Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυρίες και κύριοι: the burka band!

05/03/2007

My mother wears a burka,
my father wears it too,
I have to wear a burka,
the burka it is blue’
Blueee, burka blue. …

My mother wears blue jeans now,
and I am so suprised,
the things are changing faster,
I don`t know if its right…
Blueee, burka blue. …

Διαφημιστικό κόλπο;
Κακόγουστο αστείο;
Πραγματική ιστορία;
Ένας Αλλάχ ξέρει…
Πάντως, το τραγουδάκι -λέει- έγινε hit στα club της Γερμανίας το 2003.
Με το καλό και στην Eurovision…

27 Σχόλια leave one →
 1. 05/03/2007 10:20 πμ

  Καλό!
  Μήπως θα έπρεπε να μπει ο Αλλάχ και στην ΕΕ;

 2. 05/03/2007 1:48 μμ

  «ο εραστης» του κατμαν ειναι σιγουρα πολυ πιο εμπνευσμενο ασμα.. βλεπεις υπογραφει ο καρβελας.

 3. 05/03/2007 1:53 μμ

  Πλάκα πλάκα, στη Γαλλία φοριέται πλέον η μαντίλα ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στο κατεστημένο…
  Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας..?

  🙂 αντιφάσεων το ανάγνωσμα πρόσχωμεν

 4. 05/03/2007 3:20 μμ

  Πολύ καλό…

  Kρίμα που δεν μπορώ να σου στείλω στα σχόλια φωτογραφίες. Γιατί έχουμε δημοσιεύσει (σ’ ένα θεωρητικό άρθρο για το Ισλάμ) ένα εξαιρετικό δίπλωμα οδήγησης από την Κροατία, μιας κυρίας από το βόρειο Ιράκ. Η κυρία είναι φωτογραφημένη με μπλε μπούρκα. Φαίνονται μόνο τα μάτια της.

  Είναι εκπληκτική φωτογραφία για νάναι αληθινή. Αλλά πάλι, κανείς δεν ξέρει!

 5. 05/03/2007 11:55 μμ

  «στη Γαλλία φοριέται πλέον η μαντίλα ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στο κατεστημένο…»

  Είναι λογικό αν μη τί άλλο, καθώς κάποια στιγμή οι «φιλελεύθεροι και λαϊκοί» γάλλοι, αποφάσισαν να την απαγορέψουν, ως δείγμα φανατισμού. Σαν να σου απαγορεύουν να φοράς το βαφτιστικό σου σταυρουδάκι πχ. Δε βλέπω νόημα σε αυτό. Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Ο καθείς με τα ήθη και τα έθιμά του… Άλλα είναι τα θέματα.

 6. 06/03/2007 12:41 πμ

  Όμως οι Γάλλοι, παρά τα στραβά τους, ήταν οι πρώτοι και μετά οι Βέλγοι, οι Σουηδοί και οι Καναδοί, που καθιέρωσαν τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων, την κλειτοριδεκτομή, ως κακούργημα και οι γονείς που το έκαναν εδιώκοντο κι εφυλακίζοντο. Με τα σπασμένα που πλήρωσαν των αποικιών τους, κάποια στιγμή οι γειτονιές του Παρισιού και όχι μόνο, είχαν πήξει στην μπούργκα και στα εγκλήματα που διέπρατταν οι ίδιοι οι γονείς εις βάρος των κοριτσιών τους. Τα ίδια τα κορίτσια ενώ δεν ήθελαν την μπούργκα ή μαντίλα ή όποιο άλλο βασανιστικό τέλος πάντων σύμβολο, ζώντας στη Γαλλία, ήταν αναγκασμένα να τη φορούν αφού την επέβαλλε η θρησκεία τους και οι γονείς τους. Για μένα πολύ έκαναν και την απαγόρευσαν για να απαλλάξουν χιλιάδες νέες γυναίκες. Γιατί για όλους αυτούς και η κλειτοριδεκτομή, που την έκαναν κάτι μάγισσες γριές χωρίς κανέναν κανόνα υγιεινής, τα ξέρετε όλα τα ανατριχιαστικά, σταυρουδάκι το θεωρούσαν και ήθος κι έθιμο.
  Καλή του ώρα του Ζακ Λανγκ και όλων των προοδευτικών Γάλλων που με πολλούς αγώνες κατάφεραν και γλίτωσαν χιλιάδες κορίτσια από τέτοια μαρτύρια.
  Επόμενο είναι λοιπόν οι αντιδραστικοί που τους επεβλήθη ο πολιτισμός, σώζοντας όμως τα παιδιά τους τα ίδια, να βγαίνουν να κάνουν αντίσταση με τη μαντίλα.
  Εδώ σκοτώθηκαν πέρυσι πόσοι και κόντεψαν να τινάξουν τον κόσμο στον αέρα για τη γελοιογραφία του Δανού και θα καταπίνανε την απαγόρευση της μαντίλας; Σε τέτοια θέματα σύντροφοι και συντρόφισσες δε θέλει δημοκρατικές διαδικασίες. Οι φανατισμένοι δε χαμπαριάζουν. Θέλει νόμους και επιβολή ο πολιτισμός, αλλιώς ειδικά εμάς τις γυναίκες θα μας είχε φάει η μαύρη ζούγκλα κι ακόμα θα μας μαγειρεύανε στα καζάνια, θυσία στους Θεούς, ως ήθος κι έθιμον. Ή θα μας είχαν στην πυρρά ως μάγισσες. Το ξέρετε βέβαια ότι ο λιθοβολισμός των… άτακτων γυναικών, ακόμα καλά κρατεί έτσι; Μας αφηγήθηκε πέρυσι, μέλος του δικού μου του σάιτ, που ζούσε σε κάποια χώρα τέτοια, απίστευτες ιστορίες. Ενώ υποτίθεται ότι στην πρωτεύουσα δεν υπάρχει δήμιος, ακρωτηριασμοί, λιθοβολισμοί και λοιπά. Κι όλα αυτά παρουσία… φιλοθεάμονος κοινού.

 7. 06/03/2007 5:58 πμ

  Οι Γάλλοι επίσης θέσπισαν και το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ως εξέλιξη της τάσης που ξεκίνησε με την ποινικοποίηση των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

  Γιατί, όπως έγραψε ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί:
  «Η θέσπιση νόμου κατά την άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι απαραίτητα. Και τούτο, διότι η άρνηση αποτελεί, με τη στενή έννοια του όρου, το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ… »

  Υ.Γ. αφού βέβαια στα κρίσιμα χρόνια η Γαλλία συντάχθηκε με αυτούς που διέπρατταν τις γενοκτονίες!!!

 8. 06/03/2007 6:39 πμ

  Η γητεύτρια έδωσε μια άγνωστη σε πολλούς διάσταση του θέματος της Μπούργκα. Πριν περίπυ δύο χρόνια είχα δει μια συγκλονιστική ταινία (που δυστυχώς δεν θυμάμαι τον τίτλο της) που περιγράφει την ταλαιπωρία και την περιπέτεια μιας νεαρής τουρκάλας, κορης τούρκων μεταναστών στη Γερμανία, που θέλει να ζήσει ένα διαφερετικό τρόπο ζωής και η οικογένεια της την καταπιέζει ακόμα και μετά τον γάμο της!

 9. 06/03/2007 8:30 πμ

  G.Manoussakis, η ταινία που αναφέρεις, λέγεται «Μαζί Ποτέ» και ήταν μία παραγωγή γερμανοτουρκική. Την ίδια στιγμή πρόβαλλε και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν οι μετανάστες. Από την άλλη, προσωπικά, μένω σε γαλλικό καρτιέ με άραβες. Αυτή η μοντέρνα κοινωνία που θα ψηφίσει Σαρκοζύ, δε φαίνεται να σέβεται τόσο, τις βασικές ανάγκες αυτών των πολιτών. Να ποινικοποιούμε τους λιθοβολισμούς και την κλειτοριδεκτομή από τη μία, αλλά να στέλνουμε πίσω σε αυτά, τρίτης γενιάς γάλλους πλέον, επειδή απλώς τελείωσε η δουλειά που είχαν να κάνουν… Κι όσο για τη γενοκτονία, θα συμφωνήσω με τον Πόντο και Αριστερά. Άλλωστε δεν υποστηρίζω ότι πρόκειται για ένα άθλιο κράτος, έχω απλώς παρατηρήσει μια μικρή υποκρισία…

 10. 06/03/2007 8:52 πμ

  Το πρόβλημα δεν είναι να βγουν οι μπούρκες από τα κορμιά… Αλλά από τα μυαλά.
  Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με αστυνομικές διατάξεις και απαγορεύσεις.
  Χρειάζεται χρόνο…
  Χρειάζεται Παιδεία…

 11. 06/03/2007 9:13 πμ

  Εξακολουθούμε να βλέπουμε τον κόσμο λίγο απλοϊκά: άσπρο-μαύρο, καλό και κακό. Δεν αντιλέγω καθόλου για το πόσο φρικτά καταπιεστική (ιδίως για τις γυναίκες) είναι μια κοινωνία που επιβάλλει μπούρκες και κλειτοριδεκτομές. Απαράδεκτο και πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί. Από την άλλη, θα δώσω δίκιο στη Μάγια ότι η απαγόρευση χρήσης θρησκευτικών συμβόλων (μαντίλες, σταυρουδάκια, κλπ) συσπειρώνει όσους προσβάλλονται από αυτήν και τους κάνει να αντιδρούν. Δικαίως θέλουν να διατηρήσουν την πολιτισμική και θρησκευτική τους ταυτότητα όταν νιώθουν ότι κινδυνεύει. Άρα;

  Κατά τη γνώμη μου, το κλειδί βρίσκεται στη μανιχαϊστική αντίληψη των πραγμάτων και τις βλαβερές επιπτώσεις της. Δράση-αντίδραση. Αν οι μεν δεν έκριναν τους δε ως ανήθικα τέρατα (και αντίστροφα), η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο ήπια. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά πριν τους Ταλιμπάν (οι οποίοι στηρίχτηκαν από τη Δύση στον πόλεμο εναντίον των Σοβιετικών), δεν υπήρχαν τόσο ακραία μέτρα καταπίεσης όπως οι μπούρκες (στο Αφγανιστάν τουλάχιστον). Την εποχή της ακμής των Αράβων και λοιπών μουσουλμάνων (Σαλαδίν, Οθωμανική αυτοκρατορία, κ.α.) τα δικαιώματα των γυναικών ήταν σε καλύτερη μοίρα – κι ας μιλάμε για αιώνες πριν. Επίσης, σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Γαλλία που ΔΕΝ θα είχε σφάξει τη μισή Αλγερία, ούτε θα γκετοποιούσε τους μουσουλμάνους και θα τους εκμεταλλευόταν σαν φτηνή εργατική δύναμη (και θα τους πλάκωνε στο ξύλο όποτε γούσταρε), ΔΕΝ θα υπήρχε κανένας λόγος αντίστασης (πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις φανατικών) και το ζήτημα της μαντίλας θα μπορούσε να συζητηθεί νηφάλια μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων. Μερικές γενιές αργότερα δεν θα υπήρχε καν θέμα.

  Η τεχνητή (λόγω οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων) σύγκρουση πολιτισμών είναι που οξύνει τα πάθη και οδηγεί στην άκρως συντηρητική μορφή των παραδόσεων, όχι τα θρησκευτικά δόγματα αυτά καθεαυτά.

  Δείτε και τα δικά μας χάλια: όσο μας πιπιλάνε την καραμέλα ότι είμαστε «έθνος ανάδελφον» και συνωμοτούν εναντίον μας εβραιομασόνοι και ιλλουμινάτοι, τόσο πιο χριστοδουλικοί και αρχαιολάτρες γινόμαστε.

  Όσο για το βίντεο, νομίζω ότι υποδαυλίζει ακριβώς αυτά που γράφω παραπάνω. Αν ήμουν μουσουλμάνος πιθανόν να το έβρισκα προσβλητικό κι όταν επέστρεφα σπίτι μου δεν αποκλείεται να έδερνα τη μαντιλοφορεμένη γυναίκα μου και να της φορούσα μπούρκα σαν αντίδραση στην απειλή κατά της πίστης μου.

 12. 06/03/2007 9:36 πμ

  Στο θέμα της υποκρισίας που είπε η Maya ή της αντίφασης που είπε ο Πόντος και Αριστερά, δηλαδή από τη μια συμπράττω από την άλλη το ποινικοποιώ ως μη αποδεκτό, θα συμφωνήσω. Όμως αυτό τί δείχνει; Μήπως ότι ένα σημαντικό ποσοστό Γάλλων είναι προοδοευτικό και σκέφτεται αλλιώς; Και τα ποσοστά της Ρουαγιάλ Σεγκολέν αυτό δεν έδειξαν; Και η προσπάθεια στεγασης των μειονοτήτων στη Ντεφάνς από τον Μιτεράν αυτό δεν έδειξε; Δηλαδή πιστεύω ότι το παρήγορο στη Γαλλία είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό κόσμου που ακόμα το φοβούνται και το υπολογίζουν. Ποιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα καιγόταν όπως έγινε πέρυσι στο Παρίσι όταν ο Ντε Βιλπέν και η παρέα του θέλανε να περάσουν τον αναχρονιστικό νόμο για το να απολύονται οι νέοι χωρίς καμιά εξήγηση;
  Για να επανέλθω στη μπούργκα όμως, έχει δίκιο ο Μανουσσάκης ότι ακόμα και μετά το γάμο καταπιέζονται οι γυναίκες από την οικογένεια τους και συχνά και από τα ίδια τα παιδιά τους, που τα έχουν φανατίσει τόσο ώστε να κυνηγούν τις αδερφές ή την ίδια τους τη μάνα. Με αποτέλεσμα να έχουν ενδοοικογενειακούς χαφιέδες. Όσο γι αυτό που είπε ο Allu Fun Marx, ότι χρειάζεται να βγουν οι μπούργκες από τα μυαλά κι αυτό θα γίνει με Παιδεία, θα συμφωνήσω απόλυτα. Αλλά μέχρι αυτό να γίνει, αν και όπου γίνει, οι «πολιτισμένοι» και οι «διανοούμενοι», θα πρέπει να προστατεύουν όσο και όπου μπορούν, τους ανθρώπους που υφίστανται αυτά τα μαρτύρια. Μίλησα για επιβολή πολιτισμού εκεί που δεν έχεις χρόνο μέσω παιδείας, μιμιτισμού, διαφήμισης ή όποιου άλλου καπιταλιστικού οπίου να βγάλεις την μπούργκα από τα μυαλά. Όπως έγινε στο Δυτικό κόσμο. Μόνο που κάποιοι τους ξεφύγαμε και ακόμα μπορούμε και σκεφτόμαστε θέλω να πιστεύω. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται να ζήσουν τώρα. Σ’ αυτήν την ζωή. Όχι στις επόμενες που τους υπόσχονται.

 13. 06/03/2007 10:04 πμ

  Πιστεύω ότι ο πολιτισμός δεν επιβάλλεται.
  Και ιδίως δεν επιβάλλεται με τον τρόπο που τον οραματίστηκαν οι διάφοροι σύγχρονοι σταυροφόροι (Bush κλπ) : διά πυρός και σιδήρου…
  Όσο συνεχίζεται η παρουσία των αμερικάνων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, τόσο οι άνθρωποι εκεί θα γίνονται πιο φανατικοί ισλαμιστές. Δεν τους αφήνουν και άλλη επιλογή.

  Τώρα, όσο αφορά τους μουσουλμάνους που ζουν στις δυτικές χώρες, με νόμους και διατάξεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαμορφώσεις συνθήκες ισοπολιτείας και να δώσεις στον άλλο την δυνατότητα να επιλέξει να ενταχθεί όταν, εάν και όσο θέλει στην κοινωνία μέσα στην οποία ζει.
  Αρκεί η επιλογή του να είναι ελεύθερη και αβίαστη.
  Η πρακτική έδειξε ότι με απαγορεύσεις και αστυνομικές διατάξεις (απαγορεύσεις μαντήλας κλπ), έχεις συνήθως αντίθετα αποτελέσματα.

 14. 06/03/2007 11:30 πμ

  Αντίθετα αποτελέσματα επειδή κάποιοι φορούν μαντίλα κάνοντας αντίσταση; Τα εκατομμύρια των γυναικών που ζουν στον Δυτικό κόσμο και γλίτωσαν την κλειτοριδεκτομή και την ίδια τη ζωή τους; Οι μαρτυρίες που έχουμε είναι από γυναίκες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε χώρες Δυτικές και που στα 13 οι γονείς με το ζόρι τις ακρωτηρίαζαν. Αν δεν περνούσαν κακουργιοδικείο πιστεύεις ότι η παιδεία και ο πολιτισμός θα τους άλλαζε άποψη; Όμορφα όσα λες, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο και για πολλά πολλά πολλά χρόνια μετά. Μόνο επαναστικά έρχονται οι αλλαγές σύντροφε. Αν περίμενε ο Λένιν την Παιδεία θα είχαμε ακόμα τους τσάρους. Και η ποινικοποίηση του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων, είναι επαναστατική πράξη. Διαφωνείς; 🙂

 15. 06/03/2007 12:06 μμ

  Θα αποχωρήσω από τη συζήτηση γιατί πρέπει να πάω και στον άραβα για ψώνια 🙂 με την εξής ερώτηση: Γιατί οι πολιτισμένες μας κοινωνίες δεν κάνουν μία επανάσταση πάνω στο πραγματικό πρόβλημα αυτών των λαών που βρίσκεται στις χώρες τους; Μήπως γιατί εμείς ενώ ξέρουμε να προφυλάξουμε το τομάρι μας με αφορισμούς και δίκαιες ποινικοποιήσεις (βέβαια, δε νομίζω να ήταν ποτέ αποπινοικοποιημένος στην Ευρώπη ο ακρωτηριασμός οργάνων ανευ ιατρικών λόγων) ευθυνόμαστε ουσιαστικά για την εκεί κατάσταση; Ο Μωάμεθ τους έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση ή οι αποικίες και οι διορισμένοι δικτάτορες που εξυπηρετούν δυτικά πάντα συμφέροντα; Δε διαφωνούμε ουσιαστικά. Στην ιεράρχηση των προβλημάτων τα χαλάμε λίγο αγαπητέ ghteytria! 🙂

 16. 06/03/2007 12:53 μμ

  Από ό, τι κατάλαβα, στις αραβικές χώρες έχουν ακόμα μεσαίωνα, από οικονομικής άποψης επίσης.
  Δεν μπορούν να υπερπηδήσουν μία ολόκληρη εποχή με το έτσι θέλω του Δυτικού κόσμου. Μπορούν όμως να μαθαίνουν, νομίζω.

 17. 06/03/2007 1:43 μμ

  Στην Ευρώπη καλή μου Maya, πριν δεν υπήρχε νόμος που να ποινικοποιεί τους ακρωτηριασμούς γιατί δεν υπήρχε καν θέμα. Όπως είπα και πιο πάνω, οι ίδιοι οι Γάλλοι όπως και οι Άγγλοι, πληρώνοντας τις αποικίες, είδαν το εμπόριο του Παρισιού και του Λονδίνου στα χέρια των «αποίκων» και το φυσάνε και δεν κρυώνει και πολλά άλλα, που τους ανάγκασαν να πάρουν μέτρα. Ναι, ουσιαστικά δε διαφωνούμε, παρά μόνο στην ιεράρχηση, γιατί και οι Ινδιάνοι και οι Λατινοαμερικάνοι βίωσαν διωγμούς και «πολιτισμένες δικτατορίες», αλλά οι γυναίκες τους είχαν μόνο τον έξω εχθρό. Ο χειρότερος είναι ο εσωτερικός. Γι αυτό και ένα σύνθημα των γυναικών πάντα ήταν ότι ΚΑΙ ο σοσιαλισμός που είναι η προϋπόθεση για την απελευθέρωση των γυναικών, δεν είναι η εγγύηση, αφού και στον Δυτικό κόσμο η γυναίκα βελτίωσε τη θέση της στον τομέα της παραγωγής, αλλά έμεινε σχεδόν στα ίδια σε αυτόν της αναπαραγωγής. Πολύ καλές μελέτες ξεκίνησαν στην Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο Φεμινιστικών Σπουδών από την Άνια Μέυλεμπελτ και τις διαδόχους της και ευτυχώς συνεχίζονται ακόμα σε όλον τον κόσμο, παρά τα άπειρα προβλήματα και σαμποτάζ που αντιμετωπίζουν στον αγώνα τους οι φεμινίστριες, ακόμα και εκ των έσω. Με κυριότερα τη λήθη και τον καταναλωτισμό. Καλά ψώνια! 😉

 18. 06/03/2007 1:46 μμ

  Κάπως καθυστερημένος ας πώ κι εγώ τη γνώμη μου. Φοβάμαι πως σ’ αυτή τη συζήτηση συγκρούονται δύο αξίες του δυτικού πολιτισμού που προέρχονται από διαφορετικές παραδόσεις του: α) η πίστη στο ότι υπάρχει εντέλει μια αλήθεια, μία σωστή λύση σε ένα πρόβλημα κτλ. που προκύπτει με βάση παναθρώπινες αξίες και τη λογική σκέψη β) η πίστη στην ανεκτικότητα και τον πλουραλισμό, με βασική παραδοχή ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι πολιτισμοί, αλλά διαφορετικές οπτικές πάνω στον κόσμο. Η ιεράρχηση της μία από τις δύο αξίες ως σημαντικότερης είναι που παράγει κατά τη γνώμη μου τα διαφορετικά συμπεράσματα, ιδίως όσον αφορά τα πιο περίπλοκα θέματα.
  Όπως όλοι συμφωνούμε ότι είναι εγκληματική πρακτική η κλειτοριδεκτομή (με βάση τη πρώτη αξία), φαντάζομαι ότι θα συμφωνούσαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να απέχει κάποιος από το χοιρινό κρέας (με βάση τη δεύτερη αξία). Όσον αφορά τη μπούργκα όμως το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από το ότι μπορεί μία γυναίκα να αυτοπροσδιορίζεται μέσα από το συγκεκριμένο ένδυμα, ή ακόμη πιθανότερο από την ισλαμική μαντίλα και σεμνό ντύσιμο.
  Η προσωπική μου άποψη είναι κάπου στη μέση. Ακόμη και αν δεχτώ την πολιτισμική σχετικότητα των κριτηρίων και της άποψής μου, θέλω να είναι ποινικοποιημένη στη χώρα που ζω η γυναικεία και παιδική κακοποίηση, ο οικογενειακός βιασμός, η κλειτοριδεκτομή κτλ. Στο βαθμό που ελέγχεται αυτού του είδους η εγκληματικότητα, δε βλέπω πως η μαντίλα ή η μπούρκα απειλεί τις γενικότερες αξίες μου, αν φυσικά φοριούνται από συναινούντες ανήλικους. Για τα υπόλοιπα με εκφράζει απολύτως το τελευταίο σχόλιο του αγαπητού Μαρξ.

  [Εγώ πάντως το συγκεκριμένο κομμάτι άνετα το χόρευα με άλλους στίχους. Ωραία ρυθμική μουσική και γοητευτικά μυστήρια φωνή από την τραγουδίστρια.]

 19. 06/03/2007 3:24 μμ

  Η λέξη μπούρκα έγινε ψωμοτύρι στο στόμα μας ,εκείνο που θέλω να ξέρω είναι αν στα αραβόφωνα κράτη έχει τόσο σουξέ η λέξη ,μίνι,τάνγκα,στρινγκ.
  Αραγέ τις λένε αυτές τις λέξεις?Και αν τις λένε πως τις λένε?
  Παράδειγμα,χαλα χαλα ουαχ μπαρ μίνι φτουυυυυυυυ
  –λεχ χαιλ εχ μελ,στρινγκ,φτουυυυυ.

 20. 06/03/2007 4:58 μμ

  Zηλεύω τα comments σου ρε μπαγάσα!

 21. 06/03/2007 5:20 μμ

  Αγαπητέ Μαρξ, πολύ εύκολα λές να βγάλεις τη μπούρκα από το μυαλό πρίν από το σώμα, γιατί είσαι άνδρας. Δεν βλάπτει καθόλου να πηγαίνει καμιά φορά ο Νόμος μπροστά από τη παράδοση.
  Όταν θα επιβληθεί από το νόμο, μετά από χρόνια θα ξεχαστεί.

  Δεν θέλει πολλές σκέψεις, η αντίδραση είναι χαλαρή με τις μαντίλες και τις μπούργκες, για να χει την ησυχία της. Οι γυναικείες οργανώσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία πιέζουν να απαγορευτεί η μπούργκα, όχι οι μουσουλμάνες.
  Οι μουσουλμάνες στη χώρα τους είναι διχασμένες. Υπάρχουν γυναικείες οργανώσεις που είναι κατά και άλλες που δεν είναι.

 22. 06/03/2007 7:01 μμ

  @Maya, με το αγαπητέ γητεύτρια που μου πέταξες, στην αρχή δεν έδωσα καμία σημασία το πέρασα για τυπογραφικό. Μετά αφού σε είπα καλή μου και ξανακοίταξα το ποστ, έπεσα κάτω από το γέλιο γιατί επιτέλους έστω κι αργά υποψιάστηκα την αλήθεια. Θέλησα να τη διασταυρώσω, στάθηκε αδύνατον. Ψαχούλεψα το μπλογκ σου απ’ όλες τις μεριές, τίποτα. Άρα, αν είσαι γυναίκα έχει καλώς, αν είσαι άντρας μη μου το χρεώσεις. Δε φταίω εγώ αλλά τη δασκάλα μου στο φλαμένκο τη λένε Μaya και τη λέξη την έχω καταχωρήσει μέσα μου θηλυκή.
  Να γράφετε φύλο στο προφίλ σας βρε παιδί μου, αλλιώς θα σας πρέπει να σας «ψάχνουμε».
  8)
  @ Προς όλους: Είμαι καινούργια στη μπλογκόσφαιρα γιατί είμαι σαϊτού. Σας παρακολουθώ εδώ και κάνα χρόνο αποσπασματικά. Πολλούς δεν σας ξέρω. Πέρασα από τα μπλογκ σχεδόν όλων σας όμως. Εκείνο που θέλω να σας πω όμως είναι ότι χάρηκα που σας συνάντησα και ότι είσαστε γερές πένες, με φρέσκια άποψη, δυνατά μυαλά, καλό χιούμορ και ευγενείς συνομιλητές. Όχι γλυκεροί του στυλ «υπέροχο Κούλα μου, υπέροχο! φιλάκι! »… Τελικά θέλω να πω ότι η πρώτη μου επαφή με την μπλογκόσφαιρα με ενθουσίασε. Κι ευχαριστώ τον οικοδεσπότη του μπλογκ που ανέχτηκε τα σεντόνια μου, αλλά ήταν καυτά τα θέματα, που δεν εξαντλούνται σε δυο γραμμές. 🙂

 23. 06/03/2007 7:20 μμ

  Mcmanus: η αλήθεια είναι ότι στο θέμα αυτό εντυπωσιάστηκα κι εγώ από τα σχόλια. Ας είναι καλά οι σχολιαστές που είχαν έμπνευση σήμερα.

  Γητεύτρια : πάντα είσαι καλοδεχούμενη στο αλλουφανμαρξάδικο και «σεντόνια φέρουσα».
  Και όλοι οι σχολιαστές βεβαίως βεβαίως, είτε έχουν δικό τους blog είτε έχουν δικό τους site, είτε είναι απλά επισκέπτες της Μπλογκοσλοβακίας.

  Για όλα τα υπόλοιπα πουέχετε γράψει επί του καυτού θέματος «μπούρκα ή τάνκα» δεν έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον. Την γνώμη μου την έγραψα στα προηγούμενα σχόλια.
  Βενσερέμος…
  🙂

 24. 08/03/2007 2:54 πμ

  Γυναίκες, χρόνια πολλά! Καλή δύναμη να ‘χουμε!
  Άντρες να μας χαιρόσαστε και να μας αγαπάτε όσο σας αγαπάμε! Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση αντιπαλότητας ή ανταγωνισμού στις γυναίκες σας, σκεφτείτε τη μάνα ή την κόρη σας. Αν και από όσα ποστάρατε σ’ αυτό το θέμα, δώσατε σχετικά καλά δείγματα. 😉
  Έχω ανεβάσει ένα άρθρο για τη σημερινή μέρα, που δυστυχώς δε μεταφέρεται σε σχόλιο. Θα μου επιτρέψετε να βάλω το λινκ γιατί έχει στοιχεία που ίσως φανούν χρήσιμα.
  http://www.ekfrastes.gr/

 25. 08/03/2007 10:37 πμ

  Γητεύτρια: διάβασα στο forum σας το σχετικό θέμα… Πολύ ωραίο.
  Είδα και τα βιντεάκια που παραπέμπεις στο blog σου… Επίκαιρα κι αυτά.
  Τώρα, όσο για την σημερινή «γιορτή «, είδα κάπου μια φωτογραφία της Κοντολίζας με την σύζυγο Μπους που γιορτάζανε την ημέρα αυτή και μουλάρωσα τελείως… Αλλά ένα «Χρόνια Πολλά » σε όλες τις γυναίκες θα σας το πω.
  🙂

 26. 08/03/2007 11:20 πμ

  Ελπίζω να μην τις πετύχω κάπου γιατί το στομάχι μου είναι κόμπος από τα βιντεάκια ήδη… μη δω κι αυτές. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με τη σημερινή μέρα μνήμης έτσι; Αυτό λέω κι εγώ στο άρθρο. Ότι τους αγώνες των γυναικών κάποιοι ή κάποιες ηθελημένα, τους έκαναν πανηγυράκι και σήμερα με το trafficking γυναικών εξ Ανατολής, πρέπει να θυμόμαστε και να γνωρίζουμε τί γιορτάζουμε. Πάντως ευχαριστούμε για τις ευχές και σου ευχόμαστε να χαίρεσαι τις γυναίκες σου! 🙂

 27. 11/10/2007 3:52 μμ

  Το βίντεο πια δε λειτουργεί. Αν θες δες αυτό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Μαρτίου 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: