Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τhe Good News- {01}

02/02/2008

Tα «Καλά Νέα» είναι η καινούργια ηλεκτρονική έκδοση του τμήματος δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας. Με το δελτίο αυτό, που θα εκδίδεται κάθε μήνα, θα πληροφορούμαστε όλα όσα κατορθώθηκαν μέσα από τις κοινές προσπάθειες των πολιτών σε όλο τον κόσμο, στα πλαίσια της οργάνωσης αυτής. Προσωπικά μ’ αρέσει πολύ να μαθαίνω, αλλά και να μεταδίδω καλά νέα.
Βουαλά λοιπόν:
Απελευθερώθηκε νέος ακτιβιστής στην Λευκορωσία

Στις κάρτες ελπίδας που σας είχαμε ζητήσει να στείλετε πριν από δυο μήνες περίπου, υπήρχε η περίπτωση ενός ακτιβιστή από τη Λευκορωσία που είχε φυλακιστεί επειδή συμμετείχε σε μη κυβερνητική οργάνωση νέων και συγκεκριμένα σε διαδήλωση για την 20η επέτειο του Τσερνομπίλ. Ο Ζμίτσερ Ντάσκεβιτς (Ζmitser Dashkevich) απελευθερώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, δύο μήνες πριν ολοκληρώσει την ποινή του, από την φυλακή Sklou της Λευκορωσίας. Σας ευχαριστούμε όλους σας για τη συμπαράσταση που του δείξατε και συγχαρητήρια για την πετυχημένη πίεση που ασκήσατε στις αρχές.

Το Ουζμπεκιστάν καταργεί την θανατική ποινή

Τα βήματα προς την ολική κατάργηση της θανατική ποινής συνεχίζονται με το Ουζμπεκιστάν να είναι η πιο πρόσφατη χώρα που βάζει τέλος στις εκτελέσεις. Από την 1 Ιανουαρίου 2008, γίνεται η 135η χώρα στον κόσμο που καταργεί τη θανατική ποινή στο νόμο ή στην πράξη. Η εσχάτη των ποινών έχει τώρα αντικατασταθεί με ισόβια ή μακροχρόνια κάθειρξη. Η Διεθνής Αμνηστία, που αγωνίζονταν χρόνια για τον στόχο αυτό στο Ουζμπεκιστάν, καλωσορίζει αυτήν την εξέλιξη.

Η Ουγγαρία βάζει μπρος πρωτόκολλο για τις γυναίκες που επέζησαν από βιασμό

Εκπρόσωποι της Ουγγρικής κυβέρνησης συναντήθηκαν με μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανόμενης της Διεθνούς Αμνηστίας, στις 5 Δεκεμβρίου 2007 για να συζητήσουν την εισαγωγή ενός πρωτοκόλλου που θα ορίζει την αντιμετώπιση των θυμάτων σεξουαλικής βίας από αστυνομικό, δικαστικό και ιατρικό προσωπικό. Μετά την πρόσφατη δημοσίευση της έκθεσης: «Cries unheard: The failure to protect women from rape and sexual violence in the home” της Διεθνούς Αμνηστίας και δράσεις ακτιβιστών από 10 τμήματά μας, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας συμφώνησε να συνεργαστεί με μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και αντιπροσώπους των άλλων εμπλεκόμενων αρχών. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα και έχουμε ζητήσει από τους ακτιβιστές μας να σταματήσουν να στέλνουν γράμματα στην ουγγρική πρεσβεία.

Αιθιοπία: Απελευθερωμένοι δημοσιογράφοι δωρίζουν βραβείο στη Διεθνή Αμνηστία

Η Σερκαλέμ Φασίλ (Serkalem Fasil), ο γιος της Νάφκοτ (Nafkot), γεννημένος στη φυλακή τον Ιούνιο 2006, και ο άντρας της Εσκιντέρ Νέγγα (Eskinder Negga), που κρατούνταν σε άλλη φυλακή, κρατούν ένα αντίτυπο της εφημερίδας τους, η οποία έκλεισε όταν συνελήφθησαν.

Η πρώην κρατούμενη συνείδησης ευχαρίστησε τη Διεθνή Αμνηστία για την βοήθεια που προσέφερε στην εξασφάλιση της απελευθέρωσής της από την φυλακή, δωρίζοντας ένα δημοσιογραφικό βραβείο στην οργάνωση μας. Η Σερκαλέμ Φασίλ συνελήφθη από την αστυνομία το Νοέμβριο 2005 επειδή εξέδιδε τις εφημερίδες Asqual, Menilik and Satenaw, ενώ η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει πώς συνελήφθη μόνο λόγω του ότι άσκησε το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης. Το ελληνικό τμήμα είχε αναλάβει δράση για τη Σερκαλέμ στον Μαραθώνιο Αποστολής Γραμμάτων 2006.

Σαν τους κύκλους που κάνει ένα βότσαλο όταν το πετάς στη θάλασσα…

Σε συνέχεια της απήχησης που είχαν οι διαδηλώσεις της 11ης Ιανουαρίου σε ολόκληρο τον κόσμο κατά του Γουαντάναμο, ο Πρόεδρος της Υεμένης κάλεσε τον Αμερικάνο πρέσβη και απαίτησε την επιστροφή όλων των κρατούμενων στο Γουαντάναμο που είναι υπήκοοι της Υεμένης. Μια εβδομάδα πριν, είχε διοργανωθεί διεθνές συνέδριο στη Σάνα, στο οποίο συμμετείχε εκπρόσωπος της Αμνηστίας και ένας από τους στόχους ήταν αυτός ακριβώς: να πείσουν την κυβέρνηση της Υεμένης να δράσει πιο αποτελεσματικά για την επιστροφή των κρατούμενων.

Νέο καταφύγιο για γυναίκες θύματα βίας

Πέρυσι στη δράση μας για τα καταφύγια γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας είχαμε υποστηρίξει το καταφύγιο «Το Σπίτι της Όμορφης Γυναίκας – Πουλί» στον καταυλισμό Ινδιάνων της φυλής Σιου, στην περιοχή Όρθιος Βράχος στις Η.Π.Α. Είχαμε ζητήσει οικονομική και ηθική υποστήριξη για να λειτουργήσουν περισσότερα καταφύγια από και για Ινδιάνους στις ΗΠΑ. Ένα χρόνο μετά, το καταφύγιο μπόρεσε να συγκεντρώσει επιπλέον 50.000 δολάρια και να μεταφερθεί σε καλύτερα κτίρια, καθώς τα προηγούμενα είχαν καταστραφεί από βανδαλισμούς και δεν ήταν ασφαλή.

17 Σχόλια leave one →
 1. 02/02/2008 12:45 μμ

  Είδες που μερικές φορές έχουν αποτελέσματα οι συντονισμένες κινήσεις;
  Πολύ καλά τα νέα -μ’ άρεσε αυτή η είδηση για το καταφύγιο “Το Σπίτι της Όμορφης Γυναίκας – Πουλί”.
  🙂

  Άντε, κάθε μήνα και καλύτερα!
  Καλημέρα

 2. 02/02/2008 12:47 μμ

  Καλημέρα και καλό μήνα Αλλού. Πολύ καλή η ενημέρωση. Μου χρειαζόταν εμένα προσωπικά:-)

 3. 02/02/2008 2:18 μμ

  Είμαι αρκετά σκεπτικός όταν ανακοινώνονται διάφορα καλά από μία μη κυβερνητική οργάνωση.Είμαι σκεπτικός γενικά από όλες τις οργανώσεις(ήμουν ηλεκτρονικό μέλος της greenpeace…όχι τίποτα σπουδαίο).Και είμαι σκεπτικός γιατί δεν ξέρω πώς μια οργάνωση θα μείνει αδιάφθορη σε έναν διεφθαρμένο κόσμο όπως ετούτος εδώ.Και ειδικά όταν αυτή η οργάνωση γιγαντώνεται.Όταν έχει απήχηση και πολλά μέλη.Τότε έχω την αίσθηση πως από οργάνωση γίνεται μπίζνα.Μόνο την αίσθηση έχω και όχι τις αποδείξεις τις περισσότερες φορές.

  Καλές είναι όμως αυτές οι κινήσεις γιατί δεν έχουμε και τίποτα άλλο υπέρ μας εκτός από τη συνείδησή μας.Για εμένα καλό είναι να υπάρχουν πολλές τέτοιες μικρές και διάσπαρτες.Ώστε δύσκολα να μπορούν να ελεγχθούν από το σύστημα.

 4. Νοσφεράτος permalink
  03/02/2008 9:58 πμ

  Τά κακά νέαhttp://www.enet.gr/online/online_text/c=112

 5. Νοσφεράτος permalink
  03/02/2008 9:59 πμ

  νέαhttp://www.enet.gr/online/online_text/c=112

  και

  http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72667&cid=1012&bc=1012&lsc=1

 6. bansheee permalink
  03/02/2008 11:50 πμ

  Επιτέλους και κάποια καλά νέα…

 7. 03/02/2008 12:01 μμ

  Tα κακά νέα: συνεχίζονται αμείωτες KAI οι δράσεις της Διεθνούς Απληστίας. Τώρα και στη χώρα μας με την εγγύηση της σύγχρονης γερμανικής τεχνολογίας SIEMENS. Και μάλιστα με νέα, βελτιωμένη σύνθεση με μπλε (ΝΔ) και πράσινους (ΠΑΣΟΚ) κόκκους (όπως έγραψε η Ελευθεροτυπία).

 8. 03/02/2008 8:07 μμ

  Νομίζω ότι δουλεύει και μια φίλη μου σ αυτή την ομαδα που συγκεντρώνει αυτές τις πληροφοριες οι οποίες ουτως ή αλλως ειναι αναγκαίο να διαχέονται…
  σε φιλω
  περασαμε ωραία
  ριτς

 9. 03/02/2008 9:33 μμ

  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια… τίποτις άλλο…

 10. 03/02/2008 10:30 μμ

  Αυτό το “Το Σπίτι της Όμορφης Γυναίκας – Πουλί”, ύποπτο μου φαίνεται. Ιδίως αυτό το «Πουλί» στο τέλος με βάζει σε υποψίες άνομες και σκανδαλώδεις.

 11. 04/02/2008 10:37 πμ

  Και ολα γίναν ροζ και χνουδωτά. Όλοι πίνουν Coca Cola light και κάνουν χορευτικό αλά Αλίκη Βουγιουκλάκη στο τέλος. Σωστά;

 12. 04/02/2008 10:53 πμ

  Τα κακά νέα από Ιράκ, Παλαιστίνη, Τσάντ, Σομαλία, Ινδονησία, Σρι Λανκα, Πακιστάν, Τουρκία, Αφγανιστάν, Κένυα, Ζουαζιλάνδη, Μαυριτανία, Νιγηρία, Αίγυπτο, αντίσκηνα δανειοπλήκτων ΗΠΑ και ολυμπιακή Κίνα είναι στο επόμενο τεύχος….»φαντάζομαι».

 13. 04/02/2008 3:15 μμ

  …θα έλεγα ότι είναι μια «καλή αρχή».
  Διαβάζοντας κάποια σχόλια συνειδητοποιώ πόσο καχύποπτοι και απαισιόδοξοι αισθανόμαστε!
  Θα έλεγα πως δεν είναι ΠΑΝΤΑ έτσι…

  Καλή βδομάδα
  και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
  Μου αρέσουν τέτοια «νέα».
  Να είσαι καλά..

 14. 04/02/2008 9:40 μμ

  Όταν εμείς οι Έλληνες καταλάβουμε τι σημαίνει συλλογικός αγώνας,τότε έχουμε κερδίσουμε πολύ
  περισσότερα…καλή συνέχεια

 15. 05/02/2008 12:06 πμ

  Mερικοί είστε Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΙ!
  Για 6 «καλά νέα'»έγραψαν οι άνθρωποι κι αμέσως να τα αμφισβητήσετε ή να τα πνίξετε μέσα σε 100 «κακά νέα»..
  Είπαν οι άνθρωποι ότι τέλειωσαν τα βάσανα του κόσμου; Απλά μας επεσήμαναν6 θετικά βηματάκια που έγιναν με την συμβολή τους.

 16. 05/02/2008 12:26 πμ

  Όσον αφορά τα ‘δικά μου’ κακά νέα δεν ήθελα να ‘πνίξω’ τίποτα… αν έδωσα αυτή την εντύπωση ήταν ενάντια στις προθέσεις μου. Απλά κουβέντα κάνουμε… νομίζω! 😉

 17. 11/02/2008 12:20 μμ

  η αγωνία μου φίλε δεν είναι στο μανιχαϊστικό επίπεδο καλού- κακού που όλοι το αντιλαμβάνονται, αλλά ο «στοχευμένος » σκοπός ανάδειξης πεδίων μάχης της συγκεκριμένης οργάνωσης μακριά από τις ευθύνες της μίας σήμερα υπερδύναμης. Ασε πιά την συμπεριφορά της απέναντι στον ΟΗΕ που κοιτάει εί δυνατόν να τον εξαφανίσει…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτό το blog και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.

  Μαζί με 7.584 ακόμα followers

 • Φεβρουαρίου 2008
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • Αρέσει σε %d bloggers: