Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ας τους τελειώσουμε…

18/03/2008

Από τον σημερινό Ριζοσπάστη και την στήλη «από μέρα σε μέρα»...
Αντιγράφω και προσυπογράφω:
dn.gifΤα αντι… ασφαλιστικά

Έτσι για να τον θυμάστε, λέγεται Κ. Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας, και η κυβέρνηση τού ανέθεσε να υποστηρίξει στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αυτός, λοιπόν, ο βουλευτής μάς δήλωσε χτες ότι το νομοσχέδιο που έχει εξοργίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απλά πλήττει αυτούς «που ζουν πλουσιοπάροχα».

Επίσης, μας είπε ότι η δυνατότητα στις μητέρες και στις γυναίκες να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα είναι «ρουσφετολογικές διατάξεις εξαιρετικά πρόωρης συνταξιοδότησης».

Πρόσθεσε, επίσης, πως η κυβέρνηση δίνει στις γυναίκες παροχές ανάλογες της Σουηδίας και της Νορβηγίας!

Δεν ξέρουμε, τελικά, τι είναι πιο εκνευριστικό: Τα ψέματα που λένε ή το θράσος τους να παρουσιάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους ως «βολεμένους» με το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης;

Μιλάμε (για να μην ξεχνιόμαστε) γι’ αυτούς που με τις πολιτικές τους επί 50 χρόνια ρημάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και χαρίζουν τα χρήματα των εργαζομένων στους εργοδότες.

kosap.gifΌμως μη νομίζετε, ούτε το ΠΑΣΟΚ ντράπηκε χτες στη Βουλή. Έτσι, ακούσαμε τον Χρήστο Παπουτσή να μας λέει ότι αν γίνουν κυβέρνηση θα …καταργήσουν το συγκεκριμένο νόμο.

Μήπως όπως κατάργησαν το νόμο Σιούφα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (που, κατά τα άλλα, ακόμη καταριούνται για το κακό που έκανε στον τόπο);

Αν θα γίνουν ποτέ κυβέρνηση, δεν ξέρουμε. Είμαστε, όμως, απολύτως σίγουροι ότι δεν πρόκειται να καταργήσουν το συγκεκριμένο νόμο.

Εκτός αν τον καταργήσουν για να τον αντικαταστήσουν με κάποιον ακόμη χειρότερο, κρατώντας την ουσία και το πνεύμα του.

Γιατί η σκυταλοδρομία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ εναντίον της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι βέβαιο ότι δεν τελειώνει εδώ.

Για να τελειώσει, πρέπει να τελειώσουμε εμείς μια και καλή τις πολιτικές τους, όπως κι αν εκφράζονται, ό,τι περιτύλιγμα κι αν παίρνουν κατά καιρούς.

33 Σχόλια leave one →
 1. newmanifesto permalink
  18/03/2008 11:55 πμ

  συμφωνώ

 2. 18/03/2008 11:58 πμ

  Κ εγώ -λες να τελειώσει;
  🙂

  Καλημερα

 3. 18/03/2008 12:19 μμ

  «η κυβέρνηση δίνει στις γυναίκες παροχές ανάλογες της Σουηδίας και της Νορβηγίας!»

  να’στε καλά, γέλασα μεσημεριάτικα!

 4. 18/03/2008 12:22 μμ

  Aπ’ ό,τι έχω ακούσει – ειδικός δεν είμαι, βέβαια – η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων συνιστά κοινή προτεραιότητα για τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Τα ίδια περίπου μπορεί δηλαδή να γίνονται και σε άλλα κράτη-μέλη, προκειμένου, κάποια στιγμή στο μέλλον, να αφομοιωθούν τα ήδη ενοποιημένα ταμεία των κρατών-μελών σε ένα ενιαίο, Ευρωπαϊκό ταμείο. Με άλλα λόγια, πρόκειται για διαδικασία μάλλον αναπότρεπτη.

 5. 18/03/2008 12:45 μμ

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΕΣΥ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ;ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ…
  http://WWW.STAINWORDS.BLOGSPOT.COM

 6. 18/03/2008 2:07 μμ

  Σίγουρα αμφότεροι είναι για τα μπάζα αλλά δεν μπορώ να κρίνω ποιός είναι πιό μπάζο: οι ΝεοΔημοκράτες, που ξεπουλάνε τα πάντα, για οι ΠΑΣΟΚοι, που προσποιούνται τους φιλολαϊκούς, ενώ κι αυτοί συμμετείχαν φενναία στο ξεπούλημα;
  Πίσω γορίλλες!

 7. 18/03/2008 5:07 μμ

  Είναι σημαντικό όχι μόνο να κρίνουμε αμυνόμενοι την ατζέντα που έχει μία κυβέρνηση, η οποία επιλέγει άλλωστε και το χρονισμό των παρεμβάσεών της, αλλά να διαμορφώνουμε και μπλοκ συγκρουσιακά με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας πέρα από την τρέχουσα επικαιρότητα.

  Με τα ίδια λοιπόν κριτήρια και επιχειρήματα αντιμετωπίζοντας και οι φοιτητές τα προηγούμενα 3 χρόνια. Οι προνομιούχοι, τεμπέληδες, οι φραπεδόμαγκες, που τους δίνουμε ως κράτος περισσότερα από ότι αξίζουν… Τώρα οι προνομιούχοι ασφαλισμένοι, αύριο οι προνομιούχοι «κάτι άλλο».

  Είναι σαφές ότι μιλάμε για γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα των μισθωτών εργαζόμενων χωρίς ίχνος παρέμβασης στα πραγματικά ζητήματα που ταλαιπωρούν και βασανίζουν τους εργαζόμενους σήμερα.

  Διαβάστε επίσης:
  http://stigalaria.wordpress.com/2008/03/17/laikh-antepithesi/

 8. 18/03/2008 5:59 μμ

  Απολύτως σωστή η στήλη του Ριζοσπάστη, αλλά κι εσύ Αλλουφάνιε που την προσυπογράφεις!! 😉

 9. 18/03/2008 6:31 μμ

  Epitelous!!
  Dimetri den egina alla … Souideza niotho.

 10. 18/03/2008 9:39 μμ

  Allou πολύ καλό που το ανάδειξς από το Ρ
  @οιστρος: Βασικά νομίζω πως αυτή τη στιγμή οι ελληνίδες είναι πιο ψηλές …

 11. 18/03/2008 11:42 μμ

  Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για ότι καλό ή κακό μας συμβαίνει. Αρκεί να καταλάβουμε ότι έχουμε την τύχη και τη δύναμη στα χέρια μας.

 12. 19/03/2008 12:30 πμ

  Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com

 13. KKE Skandinavien permalink
  19/03/2008 12:45 πμ

  Ναι δεν το ξέρατε; Οι γονείς στην Ελλάδα έχουν 450 μέρες άδεια για να είναι με τα παιδιά τους. Απ΄αυτές οι 360 με το 80% του τελευταίου μισθού!
  Επίσης αν έχεις ένα παιδί, έχεις 4 χρόνια συντάξιμα, εκτός απ΄την πληρωμένη άδεια. Αν έχεις 2 παιδιά, 8 χρόνια συντάξιμα…

  Αυτά δεν ισχύουν στην Ελλάδα….όπως στην Σουηδία;;;

 14. 19/03/2008 1:37 πμ

  Καλό το παιχνιδάκι τους. Όποτε ο ένας κυβερνάει, ο άλλος κόπτεται υπέρ του εργαζόμενου τον οποίο πριν (τότε που κυβερνούσε) «υποστήριζε» με εργατοκτόνους νόμους.
  Τώρα είναι η σειρά του Giorgios να βγει «στο κλαρί».
  Ρεεε, Πίσσα και Πούπουλα ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ!
  Και σε όποιον άλλο το παίζει φίλος των εργατών την ώρα που συναγελάζεται με τη γαλαζοπράσινη ΓΣΕΕ που διαπραγματεύεται με τον ΣΕΒ αυξήσεις 0,77 ευρώ!

  Π.Α.ΜΕ να φύγουμε μακρυά τους!

 15. 19/03/2008 9:20 πμ

  Βρε δόξες ο Κωστάκης. Τον θυμάμαι σε μια συγκέντρωση αποφοίτων της Ιωνιδείου που εμφανίστηκε μετά της συζύγου και συστηνόταν σαν «Κώστα Μαρκόπουλος. Χερουργος».
  Όσο σκέφτομαι πως η Πετραλιά «φτιασιδώνει» το ασφαλιστικό και ο Κωστάκης Μ. το υπερασπίζει…

 16. 19/03/2008 10:12 πμ

  η κυβέρνηση δίνει στις γυναίκες παροχές ανάλογες της Σουηδίας και της Νορβηγίας
  ———————————————
  Από χθες που διάβασα την περικοπή αυτή του Μαρκόπουλου, άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τις γυναίκες γύρω μου. Όλες Σουηδέζες και Νορβηγέζες τις βλέπω

  @ Stain : γνήσιος προβοκάτορας; Μουά;
  Με κολακεύεις!
  Ένας απλός ερασιτέχνης είμαι…

 17. 19/03/2008 11:59 πμ

  «…Όλες Σουηδέζες και Νορβηγέζες τις βλέπω…»
  ————————
  Φτουουουου … την … ατυχία μου μέσα … Πέρασα μια ζόρικη παιδική ζωή , επειδή ήμουν ρωσίδα (τότε δεν ήταν της μόδας αυτό – δεκαετία του ’50 και του ’60) … και μόλις γίναμε της … μόδας εμείς οι Ρωσίδες … έρχεται ο Κ.Μαρκόπουλος ….. και ξαναφέρνει στο … προσκήνιο προτιμήσεων του Νεοέλληνα τις … Σουηδέζες και Νορβηγέζες ….
  Τι να πεις ;;;;…. Άβυσσος η ψυχή των … Μαρκοπουλέων …
  ——————————
  Το 2008 είναι (ήταν) η χρονιά της συνταξιοδότησης μου
  Λέω να «καθήσω» λίγα χρόνια παραπάνω , μπας και γίνω κι εγώ Σουηδέζα … Γιατί ;… τι μου λείπει ;… Ψηλή , είμαι …. Ξανθιά (τα βάφω) , είμαι … Οι «παροχές» μου , είναι … ανάλογες …. Τίποτα δεν μου λείπει …
  Όποιος τολμήσει να γελάσει …. στα μούτρα του .

 18. 19/03/2008 1:47 μμ

  To είπε αυτό ότι γίναμε Σουηδία;

  Κοίτα να δεις που δεν είχα καταλάβει το σοσιαλιστικό πρόσωπο της ΝΔ…. 😮

  Άβυσσος….

 19. 19/03/2008 3:02 μμ

  ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, NATO-Κινέζοι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και της Διεθνούς εκεχειρίας, ετοιμάζονται να αλληλοσφαγούν κι όποιον πάρει ο χάρος (με πρόσχημα την κατασκευασμένη «συλλογική ενοχή -τιμωρία» για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα, που πουλάνε οι ψευτοοικολόγοι τους, ενώ περιμένουν την επόμενη δεκαετία παγκόσμια ψύξη που έχουν οι ίδιοι αναγγείλει), καθώς με τα τσι(π)ράκια τους εφαρμόζουν παντού το «διαίρει και κατάστρεφε». Γι΄ αυτό πολεμούν με λύσσα το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, …φοβικοί και διχαστικοί νομίζουν ότι θα βγουν από λάκκο που μας ανοίγουν… Μόνο που αν οι κανίβαλοι καταλάβαιναν ότι είναι μέσα στο λάκκο που σκάβουν για τους άλλους, δε θα υπήρχε κανιβαλισμός. Πάντως τελευταίοι θα μείνουν οι ψυχραιμότεροι! http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877992&lngDtrID=252
  Climate change may spark conflicts, EU told
  http://www.guardian.co.uk/world/2008/mar/10/eu.climatechange
  A summit of Nato leaders in Bucharest next month will discuss the problem for the first time, while a new manifesto for a radical overhaul of the western alliance moots the possibility of Nato being used «as an instrument of energy security».
  A report from the EU’s top two foreign policy officials to the 27 heads of government gathering in Brussels for a summit this week warns that «significant potential conflicts» are likely in the decades ahead as a result of «intensified competition over access to, and control over, energy resources».
  The seven-page report, obtained by the Guardian, has been written by Javier Solana, the EU’s foreign policy supremo, and Benita Ferrero-Waldner, the commissioner for external relations. It predicts that climate change will precipitate security issues for Europe, ranging from energy wars to mass migration, failed states and political radicalisation.
  The report warns of greater rich-poor and north-south tension because climate change will be most catastrophic in the poor south.

  BINTEO: http://klimatika.blogspot.com/2008/01/die8nis-ekehiria-alilovoi8ia.html
  http://www.aee.gr/hellenic/1%20overpopulation/overpopulation%20gr.htm
  http://www.nap.edu/html/climatechange-brief/abruptclimatechange-brief.pdf
  http://www.independent.co.uk/news/science/ray-of-hope-can-the-sun-save-us-from-global-warming-762878.html
  http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html
  http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html

  Click to access archibald2007.pdf

  http://www.washingtontimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080314/COMMENTARY/702895001/home.html

 20. 20/03/2008 12:11 πμ

  Καλό το ποστ και το σκεπτικό του, αλλα…
  στα πρακτικά της Βουλής δεν βρίσκω τέτοιες δηλώσεις..
  http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne080317.txt
  Καμιά αναφορά για Σουηδίες-Νορβηγίες, ενώ και για το πλουσιοπάροχα η αναφορά που βλέπω είναι :
  «Αν δεν υπήρχε ο νόμος Σιούφα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη γενναία αύξηση των εισφορών, τον οποίο είχατε υποσχεθεί να καταργήσετε αλλά τον χρησιμοποιήσατε και διοικήσατε με πλουσιοπάροχες εισφορές σε ένα ασφαλιστικό σύστημα, σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν θα υπήρχε»
  που δεν νομίζω πως συνάδει με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη..

 21. 20/03/2008 12:30 πμ

  Δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι είμαι Σουηδέζα, ούτε ότι θα τελειώνουμε με αυτά τα καθίκια. Αλλά δεν θα καθίσουμε και με τα χέρια σταυρωμένα!

 22. 20/03/2008 1:09 πμ

  περίληψη και λίγες φωτό από την πορεία
  http://antidrasiandsex.blogspot.com/2008/03/blog-post_20.html

 23. 20/03/2008 1:25 πμ

  @ Allu Fun Marx :
  “…Όλες Σουηδέζες και Νορβηγέζες τις βλέπω…”
  Χαίρομαι που έχεις δυνατή φαντασία. Εγώ αδυνατώ. Πώς να βάλω στο ίδιο τσουβάλι την Eja μια σχεδόν δίμετρη Νορβηγίδα ξεναγό με τη γυναίκα μου που είναι 1.55; Ντάξει, το Colleston Ivoir no 10 (ναι ρε σεις! το ξέρω γιατί εμένα στέλνει να της το αγοράζω) έχει πετύχει παρόμοια απόχρωση στο μαλί. Τα άλλα όμως….

 24. 20/03/2008 3:02 πμ

  Αμετανόητε, ντροπή σου να υποτιμάς έτσι ευθέως τη μεσογειακή ομορφια!! Ντροπή!!!

  😛

 25. 20/03/2008 2:27 μμ

  Αμετανόητε, θα έπρεπε να έχεις καταλάβει οτί το ύψος δεν μετράει. Συνήθως, στα μικρά μεγέθη κρύβονται θησαυροί! Αλλά μάλλον το ξέρεις, γιατί δεν παντρέυτηκες την Eja;)

 26. 20/03/2008 2:28 μμ

  Πάντως, μ’αρέσει που ένα ποστ για την απεργία, έχει εκτραπεί έτσι!

 27. 20/03/2008 11:24 μμ

  Φίλε, συνοδοιπόρε και γιατί όχι σύντροφε. Παρακολουθώ το blog σου με μεγάλο ενδιαφέρον. Εντόπισα το αφιέρωμα σου στην Αντίσταση στη Λέσβο με τον Σαραντάκο. Έχεις ανεβάσει το τραγούδι «Πάνω στην όμορφη Λέσβο» το οποίο όμως δεν μπορώ να το αποθηκεύσω ολόκληρο. Η καταγωγή μου, τόσο η γεωγραφική , όσο και η πολιτική και η οικογενειακή (ναι είμαι απόγονος ενός απ αυτούς ,ίσως του πιο ξακουστού αλλά δεν έχει σημασία τόσο) επιβάλουν να βρω το τραγούδι που άκουγα παιδί μαζί με τα πρώτα μαθήματα «πολιτικής οικονομίας». Περιμένω βοήθειά σου

 28. 21/03/2008 12:05 πμ

  @ Κροτ & antidrasi: Ρε παιδιά εγώ το μόνο που είπα είναι πως οι κυρίες στη Νορβηγία και τη Σουηδία έχουν πιο ψηλά (ασφαλιστικά) προσόντα από τις ημέτερες.
  Αμαν πια με τις προκαταλήψεις σας 🙂

 29. 21/03/2008 12:21 πμ

  ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ Σ’ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ

  -Αποδόμηση Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων
  – Ωρο(α)μισθία /Υποαπασχόληση

  http://www.protovoulia.net/arthra/nomisma.htm

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
  ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  Πυλαία, 19.3.2008

 30. 21/03/2008 5:14 μμ

  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  Ο αγώνας αυτός

  πρέπει να έχει νικητή

  κι αυτό είναι υπόθεση

  και ευθύνη όλων μας.

  Κατεβάστε το κείμενο και βοηθήστε στην συλλογή υπογραφών
  http://www.syriza.gr

 31. 21/03/2008 9:12 μμ

  άτιμη συνθήκη του Μάαστριχτ και συνθήκη της Λισσαβόνας!Ολλανδέζα είπες θα με εκανες, άλλά παρέμεινα μια κοντή και κωλαρού συμβασιούχα με 500 ευρώ το μήνα!Ευτυχώς μικροδείχνω και όταν θα είμαι μάνα στα 60 με ανήλικο θα με ρωτάνε «αδερφός σου ο πιτσιρίκος?!»..το μόνο που με παρηγορεί!Μετά το δημοψήφισμα εννοείται, αν και θυμάμαι και ένα άλλο δημοψήφισμα που θέλαν κάτι τύποι βγαλμένοι από το μέλλον το 1992 και με πιάνει μια μελαγχολία..Ριζοσπάστη, συμφωνώ..ήρθε η ώρα να τελέυουμε με δαύτους, με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους!

 32. ΕκτόςΓραμμάριος permalink
  22/03/2008 7:01 μμ

  Καλό το άρθρο πράγματι. Ομως η μη αναφορά του στον ΣΥΝ θυμηθείτε πως θα φέρει σε δύσκολη θέση τον αρθρογράφο του σύντομα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Μαζί με 7.583 ακόμα followers
 • Μαρτίου 2008
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Αρέσει σε %d bloggers: