Μετάβαση στο περιεχόμενο

My Big Fat Opinion σχετικά με την Λαμπρινή απεργία, τύπου Hollywood

24/11/2007

Οι Ενώσεις Σεναριογράφων των ΗΠΑ καλούν τους ανθρώπους του θεάματος/ακροάματος να συμμετάσχουν στην Απεργία της 27ης Νοεμβρίου – που αφορά μόνον στους ανθρώπους του θεάματος – και τη μεγάλη Γενική Απεργία της 12ης Δεκεμβρίου.

Οφείλουμε να συμμετέχουμε και να δώσουμε το παρών σε κάθε σχετική κινητοποίηση, καθώς, πέρα από όσα ήδη έχουν χαθεί, σήμερα απειλούνται και τα θεμελιωδέστερα των δικαιωμάτων μας από ένα κράτος που παρανομεί. Ένα κράτος που κακοποιεί και ληστεύει τους ίδιους του τους πολίτες.

Στις απεργίες αυτές οι Ενώσεις Σεναριογράφων των ΗΠΑ δεν καλούν σε συμμετοχή μόνον τα μέλη τους αλλά και όλους όσοι λογοτεχνίζουν. Στις απεργίες του Hollywood είθισται να υπάρχει ενημέρωση μόνον για θέματα που αφορούν τις απεργίες αυτές καθ’ αυτές. Καμία άλλη ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Κάθε άλλη “ενημέρωση” αποτελεί ξεκάθαρη απεργοσπαστική κίνηση.

Το πλαίσιο αυτό παραμένει το ίδιο και σήμερα. Μόνο που τώρα οφείλει να περιλαμβάνει και όλα τα νέα Μέσα που έχουν και λογοτεχνικό/σεναριογραφικό χαρακτήρα ή μπορούν να αποκτήσουν τέτοιο χαρακτήρα.

Για αυτούς τους λόγους, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κατά τις ημέρες των απεργιών – γενικών και των σεναριογράφων τύπου Hollywood- οφείλει να υπάρξει αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μπλογκς.

Να μην ανέβει σε κανένα μπλογκ κείμενο με λογοτεχνικό/σεναριακό χαρακτήρα, πλην των κειμένων που θα ενημερώνουν για τις ίδιες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα δρώμενα και τα αποτελέσματα.

Το θέμα δεν αφορά γενικόλογα ζητήματα και θεωρητικές συζητήσεις περί του αν οι μπλόγκερς γράφουν σενάρια ή οι σεναριογράφοι μπλογκάρουν. Το ζήτημα αφορά την εργατική αλληλεγγύη και την κοινή άμυνα όλων μας απέναντι σε όσα μας ετοιμάζουν.

Ένωση Αναρχοχριστιανών Σεναριογράφων των ΗΠΑ

————————-
Διαβάστε ακόμα, ενδεικτικό του ήθους των αναρχο-χριστιανών σεναριογράφων των ΗΠΑ, το ποστ: » η ερώτηση του μήνα» και πάρτε μαθήματα πώς να καρφώνετε χριστιανικά , αναρχικά και αναμάρτητα τα προσωπικά στοιχεία των άλλων.

17 Σχόλια leave one →
 1. 24/11/2007 3:53 μμ

  Οι διαμορφωτές της κοινής εως εκδιδομένης δημοσιογραφίας απεργούν. Θέλουν και συμπαράσταση. Θα την έχουν. Ας κάνουν μια πορεία στον πραγματικό κόσμο να δούμε πόσες μουτζες θα μαζέψουν. Να δω τον πρετεντερη να διαδηλώνει κι ας πεθάνω… 🙂
  να δω τα δελτία των 8:00 στο δρόμο να παρακαλάω τον θεό της Λαμπρινής για περισσότερα χέρια, γιαούρτια, αυγά κλούβια και πολύ περισσότερο σάλιο.
  Και μια ευχή, απεργήστε δημοσιογράφοι κανα χρόνο μπας και δημιουργηθεί η πολυπόθητη αμεσολαβητη διαδικτυακή δημοσιογραφία και δούμε άσπρη μέρα σε αυτήν την χώρα.
  Με το συμπαθειο afm αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ.

 2. 24/11/2007 8:27 μμ

  Σατανικέ Γκράουτσο, πιόνι των μεγαλοεκδοτών και των καναλαρχών, ενώ μια ζωή φοράς το προσωπείο του κομμουνιστή καιροφυλακτείς πότε θα κάνουν απεργία οι δημοσιογράφοι για να οργανώσεις πραξικόπημα και να καταλάβεις τα χειμερινά τους ανάκτορα. Όταν επιστρέψουν από την απεργία τους θα διαπιστώσουν ότι έχουν αντικατασταθεί από μία πανστρατιά μπλόγκερς/απεργοσπαστών. Σαν έτοιμοι από καιρό, θα τους αφήσουμε στο δρόμο…

  Μαζί σου, αρκεί να με αφήσεις να αναλάβω το πόστο του Τριανταφυλλόπουλου :-Ρ

 3. 24/11/2007 8:33 μμ

  Συμφωνώ τελείως μαζί σου, αλλά γιατί το θεώρησες άξιο σχολιασμού – metablogging? Από όσο μπόρεσα να δω η κα. Θωμά δεν σπάμαρε δεξιά και αριστερά την άποψή της, ώστε να βρει ανταπόκριση. Σε αυτήν την περίπτωση θα καταλάβαινα μια δημόσια αντίδραση.

 4. 24/11/2007 8:35 μμ

  Δε στη λέω προσπαθώ να καταλάβω.

 5. giotavita permalink
  24/11/2007 9:22 μμ

  Καλέ μου ΑΦΜ,ποιό είναι αυτό το σούργελο η Λ. θωμά?Απο χωριό είμαι δεν την ξέρω αυτήν την δημοσιογράφο με την ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη….
  Κουτσομπόλα είμαι ε?????

 6. 24/11/2007 10:08 μμ

  με κάλυψε ο nefelikas – κι όσο για το πόστο, δεν θα τα χαλάσουμε στη διανομή… 😉

  **(Σοβαρά τώρα, είναι δυνατόν κάποιος να υποστηρίζει τέτοια θέση; Να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι – blogger, να το καταλάβω – και πάλι, από τη στιγμή που δεν αμοίβονται γι’ αυτό που κάνουν, από τι να απεργήσουν;

  Και καλά αυτοί – οι υπόλοιποι; να ζητήσουμε ένσημα για τις ώρες που σερφάρουμε και bloggάρουμε;
  —δεν είναι κακή ιδέα, τελικά – μήπως να απεργούσαμε; :p )

 7. 24/11/2007 10:16 μμ

  Πλάκα-πλάκα, φαντάζεστε να απεργούσε σύσσωμη η ελληνική μπλογκόσφαιρα; Μιλάμε για τεράστιο πλήγμα. Σχεδόν όσο μεγάλο θα ήταν το να απεργήσουν οι online gamers του Warcraft.

  Ή μας κολλάτε ένσημα ή δεν ξανακάνουμε κινητοποίηση εναντίον σας. Θα πέσει η κυβέρνηση την ίδια μέρα…

 8. 24/11/2007 10:20 μμ

  @nefelika, 😆

 9. 24/11/2007 11:42 μμ

  Δείτε αυτό
  http://www.error.gr/index.php/archives/708
  Νομίζω πως παρουσιάζει ενδιαφέρον.

 10. 24/11/2007 11:44 μμ

  @Mplamplampla: Δεν είμαι υπέρ των αυγών και των γιαουρτιών. Ούτε υπέρ της ισοπέδωσης των πάντων. Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που τιμούν το πληκτρολόγιό τους και αξίζει να αγοράζεις μια εφημερίδα μόνο και μόνο για να τους διαβάζεις. Δεν είναι όλοι πρετεντέρηδες

  @ Νεφέλικα: Καράμπα! Μα τον καθιστό βούβαλο… αποκάλυψες το σατανικό μου σχέδιο…

  @Πρώην-νυν και αεί λογοτεχνίζοντα Άμμε: Ούτε εγώ σπάμαρα δεξιά και αριστερά την γνώμη μου. Στο blog της Λ.Χ.Θωμά πήγα να την γράψω και μου δήλωσε ότι είμαι ανεπιθύμητος. Έβαλε μάλιστα τον παρακεντέ της B.F.O να μου απαντήσει…
  Πού υποτίθεται ότι θα έπρεπε να δώσω συνέχεια κατά την γνώμη σου, αν όχι στο blog μου;

  @ Giotavita : για να είμαστε εξηγημένοι, δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό σούργελο.
  Κατά καιρούς για την Λ.Χ.Θωμά έχουν γραφεί ευστοχότεροι χαρακτηρισμοί. Ο πιο χαρακτηριστικός (αν δεν με απατάει η μνήμη μου με άλλον) είναι ο εξής: ηΛ.Χ.Θωμά, η εκπρόσωπος της ελληνοχριστιανικής τσαχπινιάς

  @ Νατάσα: η Λ.Χ.Θωμά αγνοεί προφανώς την έννοια της λέξης απεργώ (απέχω από την εργασία μου). Αντί να απεργήσουμε, ας μας καλούσε τουλάχιστον να αποχομπίσουμε (να απέχουμε από το χόμπι μας).

 11. 24/11/2007 11:54 μμ

  @ Αμετανόητε:
  Για να είναι άξιοι συμπαράστασης(της δικιάς μου τουλάχιστον)…
  -ας δείξουν πρώτα οι δημοσιογράφοι συμπαράσταση μεταξύ τους…(Δες εδώ… Απήργησαν ποτέ γι΄αυτό; )
  -ας δείξουν ύστερα συμπαράσταση στους άλλους κλάδους εργαζομένων του τύπου
  -ας δείξουν τέλος συμπαράσταση στους άλλους εργαζόμενους…
  Και μετά το συζητάμε…

 12. 25/11/2007 12:24 πμ

  Ρε συ ΑΦΜ, ποιος μίλησε για συμπαράσταση?

  Επίσης, ποιος (τουλάχιστον δεν το έκανε ο αμετανόητος) σου πε να παμε να υμνήσουμε την «γραμμή» της ΕΣΗΕΑ.

  Να αξιοποιηθεί και αυτή και η απεργία στις 12/12 πρέπει, για να μπούνε μπροστά τα πραγματικά αιτήματα που έχει ανάγκη ο κοσμος για τη δουλειά και τη ζωή του.

  Στις 27/11 στον κλάδο των δημοσιογράφων. Τόσο απλά. Και ασ’ το Σόμπολο μετά να κλαίγεται…

 13. giotavita permalink
  25/11/2007 2:55 πμ

  Καλά….αφου δεν σ’αρέσει το «σουργελο» θα την ονοματίσω ωσάν δημοσιογρα-φούτσα με χριστιανική τσαχπινιά γεμάτη η κοκόνα μας……

 14. 25/11/2007 4:08 πμ

  Για να μη μπερδευτούμε: δεν έγραψα ότι εσύ έκανες σπαμ σε αντίθεση με τη Θωμά. Έγραψα ότι θα καταλάβαινα μια δημόσια αντίδραση από τη μεριά σου, αν η κα. Θωμά είχε διεκδικήσει την αρωγη της μπλογκόσφαιρας με έντονο τρόπο, σπαμάροντας.
  Εφόσον σου δήλωσε ότι είσαι ανεπιθύμητος στα σχόλια της, πολύ καλά έκανες και ανέβασες ποστ, ο καθένας βρίσκει χώρο για να εκφράσει την άποψη του, είτε εδώ, είτε εκεί. Να είσαι καλα.

 15. 26/11/2007 12:18 πμ

  Ρε σύντροφε γιατί με αδικείς; Μίλησα εγώ για τον κο Πάνο, τους Νίκους, τον κυρ Πρετεντέρη, την Έλλη και την Όλγα;
  Εγώ μίλησα για ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που παίρνουν ψίχουλα για δουλειά 16 ωρών και τελικά τους λέμε και Αλήτες Ρουφιάνους εξ αιτίας των παραπάνω παρουσιαστών που η κοινή γνώμη τους έχει ταυτίσει με τη δημοσιογραφία.
  ΕΛΕΟΣ. όχι για μένα. Γι αυτούς.

Trackbacks

 1. Το μεγάλο κόλπο του ασφαλιστικού… « A8lios Weblog
 2. ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Blogger’s Union Strike

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Νοέμβριος 2007
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Αρέσει σε %d bloggers: