Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Το μεγάλο μας τσίρκο», 33 χρόνια μετά.

25/03/2007


page01-front.jpg

Το καλοκαίρι του 1973, κι ενώ η αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών ήταν και έδειχνε ακόμα πανίσχυρη , η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν στο θέατρο «Αθήναιον» το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «το μεγάλο μας τσίρκο». Στο έργο αυτό, μέσα από σατιρικά και δραματικά νούμερα και τραγούδια γινόταν μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του ’40 και το –τότε– σήμερα… Η μουσική του έργου ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου και τα τραγούδια της παράστασης απέδιδαν ο Νίκος Ξυλούρης και τα μέλη του θιάσου. Τα σκηνικά της παράστασης ήταν του Ευγένιου Σπαθάρη και στο θίασο πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Στέλιος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος.

Το «μεγάλο μας τσίρκο» είχε μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό, και λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών οι παραστάσεις στο «Αθήναιον» χαρακτηρίστηκαν εκ των υστέρων ως οι » μαζικότερες – μέχρι το Πολυτεχνείο – πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας». Σύντομα οι λογοκριτές της χούντας κατάλαβαν ότι το έργο δεν ήταν μια απλή κωμωδία αλλά περνούσε στον κόσμο αντιδικτατορικά μηνύματα και-αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν- σταμάτησαν τις παραστάσεις. Οι πρωταγωνιστές του έργου συνελήφθησαν και η Τζένη Καρέζη κλείστηκε στη φυλακή για τρεις μήνες.. Το έργο ανεβαίνει ξανά από τον ίδιο θίασο μετά την πτώση της χούντας σε Αθήνα και επαρχία και γνωρίζει και πάλι τεράστια επιτυχία.

Τα τραγούδια μαζί με κάποια από τα συνοδευτικά νούμερα της παράστασης κυκλοφόρησαν σε βινύλιο το 1974, ενώ το 2003 έγινε επανέκδοση του δίσκου σε CD. Από το ένθετο του δίσκου παραθέτω τις αναμνήσεις του Ιάκωβου Καμπανέλη από τις πρώτες εκείνες παραστάσεις

page14.gif

page15.gif

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την παράσταση αυτή είναι ένα εναλλακτικό βιβλίο ιστορίας. Αν η κυρία Κουτσίκου, που παιδεύει αυτόν τον καιρό την παιδεία, τους εκπαιδευτικούς και τους …παίδες, αποφασίσει να αποσύρει τελικά το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού,και δεν της βρίσκεται εύκαιρο άλλο βιβλίο, ας μοιράσει στα σχολεία μερικά cd κι ας προτρέψει τους δασκάλους να αναλύσουν το έργο και τα παιδιά να ανεβάσουν με τον τρόπο τους μια παράσταση βασισμένη στο «μεγάλο μας τσίρκο». Είμαι σίγουρος ότι όσοι μαθητές ασχολήθηκαν με το ανέβασμα παρόμοιας παράστασης έμαθαν πολύ περισσότερα πράγματα για την ιστορία μέσα από το ανέβασμα της παράστασης απ΄ότι στο μάθημα της ιστορίας.

*Αν κάποιος θέλει να κατεβάσει το «μεγάλο μας τσίρκο» στον υπολογιστή του, θα το βρει στο rapidshare εδώ

**Επί του …πιεστηρίου :
Μάθετε ποιο «πρόσωπο» και αγαπητός συμπλόγκερ, ήταν βοηθός σκηνοθέτη στό “Μεγάλο μας Τσίρκο” με την Καρέζη και τον Καζάκο .

*Στους θησαυρούς του youtube βρήκα ένα σπάνιο απόσπασμα από την παράσταση. Απολαύστε το!

72 Σχόλια leave one →
  1. 25/03/2007 3:37 μμ

    Μπράβο, με συγκίνησες!!!

    Είχα την τύχη -μικρός μαθητής τότε- να δώ την παράσταση και όντως μέχρι τώρα οι εντυπώσεις παραμένουν βαθύτατα χαραγμένες…

    μ-π

  2. 25/03/2007 4:05 μμ

    Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν έχει δοκιμάσει να ξαναανεβάσει αυτή την παράσταση

  3. 25/03/2007 4:33 μμ

    Αυτή η φλόγα που περιγράφεις και που κράτησε 10-15 χρόνια είναι ότι πιο όμορφο μου έχει μείνει.

    Κι ας ευτελίστηκε εν τέλει σε συγκεντρώσεις του παπαντρέα με πλαστικά σημαιάκια..

  4. imikrimarika permalink
    25/03/2007 6:04 μμ

    Πολύ ωραίο post !Γηράσκω αεί διδασκόμενη!Τα κενά μου στην ιστορία είναι …..τεράστια!Νάσαι καλά και να γράφεις!

  5. 25/03/2007 6:44 μμ

    Θα το δω οπωσδήποτε.

    Σε αντίθεση με την Μικρή Μαρίκα, εγώ δεν έχω τεράστια κενά στην ιστορία. Όλη η ιστορία για μένα είναι ένα τεράστιο κενό, τόσο λόγω μνήμης όσο και (κυρίως) λόγω του αισχρού εκπαιδευτικού συστήματος που ευνοούσε τα «παπαγαλάκια».
    Και εφόσον εγώ δεν είχα καθόλου καλή μνήμη (είχα «θετική» κλίση) διάβαζα την ιστορία με τρομερή απέχθεια, οπότε μία μέρα μετά τις εξετάσεις τα πάντα είχαν σβηστεί (όχι με DELETE ώστε να υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να τα θυμηθώ αργότερα, αλλά με SHIFT+DELETE).

    Τώρα μετανιώνω, και προσπαθώ όπου και όποτε μπορώ να διαβάζω/μαθαίνω ιστορία…

  6. 25/03/2007 6:51 μμ

    Βαλτός είσαι δεν μπορεί. Από συγκίνηση σε συγκίνηση μας πας. Πρόλαβα και το είδα! Τι να λέω τώρα… με κάλυψες. Όλα όσα έγραψες κι ακόμα παραπάνω. Να είσαι καλά να αναμοχλεύεις μνήμες!

  7. imikrimarika permalink
    25/03/2007 6:55 μμ

    Μαργαρίτη τι ήθελες και μίλησες για παπαγαλία! Την απεχθάνομαι όσο τίποτα άλλο! Ευτυχώς τελείωσε η χούντα της!Τι ατέλειωτες ώρες πήγαν χαμένες στην απομνημόνευση…..και δεν έχει μείνει και τίποτα. Το μόνο που ίσως έμεινε είναι ή άσκηση του εαυτού μας σε κάτι απεχθές , ίσως και αυτό ……να ήταν μάθημα ζωής….δεν ξέρω….πάντως είμαι ευτυχής…..που τελείωσε!!!

  8. 25/03/2007 7:56 μμ

    πολύ ωραίο δώρο. ευχαριστούμε.

  9. 26/03/2007 12:18 πμ

    Σας ευχαριστώ!!!

    Ηδη κατεβάζω με χαμόγελον!!!!!!

  10. 26/03/2007 8:33 πμ

    Χαίρομαι που σας άρεσε παιδιά.
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
    🙂

  11. 26/03/2007 9:43 πμ

    κι άλλα καλά λόγια!
    εξαιρετικά συγκινητικό, θα το κατεβάσω
    αυτό ήταν αντίσταση…

  12. 26/03/2007 9:52 πμ

    Θυμάμαι τον Ξυλούρη να τραγουδά, με κριτική φορεσιά, σαν αρχάγγελος. Τον Παπαγιαννόπουλο ντυμένο Βενιζέλο να φτάνει στην άκρη της ράμπας (γιατί το είχα δει στο χειμερινό, στο Ακροπόλ της Ιπποκράτους) και να σκουπίζει τα δακρυσμένα μάτια του και το κοινό να χειροκροτά με πάθος. Τη σκηνή αυτή, δε, την είχαν περάσει από τη λογοκρισία με το να βγει μεν ο Παπαγιαννόπουλος, χωρίς τη μεταμφίεση σε Βενιζέλο όμως, οπότε τους φάνηκε ανώδυνη…
    Θυμάμαι το Τζενάκι σαν τώρα. Και τον Καζάκο. Και τους άλλους. Τι μου θύμισες! Να είσαι καλά και να τρέφεις τη μνήμη μας.

  13. 26/03/2007 9:54 πμ

    κρητική φορεσιά, βέβαια. Μεγάλωσα από τότε και όλα «κριτικά» τα βλέπω

  14. 26/03/2007 9:59 πμ

    Ωραία ήτανε τότε, δεν το είχαμε ξευτελίσει το προοδευτικό, είχε νόημα και ουσία και ανθρώπους που το πιστεύανε. Κι΄αυτή η παράσταση είχε τρομερό timing, παράλληλο με την Νομική, το Πολυτεχνείο, τίς ανατροπές που ερχόντουσαν. Εύχομαι να ξαναπάρουμε μπρός κάποια στιγμή, με καινούργια όνειρα δυναμικά και πολύχρωμα!

  15. 26/03/2007 10:56 πμ

    Είχαμε ανεβάσει το μεγάλο μας τσίρκο Στη Θεσσαλονίκη.Στο Βαφοπούλειο,μικρό θέατρο.Οι μεγαλύτερης ηλικίας θεατές έκλαιγαν με τη σκηνή του ξεριζωμού του 1922 στη Μικρά Ασία και οι μικρότεροι έμαθαν μέσα απο σατυρικές καταστάσεις και όχι ξερά λόγια και ημερομηνίες κακογραμμένων βιβλίων τι συνέβαινε τότε..

  16. Θανάσης permalink
    26/03/2007 11:02 πμ

    Το έργο εκανε πολιτική,οχι ιστορία. Ας τόχουν υπ οψι τους αυτό όσοι θέλουν να μάθουν ιστορία απο το «Μεγάλο μας Τσιρκο».Καλό για να τρέφει τίς «ωραίες» αγωνιστικές μας αναμνήσεις, αλλά σήμερα χρειαζόμαστε καινούργια πράγματα. Οι επαναλήψεις καί η προσκόληση στο παρελθόν δεν λύνουν προβλήματα…

  17. 26/03/2007 1:30 μμ

    Συγνώμη κιόλας Θανάση που τολμώ να σου απαντήσω, κανονικά θα ‘πρεπε να ‘χω ψαρώσει με το ύφος, αλλά πού είδες εσύ την προσκόλληση στο παρελθόν; Και που κατάλαβες ότι μπερδέψαμε την πολιτική με την ιστορία; Επαναλήψεις και προσκόλληση στο παρελθόν;;;;;;;;;;;;; Δηλαδή να καταργήσουμε και τη τραγωδία και όλα τα παγκόσμια κλασικά που ανεβάζουν τα θέατρα όλου του κόσμου και τον Σέξπηρ και τον Τσέχοφ και να ανεβάζουμε το « Ο Μανολιός και τα μπαλάκια του;» σε σύγχρονη μαύρη σκηνή; Πάμε καλά μωρέ; Μια νοσταλγική αναφορά σε μια θεατρική παράσταση σταθμό στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, σε μια εποχή μαύρη έγινε και αμέσως… η παντογνωσία στο μεγαλείο της! Ε δε θα γίνουμε χρυσόψαρα! Έλεος!

  18. imikrimarika permalink
    26/03/2007 1:35 μμ

    Πω πω γητεύτρια μην αρπάζεσαι έτσι καλή μου, μια κουβέντα είπε ο άνθρωπος.Πούναι γλυκιά μου τα γητέματά σου ? Έλα μ’αρέσεις καλύτερα άμα είσαι όλο γλύκα , άσε ο καθένας νάχει την άποψη του. Τι κακό έχουν τα χρυσόψαρα ! Εμένα πολύ με αρέσουν καλή μου!

  19. 26/03/2007 1:40 μμ

    :)))))) Γεια σου Μαρικάκι μου! Μια χαρά είμαι. Ηρεμότατη και μες στη γλύκα. Απλά απάντησα στο ίδιο ύφος. Τα χρυσόψαρα μου αρέσουν και μένα κούκλα μου πολύ στο ενυδρείο τους. Αλλά όχι για να συνομιλώ… Με αντελήβεις να υποθέσω. Αφού είσαι του κλαμπ! 😉

  20. limaris permalink
    26/03/2007 3:57 μμ

    Σιγά μην την ξανά ανέβαζαν.

    limaris.wordpress.com

  21. 26/03/2007 6:16 μμ

    *Πόντος και Αριστερά : Καταλαβαίνω ότι και λόγω Πόντου και λόγω Αριστεράς, τέτοια θέματα σε συγκινούν.

    *Οργή Λαού : Νομίζω ότι ανέβηκε μόνο από περιφερειακά θέατρα και από ερασιτεχνικούς θιάσους. η στάχτη. Και τη στάχτη την ρίξανε στα μάτια μας, για να μη βλέπουμε όσο αυτοί το ρίξανε στο φαγοπότι… Δυστυχώς!

    *Μικρή Μαρίκα και Γιώργο Μαργαρίτη : όλοι- πολύ ή λίγο- έχουμε κενά. Κι όσο ζούμε θα τα καλύπτουμε και πάλι ακάλυπτα θα μείνουν…
    🙂

    *Moύργο και Goas : Παρακαλώ…

    *Εντεκα : ευχαριστώ

    *Advocatus diaboli : αυτό το επίθετο
    «Αρχάγγελος» πραγματικά ταιριάζει στον Ξυλούρη. Μορφή, φωνή, σεμνότητα, ήθος, λεβεντιά…. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς

    *Άρη Δαβαράκη : και δεν έχω κόκκινο χαλί να στρώσω, που μπήκες στο φτωχικό μας!
    Εσύ που είσαι (μη με βρίσεις) μέρος της ιστορίας, κάποτε δεν πρέπει να γράψεις αυτές τις εμπειρίες σου να τις διαβάσουμε;

    Aniaris : καλώς ήρθες στα blog…
    Φαντάζομαι ότι θα έχεις ωραίες εμπειρίες από το ανέβασμα του έργου… Ποια εποχή το ανεβάσατε και σε τι είδος θιάσου;

    *Θανάση : Μακάρι να βρεθούν «καινούρια» καλύτερα πράγματα.
    Προσωπικά πιστεύω ότι το παρελθόν μας δεν είναι εμπόδιο για να πάμε μπροστά. Πολλές φορές αποτελεί εφαλτήριο για το μέλλον.

    *Γητεύτρια : Φωτιά στα τόπια είσαι. Μαντώ Μαυρογένους εσύ!…
    🙂

    Limaris: Δεν «πουλάει» σήμερα τέτοιο είδος λαϊκού θεάτρου μάλλον

  22. 27/03/2007 12:35 πμ

    Όταν κυκλοφορούσε αυτό φαν φαν στην Αθήνα,εμείς περιμέναμε με τις γκαζόλαμπες να έρθει η ΔΕΗ και να μας φέρει ηλεκτρικό στο χωριο.
    αχαχαχαχα
    Μετά όμως κάναμε απ ντειτ με όλα τα εργάκια της φινος φιλμ
    Ακόμα εδώ ευχαριστούν το Παπαδόπουλο γιατί μπόρεσαν και έχτισαν τουαλέτες γιατί μεχρι τότε έχεζαν με τον κώλο στον άνεμο.
    αχαχαχαχα
    θα πεθάνω

  23. 27/03/2007 12:54 πμ

    Κι εγώ, γενικά, δεν την μπορώ την πρελθοντολαγνεία, όμως αυτό διαφέρει! Αυτό είναι από τα παραδείγματα που καλό θα ήταν να φωτίζουν το αύριό μας.
    Νά ‘σαι καλά! Υπέροχο post!

  24. 27/03/2007 2:59 πμ

    Μωρέ, τί τη θέτε τη θεωρίαν!

    Αμα λάμψει το λαρύγγι του Ξυλούριου Άνεμου, ποιος τηνε χέζει την περασμένην ιστορίαν;

  25. 27/03/2007 4:49 πμ

    Βρε συ Αλλουφανάκι μη λες τέτοια και θα μου διώξεις τους άντρες! Μη μου τους τρομάζεις! Ας τους να κάνουν κατά δω και θα τους τρομάξω μόνη μου… :Ρ

  26. 27/03/2007 1:17 μμ

    το ανεβάσαμε το 2004 μαζί με θεατρολόγο.η ομάδα ήταν σχολική αλλά μας ζητήθηκε να την ανεβάσουμε σε κανονικό θέατρο γιατί ήταν πετυχημένη.

  27. Θανάσης permalink
    27/03/2007 7:00 μμ

    Γιατί τόση οργή,γητεύτρα; Τί σε ενόχλησε; Η παράσταση δεν ηταν «σταθμός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα» αλλά «…στα πολιτικά δρώμενα» της εποχής. Διακρίνω ωστόσο μια «σεξιστική» διάθεση οταν λες για τον «Μανολιό καί τα μπαλάκια του».

    Οσο για το παρελθόν Allu Fun Marx, μπορεί να γίνει «εφαλτήριο για το μέλλον» ή μπορεί να γίνει βαρύδι για το παρόν, ανάλογα πως το διαχειριζόμαστε. Φοβάμαι οτι σήμερα συμβαίνει το δεύτερο. Ειμαστε στη φάση να μηρυκάζουμε «περασμένα μεγαλεία»…

  28. 28/03/2007 4:03 πμ

    Η αλήθεια είναι Θανάση ότι δεν οργίζομαι ποτέ. Απλά είμαι ότι μου εκμαιεύουν. Κι εκείνη τη στιγμή αυθορμήτως, σου απάντησα στο ίδιο ύφος ακριβώς.
    Σεξιστική διάθεση δε θα την έλεγα. Περιπαιχτική ή έστω παιγνιώδης, μπορεί. Όμως επειδή είμαστε φιλοξενούμενοι εδώ και δε θέλω να καταχρώμαι του χώρου και της ανοχής του αγαπητού φίλου ΑΦΜ και των άλλων μελών, προτείνω να μην το συνεχίσουμε, τουλάχιστον εδώ. Έτσι κι αλλιώς δε νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. Χάρηκα που τα είπαμε. 🙂

  29. Θανάσης permalink
    28/03/2007 2:33 μμ

    Κριμα, γητεύτρα! Υπολόγιζα σ ενα καλό καυγά…Χάρηκα καί γω πάντως…

  30. 28/03/2007 2:39 μμ

    Γητεύτρια (ladies first) και Θανάση:
    Xάρηκα που χαρήκατε αμοιβαίως και έληξε η παρεξήγηση εδώ…

    Aν και ένας γερός καβγάς θα ανέβαζε την επισκεψιμότητα στο blog.
    Μαλώνουμε;
    🙂

  31. 28/03/2007 3:41 μμ

    Ρε σεις φταίει ο φονιάς την τύχη μου μέσα; Πάνω που λες να ηρεμήσεις σε προκαλούν… Γι αυτό αγαπώ τους άντρες. Με κάνουν και γελάω και εκτονώνομαι. Θανάση και Αλλουφανμάρξ, είσαστε φατσόνια και σας βγάζω το καπέλο.
    Αλλά όποτε θέλετε εδώ είμαι για να παλέψουμε λεκτικά και όχι μόνο! Για την επισκεψιμότητα ρε γαμώτο! 🙂 Μετά θα πάμε να τα πιούμε αλλά θα σας περπατήσω εγώ, γιατί προβλέπω να μας ξενερώσει αν επιλέξει ο Θανάσης κάτι προς στο απολίτικο μεταμοντέρνο. 😉

  32. 28/03/2007 4:15 μμ

    παρ’ολο που την πρωτοτυπη δεν την ειδα (ημουν αμουστακο παιδακι ακομη) και θα το΄θελα πολυ, ειχα την τυχη να δω την παρασταση μεταγενεστερα στη Θεσσαλονικη.Το κακο ειναι οτι σημερα δεν υπαρχουν ή δεν τολμουν τα ταλεντα να αναμοχλευσουν τις καταστασεις και να παρουσιασουν την αληθεια (εστω και μακιγιαρισμενη) . Ευχομαι να ξυπνησουμε ολοι μας καποια στιγμη και να μετατρεψουμε το Μεγαλο Τσιρκο που ειμαστε σε μια αξιολογη παρασταση που να αξιζει το αντιτιμο της, γιατι παρ’ολο που πληρωνουμε ολοι ακριβα , αυτο που παιρνουμε ειναι ευτελες.

  33. Θανάσης permalink
    29/03/2007 12:18 πμ

    Αγαπητε ΑΦΜ ( μου θυμίζει εφορία αυτό αλλά τέλος πάντων…) η παρεξήγηση δεν έληξε, απλά αιωρείται. Αλλωστε πως να λήξει οταν η γητεύτρα δηλώνει οτι «ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης»; Ο καθένας στον κόσμο του λοιπον, παράλληλες τροχιές καί μοναξιά, που μπορεί να σπάει φαινομενικά απο κανένα καυγαδάκι για να περνάει η ώρα.
    Αν ομως θες να μαλώσουμε στα σοβαρά, δεν θα πάω πάσσο. Καί μάλιστα εάν στο τέλος «θα πάμε να πιούμε…»

  34. yiannis permalink
    07/11/2007 9:59 πμ

    Για 2 ακόμα παραστάσεις ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ στην Εστία Νέας Σμύρνης – Κ. Παλαιολόγου 1 – Νεα Σμύρνη – ΄Ωρα έναρξης 19:00 –
    10 & 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 –
    ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ – –

  35. ΘΟΕΝΣ permalink
    07/11/2007 10:04 πμ

    Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ‘ΠΑΝΟΣ ΧΑΛΔΕΖΟΣ’ -Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 1 – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:00 – ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ

  36. ΘΟΕΝΣ permalink
    13/03/2008 9:32 πμ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Θεατρική Ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης στα 34 χρόνια λειτουργίας της, έχει ανεβάσει 76 πολύπρακτα και μονόπρακτα θεατρικά έργα όλων των ειδών του θεατρικού Ελληνικού και Διεθνούς ρεπερτορίου.

    Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το γνωστό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» με τα γνωστά τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου. Η σκηνοθεσία και σκηνογραφία είναι του Ανδρέα Ζάκα, στο πιάνο συνοδεύει ο Βαγγέλης Αυγέρης και τραγουδά ο Χρήστος Μουστάκας. Τα κουστούμια είναι της Τούλας Μωραϊτη και η ζωγραφική των σκηνικών της Μαριέττας Μπακάλη.

    Η παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Θέατρο Κολλεγίου Pierce – Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή – Τηλ. 210 6009800, Εσωτ. 1316

    Ημερομηνία Παράστασης :

    Σάββατο 15 Μαρτίου – Ώρα έναρξης 20:00

    Σας Ευχαριστούμε εκ των Προτέρων

    *πληροφορίες : 6948 266 660

  37. GRIGORIS permalink
    12/04/2008 1:40 μμ

    PAIDES EXOUME ANEVASEI KAI EMEIS TIN PARASTASH TO MEGALO MAS TSIRKOPERSI .

  38. GRIGORIS permalink
    12/04/2008 1:41 μμ

    FETOS STIS 12 MAIOU TO KSANAPAROUSIAZOUME

  39. GRIGORIS permalink
    12/04/2008 1:42 μμ

    OPIOS ME AKOUEI PO TO EXEI PAROUSIASEI NA MOU MILISEI STO MSN MOU.

  40. Μάκης permalink
    29/06/2008 6:30 μμ

    Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008 και ώρα 9:00 μμ στο Θέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό το έργο ξανανεβαίνει απο την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του δήμου με 25μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.

  41. 28/07/2008 12:29 μμ

    Φίλε σ’ευχαριστώ πολύ! Ήταν η αγαπημένη παράσταση του πατέρα μου και στη συνέχεια ο αγαπημένος του δίσκος, τον είχε λιώσει 2-3 φορές. Όμορφες αναμνήσεις.

    Να’σαι καλά πάντα, να και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη σήμερα στο web!

  42. 31/08/2008 9:20 μμ

    θα παραφράσω λίγο τον Δαβαράκη, χάσαμε στο δρόμο το προοδευτικό, νομίζω όμως ότι σιγά – σιγά το ξαναβρίσκουμε

  43. 31/08/2008 9:20 μμ

    θα παραφράσω λίγο τον Δαβαράκη, χάσαμε στο δρόμο το προοδευτικό, νομίζω όμως ότι σιγά – σιγά το ξαναβρίσκουμε..

  44. 31/10/2008 5:02 μμ

    Φίλοι πήρα το θάρρος και έβαλα ένα σύνδεσμο στο δικό μου blog http://zhteitai-komma.com/wldps/?page_id=135 αν δεν συμφωνείτε παρακαλώ στείλτε μου ένα εμέϊλ στο elpizo@zhteitai-komma.com και θα αφαιρέσω τον σύνδεσμο αμέσως.
    Συγχαρητήρια για το θάρρος σας και την δουλειά σας.
    Κώστας

  45. Μαίρη permalink
    10/03/2009 5:53 μμ

    Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Για δεύτερη χρονιά χρησιμοποιώ το σκετσάκι για τον Όθωνα και το Σύνταγμα σε σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου -και δεν είμαι η πρώτη που το κάνει- και έχει απήχηση στα παιδιά! 35 χρόνια μετά!

  46. 11/03/2009 11:22 μμ

    @Μαίρη: μπράβο σου που χρησιμοποιείς το «μεγάλο μας τσίρκο» για τις σχολικές γιορτές.
    Πιστεύω ότι τα παιδιά είναι τυχερά που σε έχουν δασκάλα.

    🙂

  47. ΒΑΣΙΛΗΣ permalink
    01/05/2009 9:41 μμ

    καλησπερα ενημερωνω οτι ειμαι κατοχοσ του βινυλιου και διατιθεται προσ πωληση.οποισ ενδιαφερεται……….

  48. tsiogas kostas permalink
    31/08/2009 10:32 μμ

    ευχαριστουμαι πολλυ κωστας αντωνης πανος

  49. 01/09/2009 11:56 μμ

    Kι εγώ σας ευχαριστώ παιδιά…
    🙂

  50. Mix.konstantinos permalink
    27/09/2009 2:25 μμ

    Καλησπέρα, προσπαθώ να βρώ υλικό για την γιορτή της 17 Νοε. απο το »μεγάλο μας τσίρκο», και αυτό που ψάχνω απεγνωσμένα είναι το θεατρικό έργο, μήπος ξέρει κανείς αν υπάρχει σε video ή σε dvd ; Αν εχει κάποιος υλικό πέρα απο τα τραγούδια, τα οποία τα κατέβασα απο εδώ μέσα, α του ήμουνα ευγνώμων.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

  51. 02/04/2010 8:18 πμ

    ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΛΛΑΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ .

  52. 06/04/2010 12:30 μμ

    @DEPI:
    Με χαρά θα φιλοξενήσω οποιοδήποτε ρεπορτάζ από την παράσταση των παιδιών.
    Αν θέλεις στείλε πληροφορίες και υλικό..

  53. geolabros permalink
    16/04/2010 2:29 μμ

    Ευχαριστώ ΑΦΜ, ξέρω ότι έχεις πάρει πολλές ευχαριστίες, αλλά δεν μπορούσα να μην σου στείλω και τη δικιά μου.
    να ‘σαι καλά και να μας δίνεις συνέχεια μπαρουτόβολα σαν κι αυτό
    γ

  54. 22/04/2010 10:07 μμ

    @ Geolabros: Σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε.
    Μ’ άρεσε πολύ το «μπαρουτόβολα»!
    🙂

  55. 27/04/2010 12:47 πμ

    Ψάχνοντας εικόνες για τον Ιάκωβο Καμπανέλη για μια εργασία της μικρής έπεσα εδώ…
    Πρώτα την κατέβασα και μετά είδα από που κλέβω 🙂

    Ευχαριστώ χεχε

  56. 27/04/2010 8:51 πμ

    @Καναλιώτη:
    Έχε χάρη που είναι για την εργασία της Άφρως.
    Αλλιώς θα μιλούσες πάλι με τον Κούγια μου.
    🙂

  57. 16/06/2010 10:37 πμ

    «Το μεγάλο μας τσίρκο»-μυξοκλάμματα και διαλυτικές μνήμες αντί ξεσήκωμα και μακελλειό. Το γυμνάσιο Μολάων θα ανεβάσει το έργο (άλλο κατάντημα, της Παιδείας αυτή τη φορά)! Γιατί όχι; Μυξοκλαίμε και ανειρευόμαστε όλοι πάλι, ας μάθουμε και στα παιδιά μας την εκτόνωση δια του θεάτρου, γιατί πού να τα βάζεις με τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους…

  58. 16/06/2010 10:48 πμ

    Το Θέατρο, η Ποίηση, η Μουσική, η Λογοτεχνία, ο Κινηματογράφος,η Ζωγραφική, ο Χορός, οι Τέχνες με μία λέξη, δεν είναι «μυξοκλάματα» αγαπητέ «Πάτροκλε» ,που μέχρι και το url του blog που γράφεις είναι ψεύτικο.

    Οι μαθητές με ανοιχτούς ορίζοντες ενδιαφερόντων, που ασχολούνται με όλα αυτά που εσύ αποκαλείς «μυξοκλάματα» είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτεροι πολίτες, οπότε θα εκλέγουν καλύτερους πολιτικούς και θα αναδεικνύουν καλύτερους δημοσιογράφους.

  59. Gabrianna permalink
    15/02/2011 10:56 μμ

    Δυστυχώς το λινκ δεν δουλεύει πια…… κάντε κάτι σας παρακαλώ!

  60. ΓΕΩΡΓΙΟΣ permalink
    18/09/2011 1:10 πμ

    ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΔΩ, ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗν ΕΙΔΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΑΣΕ!

  61. 19/09/2011 12:52 πμ

    @Γεώργιε: γράψε καμιά πληροφορία παραπάνω αν θέλεις. Ποιοι ανέβασαν την παράσταση κλπ.
    Να υποθέσω ότι ήταν κάποιος ερασιτεχνικός θίασος;

  62. Maria permalink
    21/09/2011 3:05 μμ

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΕΒΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΠΡΑΞΙΣ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗ! ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ …ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ..ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ!

  63. 24/09/2011 4:29 μμ

    @ Mαρία : θα πω εδώ το κλασσικό «Ερασιτέχνες= οι εραστές της Τέχνης».
    Μπράβο στα μέλη της ομάδας…

  64. 11/02/2012 6:28 πμ

    Τόσο επίκαιρο…

Trackbacks

  1. Το μεγάλο μας τσίρκο « Ερυθρες Μουσικες Ταξιαρχιες
  2. Θα πάμε κι εμείς… « Μαμά…ετών 36…
  3. Μνήμη Νικόλα, μνήμη νεότητας « όλα στα κάρβουνα
  4. “Το μεγάλο μας τσίρκο”, ξανά… « Allu Fun Marx: Βόλτες στην Blogoslovakia
  5. Πρώτη δόση – Σύνδεσμοι με πολύ ενδιαφέρον « ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΜΜΑ
  6. I, for one, welcome our new IMF overlords. « Black Cat ★ Red Cat
  7. Επειδή μας έχουν πνίξει τα τηλε – ριάλιτι και στο τέλος θα χάσουμε κάθε σταγόνα ευαισθησίας … | Υλικό Φυσικής - Χημείας

Σχολιάστε

  • θέι θάμθιγκ

  • ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

  • Monkey Business

  • The Big Store

  • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

  • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

  • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

    Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
  • Μαρτίου 2007
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031