του εθελοντισμού ως άμεση μορφή κοινωνικής παρέμβασης
* Την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού μέσα από πρακτικές που αναιρούν τα αίτια ανάπτυξης του
* Την κινητοποίηση σε δράσεις για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού
* Την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων
* Την ανάδειξη κοινωνικών αναγκών μέσα από το έργο των εθελοντών ασκώντας παράλληλα πολιτική πίεση για την θεσμοποιημένη κάλυψη τους
* Την εκπαίδευση και υποστήριξη εθελοντικών ομάδων που παρέχουν κοινωνικό έργο.

Από τον Απρίλιο του 2000 η Ε.Ε.Α λειτουργεί τον ξενώνα ΗΩΣ. Ας μάθουμε λίγα πράγματα για την δραστηριότητα αυτή:
*Στο χώρο του φιλοξενούνται άτομα και οικογένειες ανεξαρτήτως εθνικότητας ή φυλής, που έχουν υποβάλει στις ελληνικές Αρχές αίτηση ασύλου, είναι δηλαδή κάτοχοι προσωρινής άδειας παραμονής και πληρούν τις προϋποθέσεις να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, στερούνται όμως της δυνατότητας να στεγαστούν και να διαβιώσουν αυτόνομα. Στον ξενώνα τους δίνεται αυτή η δυνατότητα, εφόσον γνωρίζουν εξ αρχής ότι βρίσκονται υπό τη συνθήκη όχι της απλής υποδοχής, αλλά της ένταξης – κάτι που προαπαιτεί τη δική τους πραγματική επιθυμία να προσαρμοστούν στην ελληνική κοινωνία και την ειλικρινή πρόθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του κέντρου αυτού. Στόχος του ξενώνα ΗΩΣ είναι, λοιπόν, να συντελεστεί ο κατά το δυνατόν απρόσκοπτος εγκοινωνισμός των αλλοδαπών αιτούντων άσυλο στη χώρα μας.
* Η διαμονή προσφέρεται δωρεάν, όμως οι φιλοξενούμενοι συνεισφέρουν στην πληρωμή των λογαριασμών θέρμανσης, νερού και ρεύματος, εφόσον δουλεύουν. Η Εθελοντική Εργασία Αθήνας θέτει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της εργασιακής απασχόλησής τους γιατί, μαζί με την ενεργή συμμετοχή των φιλοξενούμενων στην καθημερινή λειτουργία του κέντρου, το θεωρεί αναγκαίο όρο για την κοινωνική τους ένταξη.
* Ο χώρος του ξενώνα περιλαμβάνει οχτώ ανεξάρτητα δωμάτια μοιρασμένα σε δύο ορόφους και στο δώμα, με κοινή κουζίνα, μπάνιο και χώρο συνάντησης σε κάθε όροφο. Τα τρία μεγάλα δωμάτια του ισογείου προορίζονται αποκλειστικά για οικογένειες, ενώ τα δωμάτια που ανήκουν στον πρώτο όροφο και στο δώμα φιλοξενούν μόνον άνδρες. Συνολικά, ο ξενώνας ΗΩΣ μπορεί να υποδεχτεί περίπου 25 άτομα.
* Σε τακτική εβδομαδιαία βάση οι φιλοξενούμενοι συναντώνται με την εθελοντική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του ΗΩΣ και συζητούν διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Η εθελοντική ομάδα πληροφορεί τους ενοίκους για τον τρόπο πρόσβασής τους σε διάφορες υπηρεσίες υγείας, νομικής στήριξης, δωρεάν διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, εύρεσης εργασίας και εγγραφών των παιδιών που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς ή στο ελληνικό σχολείο. Εφόσον χρειάζεται, οι εθελοντές/ντριες συνοδεύουν τους πρόσφυγες ενώπιον των Αρχών ή στα νοσοκομεία και τους υποβοηθούν στην εξεύρεση εργασίας και αυτόνομης στέγης εκτός ξενώνα. Η εθελοντική ομάδα δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης των φιλοξενούμενων παιδιών και, γενικότερα, εκδηλώσεων διαπολιτισμικού χαρακτήρα εντός του ξενώνα.
* Το εθελοντικό δυναμικό του ΗΩΣ στο πολλαπλό αυτό έργο του συνεργάζεται στενά με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με πολιτικούς πρόσφυγες, όπως τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, ο Ερυθρός Σταυρός κ.ά. Η συνεργασία του είναι επίσης διαρκής με φορείς που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες (π.χ. Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής) καθώς και με ιδρύματα που προσφέρουν τρόφιμα και έτοιμο φαγητό.

Και φυσικά, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που έχουν οι πολυτάλαντοι, περιφερόμενοι, νέοι καλλιτέχνες «τσιριτσάντσουλες». Έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

4 Σχόλια leave one →
 1. 25/01/2008 11:46 πμ

  Άμα έχει μουσική, παραμύθια και “Τσιριτσάντσουλες”, να πάρουμε τα πιτσιρίκια και να πάμε!
  🙂

  Καλημέρες

 2. 25/01/2008 1:43 μμ

  ΑΓΑΠΗΤΕ ALLU,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ!ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ.
  http://www.stainwords.blogspot.com

 3. xgiannis permalink
  25/01/2008 2:36 μμ

  Ευχαριστούμε, ΑΦΜ!

 4. 26/01/2008 4:17 πμ

  ΦΙΛΕ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Μαζί με 7.582 ακόμα followers

 • Ιανουαρίου 2008
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: