Μια τρυφερή ματιά στη Μπλογκόσφαιρα
Έχω διαβάσει πολλά απ΄όσα έχουν γραφτεί τα 2 τελευταία χρόνια για τα μπλογκ, σε εφημερίδες και περιοδικά από δημοσιογράφους, αλλά και από τους ίδιους τους μπλόγκερ στα μπλογκ τους. Μερικά από τα τελευταία μάλιστα τα έχω μαζέψει στην «ανθο-blog-ία» μου. Σήμερα προσθέτω σ’ αυτά, ίσως το πιο «βελούδινο» ποστ που έχει γραφτεί από μπλόγκερ για τα μπλογκ. Το έχει γράψει η Κλέλια σ’ ένα από τα 2 της blog, στο «…και για τα τραγούδια» (Το άλλο της blog είναι το «για την Αρλέτα»). Ίσως πιστεύετε ότι υπερβάλω, επειδή η Κλέλια είναι φίλη μου. Διαβάστε όμως το σημερινό της ποστ, δείτε με πόση τρυφερή ματιά βλέπει τη μπλογκόσφαιρα, και πείτε μου αν υπερέβαλα κάπου.
Πρωί Σαββάτου. Εδώ και 3 ώρες σουλατσάρω στην Blogoσφαίρα.
Ξεκίνησα απ τη γειτονιά των δικών μου αγαπημένων Bloggers και το ταξίδι συνέχισε μέσα από τα Links που ο κάθε ένας, με καμάρι είχε μαζέψει στο blogοσπιτάκι του, όπου και ζει σιωπηλά τον έρωτά του…Δε σας κρύβω πως αυτή η βόλτα με γέμισε χαρά, συγκίνηση, περηφάνια αλλά και με εμπλούτισε νοητικά και συναισθηματικά (sic!). Και διαπίστωσα, γι ακόμα μια φορά πως αυτή η μεγάλη παρέα που φτιάχτηκε μέσα σε ένα δυο χρόνια και μεγαλώνει μέρα τη μέρα, είναι ό,τι πιο όμορφο έχει προκύψει στον Ελληνικό χώρο! Ανάμεσα σε πυρκαγιές, σκάνδαλα και άλλες καταστροφές που έχει να επιδείξει το επίσημο ελληνικό κράτος, η Ελλάδα μπορεί να νιώθει περήφανη για το μικρό, μα άρτια εξοπλισμένο αυτό «στρατό εθελοντών» .
Ο καθένας με τις «εμμονές» του, τις αναζητήσεις και τις εκδοχές του, φτιάχνει την προσωπική του ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με των φίλων τα σχόλια, και προσδίδει σ αυτή τη «Νέα Γη», μια ποιότητα που προκύπτει αβίαστα μέσα από ότι ο καθείς προσφέρει από τον εαυτό του «θυσιάζοντας» τον προσωπικό του χρόνο -όμως τελικά, αυτός δεν είναι ο εαυτός μας κι ο προσωπικός μας χώρος και χρόνος;Φυσικό είναι να στάθηκα λίγο πιο πολύ στα μουσικά Blogs για να σκεφτώ, πως αυτά τα παιδιά, με τα ποστ και τα links τους καταγράφουν σιγά σιγά την σύγχρονη ιστορία και αναζήτηση του ελληνικού τραγουδιού- και όχι μόνο.
Blogs με άποψη, με αισθητική με προσωπικές επιλογές που συνθέτουν ένα χρυσοποίκιλτο ιστό με δυνατότητες που ακόμη δεν έχουν μετρηθεί, γιατί δείχνουν απεριόριστεςΓιατί αυτό που πιστεύεις κι αγαπάς όταν το μοιράζεσαι με φίλους και τους νιώθεις να χαίρονται μαζί σου, σου δίνει την αίσθηση πως ο κόσμος μεγαλώνει μαζί σου…
Γι’ αυτό κι εγώ Κλέλια, θα μοιραστώ με όσους φίλους μπουν σήμερα στο δικό μου blog, την ευχαρίστηση που πήρα διαβάζοντας το σημερινό σου ποστ.
———————
Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το «…και για τα τραγούδια», για να ακούσετε το τραγούδι «εθελοντές», που συνοδεύει αυτό το όμορφο ποστ.
🙂
(δεν υπερβάλλεις)
Να σαι καλά για την ομορφη γνωριμία που μας έκανες!
🙂
Προσυπογράφω κι επαυξάνω όσα λες! Το περασμένο Σάββατο της είχα κάνει κι εγώ αφιέρωση στα γατάκια στη Σερενάτα, που ξέρω πόσο αγαπάει, αλλά δεν ξέρω αν την είδε.
Η Κλέλια πέρα από την τρυφεράδα και τη φιλία που μας έχει χαρίσει, έχει κάνει και μια πολύ μεγάλη και ουσιαστική προσφορά στο δίκτυο και σε όλους μας, με τις μουσικές της και τα υπέροχα κείμενα που τις συνοδεύουν.
Να είναι καλά και εύχομαι να διατηρεί πάντα αυτή την τρυφεράδα και την ακτινοβολία που σκορπά γύρω της.
Πράγματι, πολύ όμορφα και τρυφερά αυτά που αναφέρει η Κλέλια. Αυτή ίσως να είναι η καλή και αθώα πλευρά της μπλογκόσφαιρας – υπάρχει όμως και μιά περισσότερο σκοτεινή. Χωρίς καμία διάθεση αυτοδιαφήμισης, σε καλώ – αν επιθυμείς – να διαβάσεις μιά ολίγον αιρετική, διαφορετική κάπως γνώμη γιά τα μπλογκς με τίτλο «Πόσο βαρετά είναι τα μπλογκς»: http://zorbagr.wordpress.com/2007/12/19/about-blogs/
Καλημέρα AFMarx μου,
πραγματικά τρυφερό το κείμενο της Κλέλιας. Θα πάω να την επισκεφθώ.
Εγώ μπήκα σ’ αυτή τη διαδικασία εδώ και τρεις μήνες και το πιο θετικό που πέτυχα είναι ότι έκλεισα σχεδόν τελείως την τηλεόραση.
πράγματι, πολύ ωραίο! και όταν βρίσκουμε τέτοια ωραία κείμενα να τα κάνουμε re-post για να διαδοθούνε!
Καλημέρα 🙂
Πάντα τρυφερή η Κλέλια!
Τείνω προς την άποψη του Zorba. H συχνότητα των αξιόλογων ιστολογίων είναι η ίδια με την συχνότητα εμφάνισης αξιόλογων ατόμων στην RealLiFe (TM).
Ευχαριστούμε πολύ! Είναι αληθινές βέβαια και οι ενστάσεις αλλά εδώ είμαστε όσοι θέλουμε να δουλέψουμε, ν’ακούσουμε να μιλήσουμε.
Τα ουσιαστικά μπλογκ θα αυξηθούν αναλογικά κι αυτά με το καιρό. Καλή συνέχεια, αποφασιστική χαρά, και ελεύθερο χρόνο, εύχομαι!
Εξαιρετικό το κείμενο! Όντως, πολύ τρυφερό! Δεν ήταν τόσο συμπαγής αυτή η ιδέα της «μεγάλης παρέας εθελοντών» αλλά τελικά αυτό είναι η blogόσφαιρα, τουλάχιστον στο αυθεντικό της κομμάτι…
πολύ όμορφο, πραγματικά!
Δίκιο έχεις Αλλού. Ωραία η ανακάλυψή σου, ωραία και η προσέγγιση της Κλέλια
Μεγάλη υπόθεση να αντικρίζει κανείς τους γύρω του με καλή προαίρεση.
Τώρα κοκκίνισα εγώ :οοοο
Μαρξουλίνο μου καλέ, όταν κάποτε βρεθούμε έχεις μια μεγάλη αγκαλίτσα.
Γιατί έτσι τα νιώθω ακριβώς.
Εθελοντές, οι καλύτεροι
Για σου Μαρξ, θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ!
Ναι, δε λέω καλά όλα αυτά αλλά τα βρίσκω λιγάκι υπερβολικά…
πολύ όμορφο!!
να έχεις μια καλή βδομάδα – να είσαι καλά…
🙂
όμορφο πράγμα οι «εμμονές»…Όλων μας εννοώ (μη βαράτε).
το bloggin’ είναι μέρος της ζωής. μέρος της χαράς αλλά και της λύπης.
χαιρετώ κι ευχαριστώ τον οικοδεσπότη.
😀
Σ ευχαριστουμε αστέρι μου.Μιλουσα το βραδυ της Παρασκευής μ έναν φίλο, όχι νεο, και μουλεγε ότι τα μπλογκς και οι ανθρωποι του ειναι ο,τι πιο φρεσκο και θαρραλεο εχει να παρουσιάσει η σημερινή ελληνική εποικωνιακή σκήνη και ότι μεσα από αυτα μπορεί κατι καινουργιο να αναδειχθεί…
μακαρι….
ριτς
Ας ρίξουμε όμως και μια τρυφερή ματιά στο αυριανό πρόγραμμα και σε μια εξαιρετικής ευαισθησίας εκπομπή στην παρεξηγημένη ΤιΒί:
1. Αποκλειστικά στη «Ζούγκλα» της Δευτέρας. Ο Μάκης θα αποκαλύψει ότι οι εφημερίδες και τα κανάλια λένε ψέματα. Ο Χριστόδουλος δεν «εκοιμήθη» όπως ισχυρίζονται ψευδώς οι απατεώνες, αλλά πέθανε.
2. Την τρύπα του όζοντος την άνοιξε ο Μάκης όταν σε ένα πλάνο ήθελε περισσότερο φως.
3. O Μάκης βαφτίστηκε μόνος του γιατί δεν εμπιστεύεται τους παπάδες.
4. Μάκης θα αναφερθεί στην εκπομπή του με καλά λόγια για αυτό το site, γιατί ξέρει να αυτοσαρκάζεται.Το ίδιο βράδυ, οι ιδιοκτήτες του θα οδηγούνται στο Γκουαντάναμο.
5. Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Έλληνας Κροίσος με 9 γράμματα.
6. Μόνο ο Μάκης ξέρει γιατί παίζει ο Βύντρα στον Παναθηναϊκό.
7. Ο Μάκης μπορεί να κάνει παρτούζα μόνος του. Και μετά να ενοχοποιήσει με DVD τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!
8. Τη στιγμή που ο Αϊνστάιν εμπνεύστηκε τη φόρμουλα E=mc², ο Μάκης ήταν δίπλα του και έκλασε.
9. Ο Μάκης έχει DVD του Ghandi όταν ήταν hooligan.
10. Το Πάσχα φέτος ματαιώνεται. Ο Μάκης βρήκε το πτώμα.
11. Κάθε φορά που ο Μάκης καταγράφει μια συνομιλία, ο Θεός φτιάχνει ένα Κινέζο!
12. Ο James Bond χρησιμοποιεί την μπαλιά κάμερα-στυλό, που πέταξε ο Μάκης!
13. Ο Μάκης μπορεί να διαιρέσει με το μηδέν.
14. Τα αποτυπώματα του Μάκη αλλάζουν κάθε πρωί.
15. Ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑ ΜΕΡΙΑ.
16. Έκλασες; Ο Μάκης το μυρίστηκε…
17. Αποκάλυψη του Μάκη: η Ακρόπολη χτίστηκε με άδεια αναψυκτηρίου. Προφυλακίζεται ο Ικτίνος, ερευνάται ο ρόλος του Καλλικράτη στην υπόθεση.
18. Ο Ιούδας κρεμάστηκε όταν έμαθε ότι ο Μάκης έχει το DVD με την προδοσία.
19. Ο Μάκης ξέρει το τελευταίο δεκαδικό του π.
20. Σε ένα ορθογώνιο τρίγωνο το τετράγωνο της υποτεινούσης είναι ίσο με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών του. Επειδή ο Μάκης δεν έχει πρόβλημα μ’ αυτό.
21. Ο Μάκης τράβηξε το βίντεο από τη βάφτιση του, μόνος του.
22. Ο Μάκης ψάχνει για νέους φίλους. Τους παλιούς τους έδωσε όλους!!!
23. Makis knows Victoria’s secret.
24. Ο στρατός δεν κάλεσε το Μάκη, γιατί ο στρατός είχε πράγματα να κρύψει.
25. Ο Έλβις ζει! Και τον κρύβει ο Μάκης.
26. Ο Μάκης ήξερε σε ποια θέση παίζει ο Tziovani.
είναι ωραίο πράγμα η αισιοδοξία.
όταν μάλιστα πάει χέρι χέρι με το ρεαλισμό, είναι ακόμα καλύτερο.
κι εγώ ονειρεύομαι τα σάββατα, αλλά όσο κι αν τις αντιπαθώ, βρίσκω πως οι δεύτερες είναι χρήσιμες, μιας και μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.
όλα είναι μέσα στη ζωή!
Einai wraia na syzoume diadyktiaka!
Από τις όμορφες στιγμές μας εδώ είναι η ανακάλυψη της τρυφερότητας αρκετών μπλογκερς, περισσότερων απ ότι στην καθημερινή μας ζωη. Να σαι καλά Allu, καλώς σε βρήκα
Καλή βδομάδα, σύντροφε Μαρξ!
@ Πόντος και Αριστερά: Για μερικά δευτερόλεπτα αναρωτήθηκα τι δουλειά έχει ο Μάκης στο ποστ για την Κλέλια. Κοιτώντας, όμως, τη φωτογραφία του κατάλαβα: αυτός κι η Coca Cola πάνε με όλα.
Κρίμα μόνο γιατί το σχεδόν τέλειο (ως γνωστόν, το απόλυτο τέλειο είναι ο Μάκης) ποστ της Κλέλιας επισκιάστηκε από τη λάμψη του.
να μην ήταν κι αυτοί οι γλυκούληδες οι ανόνυμοι τι καλά που θα ταν!
Tα συγχαρητήρια ανήκουν στην Κλέλια…
Εγώ ένας απλός μεσάζων -μεταπράτης -λαδέμπορας είμαι
🙂
—————
@Ζορμπάς: για τα κείμενα του Ν.Ζαχαριάδη, όπως και τον ίδιο έχω την χειρότερη γνώμη. Αλλά τι θέλει να μας πει; Ακόμα κι αν παραδεχτούμε ότι το 90% των ελληνικών blog είναι βαρετά, πάλι υπάρχει ένα 10% (πάνω από 3000 δηλαδή blog) που έχουν ενδιαφέρον.
Και στο 98% να ανεβάσουμε το ποσοστό των βαρετών blog, πάλι υπάρχουν πάνω από 600 blog που έχουν ενδιαφέρον για τον καθένα μας. Προλαβαίνεις να διαβάσεις 600 blog κάθε μέρα; Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι ότι υπάρχουν πολλά βαρετά blog, αλλά ότι δεν προλαβαίνω να διαβάσω και να σχολιάσω αυτά που έχουν ενδιαφέρον για μένα. Και φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψην μας και κάτι άλλο. Τα 6οο blog που βρίσκω εγώ ενδιαφέροντα, δεν σημαίνει ότι θα ταυτίζονται με τα 600 blog που βρίσκει ενδιαφέροντα κάποιος άλλος.
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤε
δεν είναι καθόλου ότι ο Μάκης και η Κόκα-Κόλα πάνε με όλα. Αλλά ότι η εικόνα του Μάκη είναι το ακριβώς αντίθετο , από την ευαισθησία που αναδύεται από το κείμενο της Κλέλιας και η δημιουργικότητα και το θετικόν που αναδεικνύεται. Θεώρησα ότι παίζοντας μ’ αυτή την αντίθεση θα τόνιζα ακόμα περισσότερο αυτά που όλοι αναγνωρίζουμε.
Φαίνεται ότι δεν τα πολυκατάφερα…
Μ-π
Μ-π:
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ κατάλαβα που κολλούσαν τα makis facts.
Άκυρα άλματα έχουν όλοι οι αθλητές…
Ακόμα και ο Κουκοδήμος.
🙂