Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τετρακόσια ενενήντα οκτώ, τετρακόσια ενενήντα εννιά, φτου και βγαίνω!

22/05/2008

Όταν ξεκίνησε το «ιδιογράφως» δεν περιμέναμε ότι θα έχει αυτή την ανταπόκριση.
Πιστεύαμε ότι θα μαζεύαμε 70, 80, άντε το πολύ 100 ιδιόγραφα. Οι συμμετοχές όμως θα ξεπεράσουν τις 500. Γι’ αυτό και πιο πάνω γράφω ότι «500 ιδιόγραφα είναι πολλά, αλλά… 500 ευχαριστώ είναι λίγα».
Το «Ιδιογράφως» ξεκίνησε χωρίς πολύ σκέψη. Την μία μέρα έπεσε η πρόταση. Την επόμενη βρέθηκε το κατάλληλο template και την μεθεπόμενη το «ιδιογράφως» άρχισε να ταξιδεύει. Η μία συμμετοχή έφερνε την επόμενη και η Νατάσα κι εγώ , αρχίσαμε με την βοήθεια των μηχανών αναζήτησης να μαζεύουμε τα ιδιόγραφα από blog σε blog. Το μεγαλύτερο κέρδος για μας είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε πολλά ιστολόγια, που κάτω από άλλες συνθήκες, λόγω του μεγάλου αριθμού των blog, δεν θα είχαμε την αφορμή να τα επισκεφτούμε ποτέ.
Τριγυρίζοντας στα blog, διαβάσαμε από ενθαρρυντικά έως κολακευτικά σχόλια, διαβάσαμε όμως και κάποιες επιφυλάξεις. Σε γενικές γραμμές είδαμε ότι η ιδέα του «ιδιογράφως» άρεσε.
Κι αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα. Πεντακόσιοι και πλέον άνθρωποι γούσταραν στην ιδέα και ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ!
Κάποιοι απλά έγραψαν.
Ένα αγαπημένο τους στίχο, μια σκέψη τους, ένα σύνθημα, ένα απόσπασμα από το αγαπημένο τους βιβλίο… Μερικοί έγραψαν με αφορμή το «ιδιογράφως» πολύ ενδιαφέροντα post. Ένα από αυτά, το ποστ του συμμπλόγκερ Γούφα, το χρησιμοποιήσαμε (με την άδειά του) για να φτιάξουμε το μπανεράκι του «Ιδιογράφως»
Άλλοι έκαναν κολάζ, σκίτσαραν ή ζωγράφισαν.
Κάποιοι άλλοι έγραψαν και ζωγράφισαν συγχρόνως.
Κάποιοι άνοιξαν τα συρτάρια τους και μας εμπιστεύτηκαν προσωπικές τους αναμνήσεις.
Μικροί και μεγάλοι σε δράση! Άξιζε που για 2-3 βράδια κλέψαμε λίγο χρόνο από τον ύπνο μας και τον αφιερώσαμε στην ανάρτηση ιδιογράφων.
Άξιζε, επειδή και μεις γουστάραμε με…500!
Στo «Ιδιογράφως» όμως, η δικιά μας δουλειά έχει ημερομηνία λήξεως. Την ημέρα που οι μηχανές αναζήτησης δεν θα εμφανίσουν νέες συμμετοχές, ο ρόλος μας, ως διαχειριστές, θα έχει ολοκληρωθεί.
Γι’ αυτό το λόγο, στην αριστερή στήλη του «ιδιογράφως» γράψαμε : «προσωρινοί διαχειριστές». Την ημέρα αυτή λοιπόν, που πιστεύω ότι δεν θα αργήσει και πολύ, τα ονόματα των διαχειριστών θα αφαιρεθούν από το blog και το «ιδιογράφως» θα συνεχίσει το ταξίδι του στον ωκεανό του web, χωρίς… πλήρωμα.
Υπήρξαν ιστολόγοι στους οποίους προτείναμε να συμμετέχουν αλλά αρνήθηκαν…
Σεβαστό!
Υπήρξαν άλλοι που βρήκαν την ιδέα χαζή, ελαφριά, μη συνάδουσα με την σοβαρότητα των στιγμών που περνάει … ο πλανήτης, μη συνάδουσα με την σοβαρότητα τους ως blogger…
Σεβαστώτατο!
Υπήρξαν και κάποιοι όμως που αμφισβήτησαν τις προθέσεις μας. (3 είναι, ή μάλλον 2, γιατί ο ένας εμφανίζεται κατά την αγαπημένη του συνήθεια με 2 διαφορετικές ταυτότητες. Τη μια γράφει greeklish και την άλλη ελληνικά. Όσα ελληνικά ξέρει τέλος πάντων. Κλάτς!)
Επειδή αφιερώσαμε εκ των υστέρων την συλλογή των ιδιογράφων στη μνήμη της Αμαλίας μας κατηγορούν ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την μνήμη της Αμαλίας για να κερδίσουμε επισκεψιμότητα.
Επισκεψιμότητα , σε ποιο blog;
Επισκεψιμότητα για το «ιδιογράφως»; Μα μόλις εξήγησα ότι στο blog αυτό ο ρόλος μας έχει ημερομηνία λήξης.
Επισκεψιμότητα για τις «Βόλτες»; Μα όποιος έχει μάτια μπορεί να δει. Οι «βόλτες» ήδη σιγά σιγά βυθίζονται στην καλοκαιρινή τους ραστώνη και ο αριθμός των ποστ μιλάει από μόνος του. Αν δεν υπήρχαν τα 2 ποστ για το «ιδιογράφως», ο Μάϊος θα έκλεινε με απολογισμό 3-4 ποστ και ο Ιούνιος με άλλα τόσα… Συν ένα αποχαιρετιστήριο σαν bonus post. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για το blog «Μαμά…ετών 37» της Νατάσας.

Το ότι αφιερώσαμε την συλλογή εκ των υστέρων στην μνήμη της Αμαλίας και όχι από την αρχή, αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν θέλαμε να μαζέψουμε συμμετοχές εν ονόματι της Αμαλίας. Μόλις όμως πιστέψαμε ότι ολοκληρώνεται το project και κρίναμε ότι έγινε μια αξιοπρεπής δουλειά, προσθέσαμε την αφιέρωση. Σ’ αυτήν που με την στάση της, άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμά της στην ελληνική μπλογκόσφαιρα: Στην Αμαλία Καλυβινού.
Τώρα, αν κάποιος πιστεύει ότι, το να αφιερώνεται κάτι όμορφο και ομαδικό στην μνήμη της Αμαλίας, είναι εκμετάλλευση και αθλιότητα, πραγματικά «δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει»…

Εμείς απολαμβάνουμε τα όμορφα ιδιόγραφα που μαζεύτηκαν μέχρι τώρα και όσα ακόμα θα μαζευτούν τις επόμενες μέρες. Το ίδιο προτείνουμε να κάνετε και σεις. Και όσοι δεν συμμετείχατε ακόμα, ευκαιρία να το κάνετε σύντομα.
Πριν πετάξει το πουλάκι…


Γεια σου ρε αστερ-Άκη, καλλιτέχνη μεγάλε.
«Πώς να χαρούμε» ρωτάς, και η ζωγραφιά σου δίνει την απάντηση:
Μα, κάνοντας χαρούμενους τους άλλους γύρω μας!

55 Σχόλια leave one →
 1. 22/05/2008 9:12 μμ

  αν και δεν προσεκλήθην[!!!!!]προσπαθω να βρω τρόπο για να τη χαρα της συμμετοχής
  και ο,τι εχω διαβάσει με συγκίνησε.
  Το »προσπαθω»εχει να κανει με τις ελλειψεις μου στην τεχνολογια…ελπιζω μεχρι να το καταφερω να μην εχετε παει ολοι διακοπες στη
  μπλογκοσλοβακια

 2. 22/05/2008 9:13 μμ

  Έτσι είναι: μια καλή ιδέα, βρίσκει πάντα ανταπόκριση. 😉

 3. πρεσβύωψ permalink
  22/05/2008 9:15 μμ

  θερμά συγχαρητήρια!!! Αλλά γιατί σε ενοχλούν οι κακίες; Μεγάλο παιδί είσαι. Δεν γνωρίζεις ότι μερικοί θεωρούν οποιαδήποτε ενέργεια των άλλων
  δεν μπορεί να είναι καλοπροαίρετη; Γράψτους λοιπόν αυτούς τους ελάχιστους εις τα παλαιότερα των υποδημάτων σου….

 4. 22/05/2008 9:25 μμ

  Ήταν ό,τι ευχαριστήθηκα περισσότερο στο Διαδίκτυο (τομέας μπλογκ) τα 2 χρόνια που ασχολούμαι .
  Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο , που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία .

 5. 22/05/2008 9:42 μμ

  …οι «πραοι¨τύποι ,δεν απογοητεύονται απο «υστερικούς»και δή «παντρεμένους» με το Adsense…
  …δεν τελείωσε ακόμη τίποτε φίλε!Τώρα έρχονται τα καλύτερα!!!Και πάλι μπράβο σας…

 6. 22/05/2008 9:44 μμ

  …επίσης,για να» σκάσουν» ακόμη πιο πολύ,σύντομα θα κληθείς για μια έρευνα της vprc…

 7. 22/05/2008 10:36 μμ

  «Κάνε το καλό και ρίχτο στον διαδικτυακό γιαλό»
  Το κάνατε, ήταν όμορφο, τρυφερό, αποκαλυπτικό.
  Τελικά αυτή η πρωτοβουλία βοήθησε ώστε να καταλάβουμε ότι το διαδίκτυο μπορεί να έχει ψυχή.
  Αρκεί να έχουμε εμείς.
  Σας ευχαριστώ για την ιδέα και την υλοποίησή της.

 8. 22/05/2008 10:49 μμ

  [Καλησπέρα,
  πρώτα απ’ όλα υπάρχουν και ορισμένοι -εγώ ξέρω δύο- που δεν πρόλαβαν, δεν είχαν κεφάκια, ήταν λίγο ντεφορμέ, αναβλητικοί, και γι’ αυτό δεν έστειλαν ακόμη τη συμμετοχή τους 😉 ]

  Η ιδέα ήταν πραγματικά υπέροχη, το reader μου τα έχει ψιλοπαίξει, όλο εκεί είναι κολλημένο, αλλά, ΟΚ, σκοπός του σχολίου μου δεν είναι το AFM + Νατασσάκιον, ευλόγησον. Ξέρω ότι και εσείς θα το θεωρούσατε πολύ κιτς.

  Διάβασα χθες τη νύχτα τον (επιεικώς) κακόβουλο σχολιασμό για το «Ιδιογράφως».
  Λοιπόν, wtf με αυτή την επισκεψιμότητα, ειδικά όταν αναφερόμαστε στον Allu Fun Marx, έναν blogger που την αναγνωσιμότητά του τη χρωστάει αποκλειστικά και μόνο στο γραπτό του, στο ψάξιμο που ρίχνει για οτιδήποτε ανεβάζει, στο κέφι του, και όχι στα γνωστά μπλογκοπιαριλίκια της κακιάς ώρας;

  Και ποιος ο λόγος για την κακεντρέχεια απέναντι στη Νάτασσα (σ.b. ένας από τους δύο ανθρώπους που εμπιστεύομαι εντελώς ΣΒΗΣΤΑ στη διαδικτυακή μου -και όχι μόνο ζωή). Ο λόγος για να την ψέξει κανείς είναι μάλλον και η δική της επισκεψιμότητα ή η φιλία της με τον ΑΦΜ;

  Και η αναφορά και μόνο στην αφιέρωση προς την Αμαλία και την ντεμέκ εκμετάλλευσή της προσωπικά μου θυμίζει πρακτικές παλιών κακών εκδοτών τύπου Λαμπράκη, Τράγκα κ.ά.

  Ευτυχώς που υπάρχουν και τα νέα μέσα, καλοί μου, όπου δεν θα μεταφερθούν τα παλιά κακά (αν)ήθη, οι συκοφαντίες, οι προσωπικές επιθέσεις εξαιτίας π.χ. της κυκλοφορίας των εφημερίδων, α, εσύ έβαλες κάπελο, εσύ έβαλες DVD, γι’ αυτό πούλησες κ.λπ.

  Και ξαναλέω γουατ δε φακ με αυτή την επισκεψιμότητα, ειδικά όταν διατηρείς blog ή site χωρίς διαφημίσεις; Πού έγκειται ο ανταγωνισμός; Στη μαγκιά; Στο ποιος έχει το μεγαλύτερο hit-ο-πουλάκι; Στο πώς να εξισορροπήσεις τις ελλείψεις του έξω με το μέσα; Στο να σου προτείνουν μια δουλειά «που θα τυπώνεται»; (Αυτό έτσι κι αλλιώς, για όσους ενδιαφέρονται, αν είναι να ‘ρθει θε να ‘ρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει. Και χελόοοοου, δεν έχει ούτε πολλά λεφτά πια ούτε ιδιαίτερη αναγνώριση, πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων, έχει μόνο «αναλωσιμότητα» και γρήγορη κατανάλωση και ένα σωρό άλλα).

  Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, AFM, αν γνωριζόμασταν από κοντά και ήμασταν φίλοι κολλητοί ή λιγότερο κολλητοί, απλώς θα σου έδινα μια μεγάλη αγκαλιά και θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι με μλκίες και «ατυχίες», αλλά εδώ δεν θα μπορούσα να μην πω τίποτα – κι ας μη σχολιάζω συχνά. Σε διαβάζω όμως πάντα και ο αναγνώστης έχει και την άποψή του και πού και πού του «ξεφεύγει». [ 😛 ]

  Όλα καλά, όλα ήρεμα ξανά.

 9. 23/05/2008 1:03 πμ

  Μού έχει χαλάσει το σκάνερ. Τί θα μπορούσα να σκεφτώ; Ελπίζω να προλάβω….

 10. 23/05/2008 1:53 πμ

  Εμένα μου άρεσε και γι αυτό έλαβα μέρος. Τι με νοιάζει ποιος το φτιάχνει, μια έξυπνη και ωραία ιδέα είχατε και αυτό φαίνεται πως το ασπάζονται οι περισσότεροι -τουλάχιστον οι δικοί μου. Τώρα αν κάναμε κι ένα τζάμπα data base για την Ασφάλεια, δε μασάμε: τις προκυρήξεις μας θα τις γράφουμε στο πληκτρολόγιο! (Πλάκα κάνω, το ‘χετε καταλάβει νομίζω…)

 11. 23/05/2008 7:57 πμ

  Η μονή απάντηση που τους αξίζει φίλε Αλλουφανιέ ειναι μία:

  Ξύδι…

 12. 23/05/2008 9:10 πμ

  Εγώ να προσθέσω τα συγχαρητήρια μου για την ιδέα και την υλοποίησή της και να διαβεβαιώσω ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 500.
  Το σημαντικότερο είναι ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια φέρνουν πιο κοντά εμάς τους bloggers , και αποδεικνύουν ότι η ύπαρξή μας αλλά και οι μεταξύ μας σχέσεις δεν είναι και τόσο εικονικές .

 13. 23/05/2008 9:21 πμ

  @aaduck
  …πόσο μάλλον οταν η κακεντρέχεια,διατυπώνεται απο άτομο που ανάμεσα σε κάθε λέξη του post του,έχει και μια διαφήμηση του Adsense.Που στέλνει για»φάγωμα»,ζωντανούς…»ελέο κέρδους»
  Καλημέρα σας

 14. 23/05/2008 10:02 πμ

  Παιδιά ντικατλίολ…προσοχχχή, λέει το Ρουλιώ
  Αν τα τεκταινόμενα δεν τα δούμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, μπορεί και να λαθέψουμε…τι γένιται αδέρφια έχουμε σκάσει από τη ζούλια μας…δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια που δεν το σκεφτήκαμε…κι όσο τους βλέπουμε να παιρνάνε ιδιόγραφα τη νύχτα τόσο ξαναματασκάνουμε, που δεν το κάναμε εμείς το πάρτυ…αλλά και συ βδε αφεντικό…ΚΛΑΤΣ!…είσαι και συ πολύ μπρουτάλ βδε παιδί μου…που να τανθέξει ο άνθρωπας κι είναι και χολωμένος… και στο σπίτι του έχουν τρόπους, αφεντικό…δεν είναι αβέρτα, άντε πάρτυ με τη μια στα μωσαίκά…που να το καταπιεί ο άνθρωπος που είχε και πετυχησιά…και συνεχίζεται …και αφεντικόοοο άκου το ρουλιώ η μέρα που θα πετάξει το πουλάκι ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ…προλαβαίνετε αδέρφια, το πάρτυ είναι διαρκείας…ξεξινίστε μόνο και ανεχτείτε τον καζαντζίδη και τη ρετσίνα τη βαρελίσια…αύριο στο σπίτι πάλι λευκό κρασί σε κολονάτο θα πιείτε…for a change και λίγο χύμα βρε παιδιά!
  Πεζικάριος Ρούλα Καραμήτρου…σχολίασε…ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ:)

 15. 23/05/2008 11:07 πμ

  Κλατς;;;;
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 16. 23/05/2008 11:57 πμ

  @ Aναστασία: Δεν υπάρχουν ακάλεστοι λέμε.
  Όλοι καλοδεχούμενοι. Και ιδιαιτέρως μας αρέσουν όσοι παίρνουν την πρωτοβουλία από μόνοι τους. Τώρα για την τεχνολογία, ε…κάτι θα βρεις εσύ.
  @ Espoir: από την ανταπόκριση είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι… Ελπίζαμε (στα αισιόδοξά μας) να φτάσουμε τις 100 συμμετοχές και ξεπεράσαμε τις 500. Κι ακόμα συνεχίζεται η προσέλευση.

  @ Πρεσβύωψ: «Γράψτους λοιπόν αυτούς τους ελάχιστους …»
  Τους έγραψα… Σε ποστ!
  🙂

  @ Silia: τέτοια λόγια, σαν και τα δικά σου, διαβάζουμε και το παίρνουμε πάνω μας.
  Σ’ ευχαριστούμε.

  @ΜΖ: Αρκεί να μη το ρίξουμε στους … μακαρισμούς. «Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί ελεηθήσονται» … Στο τέλος θα φτάσουμε στο «Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι»
  🙂
  @ Alzap: το κάναμε «όμορφο, τρυφερό, αποκαλυπτικό», όπως γράφεις επειδή οι συμμετοχές ήταν όμορφες, τρυφερές και αποκαλυπτικές…
  Κι εμείς ευχαριστούμε.

  @ aaduck: «γουατ δε φακ με αυτή την επισκεψιμότητα, ειδικά όταν διατηρείς blog ή site χωρίς διαφημίσεις; Πού έγκειται ο ανταγωνισμός; »
  Έλα μου ντε! Μ’ αυτήν την απορία θα πεθάνω (στα 120 χρόνια μου). Λες και τρώει κάποιος το ψωμί τους.

  @ Ντροπαλέ: Θα προλάβεις. Λύσεις πολλές.
  Σκάνερ της γειτόνισσας ( αντί να ζητήσεις δανεική ζάχαρη ή καφέ, ζητάς να σκανάρεις…)
  🙂
  Άλλες λύσεις: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό με κάμερα.

 17. 23/05/2008 12:09 μμ

  Ήταν μια πολύ όμορφη προσπάθεια και σας αξίζουν συγχαρητήρια!! Κάτι τέτοιες συλλογικές προσπάθειες αξίζουν προσοχής και είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των αναρτήσεων θα αυξηθεί κατά πολύ στο μέλλον!
  Θα πρότεινα πάντως, για να μην μείνετε μόνο στα ευχολόγια και τις αφιερωσεις, να συγκεντρώσετε όλα τα χειρόγραφα σε ένα λεύκωμα του οποίου τα έσοδα θα δοθούν σε ένα νοσοκομειακό ίδρυμα, μια φιλανθρωπική οργάνωση, εναν μη κυβερνητικό οργανισμό…
  Είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί εκδότης. Σκεφτείτε το, αξίζει να βοηθήσουμε έμπρακτα…

 18. 23/05/2008 12:30 μμ

  @ Elf: χειρόγραφη επαναστατική προκήρυξη;
  Μόνο η «Επαναστατική Οργάνωση Forrest Gump» θα μπορούσε να στείλει. Και με τα σαϊνια της αντιτρομ/κης θα παρέμενε ασύλληπτη.
  🙂

  @ Γιώργος Χ: Ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Αν τους απαντήσω «ξύδι » θα με κατηγορήσουν ότι έβαλα διαφήμιση…
  😉

  @ Nαυτίλε: Σ’ ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σου λόγια. Και για την συμμετοχή σου. Αυτό με την «αλιεία των βιβλίων» μου άρεσε πολύ.

  @M.Z: αν εννοείς το ποστ για την διαφήμιση του μαϊμού «ιδιοχείρΩς», εγώ δεν έχω πρόβλημα με εκείνο το ποστ. Από την στιγμή μάλιστα που έγραψε και την διευκρίνηση, ότι το «ιδιογράφΩς» που κάναμε εμείς, δεν έχει σχέση με το «ιδιοχείρΩς» της διαφήμισης.
  Κάτω από το ποστ όμως, με 2 διαφορετικές ταυτότητες είναι ο ΚΛΑΤΣ που αναφέρω. Και για να μη προδοθεί, με το ένα ID γράφει γκρίκλις και με το άλλο γράφει ελληνικά.
  Άβυσσος η ψυχή της κατσαρίδας.

  @ Ρούλα: Δεν ξέρω αν είναι ζήλια ή αν είναι μόνο ζήλια. Με τους 2 αυτούς υπάρχουν παλιές ιστορίες. Στις συζητήσεις με την Νατάσα της είχα πει στο ξεκίνημα ονομαστικά, ποιοι θα αντιδράσουν στο «ιδιογράφως». Όχι επειδή διαφωνούν με την ιδέα του, αλλά επειδή το ξεκίνησα εγώ.
  (Και δεν μιλάς αντικειμενικά. Μας αγαπάς αφού…)
  🙂

  @ Μακ: Αν έβαζα στοίχημα για τον Κλατς θα το κέρδιζα. Είμαι σίγουρος, ότι όπου υπάρχει κάποιο ποστ που κατηγορούν το «ιδιογράφως», θα τρέξει πρώτος και καλύτερος να συνηγορήσει. Με 2, 3, 5…όσες ταυτότητες έχει τέλος πάντων.
  🙂

 19. 23/05/2008 12:31 μμ

  Επειδή είμαι λίγο ηλίθιος σκύλος, μπορείτε να με πείτε περί τίνος ομιλούμε;
  Ποιός σκανδαλίστηκε;
  Πείιιιιιιτε μου, σας παρακαλώ…

 20. 23/05/2008 12:41 μμ

  @Θόδωρα 13: Για λεύκωμα δεν το συζητάμε.
  Η αναφορά μου σε έκδοση λευκώματος στην αρχική πρό(σ)κληση, είναι χιουμοριστική.
  Ξέρεις τι είναι να μπλέξεις με τα πνευματικά δικαιώματα 500 + ανθρώπων;
  🙂
  @ Σκύλε της Β.Κ: Δίκιο έχεις… Πρέπει να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι με γρίφους. Λινκ όμως δεν βάζω…
  Με 2 ποστ με τίμησε ο φίλος Μιχαλάκης (aka mantalena parianos) .
  Επίσης στα σχόλια ενός post της magica ,η οποία καταγγέλει μια μαϊμουδο-διαφήμιση κάποιου που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την όποια επιτυχία του «ιδιογράφΩς», ο Λαπούτας εμφανίζεται με greeklish ως αγανακτισμένος πολίτης και με ελληνικά ως αγανακτισμενος Λαπούτας… Σε διπλό ρόλο έκπληξη, υποψηφιότητα για όσκαρ …

 21. 23/05/2008 12:44 μμ

  Ναι, τάδα αυτά και δεν κατάλαβα τίποτε. Ίσως γιατί δεν με ενδιέφερε. Τι να πώ…

 22. An-Lu permalink
  23/05/2008 1:52 μμ

  Είναι εξαιρετικό το πόνημα όπως εξελίχθηκε και μη δίνετε σημασία στους μπλογκογκρινιάρηδες 😉

 23. 23/05/2008 3:07 μμ

  ρε παιδιά συγνώμη που ενοχλώ κιόλας , το δικό μου γιατί δεν το βάλατε ?
  Ψείρες έχω ή είμαι μουτζωμένη?

  καλησπέρα

 24. 23/05/2008 3:27 μμ

  ΑΦΜ και Νατασσα.

  η ιδέα σας για μένα ήταν έξοχη. Γιαυτό και με χαρά συμμετείχα και τη διέδωσα. Αυτό πιστεύω θα το αποδείξει ο χρόνος. Κατα τ αλλα, κάθε καλή ιδέα συναντά, για χ λόγους, κάποιες αντιδράσεις. Πολύ ωραία.
  Σχετικά με την αφιέρωση δεν έχω γνώμη, δε με ενοχλεί φυσικά, μα και δεν μου κάνει εμενα του ιδίου κάτι, απλα και μόνο γιατί δεν ήμουν στα μπλογκ επι Αμαλίας και θεωρώ σκύλευση να πω τώρα όσα ειπωθηκαν τότε. Δικαιωμά σας ομως.
  Τα συγχαρητήριά μου. Και μη νοιαζεστε για την οποια θεμιτή η μη αντιδραση. Κανείς δεν αρέσει σε όλους. Η οικειοθελής συμμετοχή τόσων πολλών ομως, δίνει και το μέτρο της αποδοχής.

  Χαιρετισμούς

 25. 23/05/2008 3:56 μμ

  Το έχω γράψει και αλλού πως ήταν το πιο ενδιαφέρον …παιχνίδι(;), κάλεσμα(;), που έχω δει 6 μηνες μπλογκερ.
  Πιστεύω πως έχει μια αξία αυτή η συλλογή.
  Με κάποιο τρόπο κάποτε κάποιος θα την χρησιμοποιήσει, είμαι σίγουρος.
  Και βιβλίο μπορεί να βγεί με μια επιλογή των χειρογράφων.
  Περιμένω κι άλλες καλές ιδέες (μετά την καλοκαιρινή ραστώνη μάλλον!)
  Γεια χαρά.

 26. 23/05/2008 5:10 μμ

  Ρε γαμώτο είμαι στον κόσμο μου, μόνο εγώ δεν έχω στείλει ακόμα το ιδιόγραφο μου, αλλά θα το κάνω! 🙂

 27. 23/05/2008 6:30 μμ

  Ε, καλά, έπρεπε να περιμένετε τις αντιδράσεις…

  Μ’αρέσει η ιδέα και θα σπεύσω όσο προλαβαίνω!

 28. 23/05/2008 9:07 μμ

  Για να πω την αλήθεια, στην αρχή δεν το είδα ζεστά το όλο θέμα. Οσο δεν με αφορούσε δηλαδή. Οταν μου έγινε η πρόσκληση για να παίξω και «αναγκάστηκα» να το ψάξω λιγάκι, τι να γράψω, πώς να το σκανάρω κ.λπ. το είδα με διαφορετικό μάτι. Και όταν αργότερα μπήκα στο «ιδιογράφως» και είδα όλη αυτή την κινητοποίηση, όταν είδα αποτυπωμένες τις εκπληκτικές ιδέες κάποιων συν-bloggers που ακόμα και τώρα φέρνω στο μυαλό μου τα απίστευτης έμπνευσης χειρόγραφά τους, ένοιωσα πως έμοιαζε κάπως με έναν χορό όπου ο ένας πιάνει το χέρι του άλλου και ο κύκλος ολοένα και μεγαλώνει.
  Και τώρα, που διαβάζω αυτό εδώ το ποστ, συνειδητοποιώ πως δεν σας έχω δώσει συγχαρητήρια, Αλουφάνη και Νατάσσα. Δεν σας ξέρω προσωπικά, αλλά απ΄ όσο μπορώ να καταλάβω από τις «καταθέσεις ψυχής» σας στα blogs σας είστε ακέραιοι άνθρωποι.
  Συγχαρητήρια λοιπόν για την έμπνευση, την προσπάθεια, την κούραση και μην ασχολείστε με τις αντίθετες γνώμες. Δεν χρειάζεται. Η δική σας δικαίωση είναι η πολυπληθής συμμετοχή. Κάποιοι άλλοι το βλέπουν αλλιώς. Ε και;
  Μια μεγάλη γειτονιά είμαστε εδώ μέσα. Μήπως εκτός μπλογκόσφαιρας τα πάμε καλά με όλους τους γείτονες;

  Να είστε πάντα καλά και οι δύο!

  ΥΓ. Τι είναι επιτέλους αυτό το ΚΛΑΤΣ ρε παιδιά;

 29. 23/05/2008 9:36 μμ

  Οι αντιδράσεις σε κάθε κίνηση που γίνεται μέσα στα μπλογκ είναι κάτι που γίνεται συνέχεια. Εγώ προσωπικά για το «ιδιογράφως» έχω ήδη κάνει συζήτηση με φίλους που δεν τους άρεσε καθόλου ή ιδέα ή που έχουν γνώμη εντελώς διαφορετική από μένα. Ε και?

  Αν συμφωνούσαμε στα πάντα ακόμα και με τους φίλους μας κάτι δεν θα πήγαινε καλά:) Η ιδέα ήταν πολύ όμορφη και πιστεύω ότι έτσι θα μείνει. Ενα ωραίο χνάρι μέσα στο χαμό της μπλογκόσφαιρας.

  Πριν καιρό σ΄αυτό εδώ το μπλογκ κάποιος σχολίασε μια ανάρτησή μου για τον Τσε, λέγοντας ότι έγραψα ένα κείμενο «ανούσια πικρό». Στην αρχή μου ξύνισε μετά όταν το ξαναδιάβασα σκέφτηκα ότι από μια μεριά είχε δίκιο… Η κριτική μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμα κι αν δεν μας αρέσει. Αρκεί να υπάρχει μια καλή πρόθεση , να είναι ουσιαστική και να υπάρχουν επιχειρήματα κι όχι μια άνευ λόγου κακία.

  Αλλά και σ΄αυτή τη περίπτωση είναι μια καλή ευκαιρία να τσακωθούμε λιγάκι! Να ανάβουν τα αίματα 🙂

 30. 23/05/2008 9:43 μμ

  Τοπα και το ξαναλέω…εξαιρετική δουλειά από καθε άποψη…αντε να το σπρώξουμε παρακαλω

 31. 23/05/2008 10:22 μμ

  Aκυρο το υστερόγραφό μου. Μόλις είδα τις απαντήσεις σου στους σχολιαστές…

  Δεν ξέρω τι να πω…

 32. 23/05/2008 10:49 μμ

  Παιδιά να τα χιλιάσουμε τα χειρόγραφα! Σημασία έχει ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχει παιχτεί στα μπλογκς! Προσωπικά, τα πιο πολλά τα βαριέμαι τρελά. Αυτό ήταν πολύ ξεχωριστό γιατί πραγματικά, το χειρόγραφο είναι πολύ πιο ζεστό και μας φέρνει πιο κοντά, από το ομοιόμορφο και απρόσωπο γραπτό των πλήκτρων.
  Πάντα τέτοια στην μπλογκόσφαιρα!
  Κι ένα μπράβο σε σένα Μαρξ για την ιδέα, αλλά και για τον κόπο του ανεβάσματος των χειρογράφων! Δεν είναι απλό, ούτε λίγο! Και σε όποιον άλλον βοήθησε, φυσικά!

 33. 24/05/2008 12:23 πμ

  Μια και το ποστ αυτό ειναι (στην ουσία του) γραμμένο και από τους 2 μας, να ευχαριστήσω κι εγώ από δω όλες και όλους όσους συμμετείχαν -ήταν απίθανο.Η ιδέα ήταν του AfMarx,εμένα μου άρεσε, κι απλά βοήθησα στο ψάξιμο και στις αναρτήσεις :). Χάρηκα, όταν είδα ανθρώπους που δεν συμμετέχουν γενικά-όπως πχ. ο J.McManus ή η NIEMANDSROSE- σε «αλυσιδες-ποστ», αλλά τους άρεσε η ιδέα, και το έκαναν. 🙂 Και μου άρεσε πολύ στο ποστ του Γούφα, που έγραψε: «Δεν είναι παιχνίδι, είναι άσκηση. Να θυμηθούμε το χαρτί και το μολύβι»

  *Εσύ πίστευες 100 -εγώ έλεγα 200, τα 500+ δεν τα φανταζόταν κανείς μας πάντως… 🙂

  @ όλους: δεν «θυμώσαμε», δεν θυμώνουμε εύκολα (καλά, εγώ εκνευρίζομαι που και που, αλλά ο AfMarx ειναι ευτυχώς πιο ψύχραιμος.. 🙂 ) Αλλά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση και τους σκοπούς μας -κι όσοι μας διαβάζουν, ξέρουν ότι ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με λίστες, θέσεις και επισκεψιμότητες. Ούτε και είχαμε ή έχουμε ή θα έχουμε κανένα κέρδος από όλο αύτό, εκτός από την ευχαρίστηση να δούμε καινούρια κι αξιόλογα blog, και την χαρά και τη συγκίνηση που νιώσαμε μαζεύοντας τα χειρόγραφα. Αυτό, και τα καλά σας λόγια, και η χαρά να μοιραστείτε είναι το μόνο μας κέρδος, και το μόνο που κρατάμε -κι ευχαριστώ και πάλι που συμμετείχατε τόσο όμορφα όλοι σας 🙂

 34. 24/05/2008 2:33 πμ

  Περιμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, ήταν γαμάτο, και μην ακούτε τους «κακούς»…

 35. 24/05/2008 2:42 πμ

  γειά σου AFM με τα ωραία σου!
  εξαιρετική η πρωτοβουλία σας !
  ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να καταθέσω μια σελίδα μνήμης…
  Οσο για τους άλλους …στα…παλιά μας τα παπουτσια (τα καημένα).

 36. 24/05/2008 7:29 πμ

  Εγώ τα έχω πει επανειλημμένως. Τέτοιες ομαδικές δουλειές είναι η χαρά του blogging. Γιατί δεν είμαστε ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί σε ό,τι και αν κάνουμε στα blogs μας. Συγχαρητήρια και πάλι και στους 2 για το ευφάνταστο εγχείρημα και προπαντώς για την υλοποίησή του 😉

 37. 24/05/2008 9:34 πμ

  ΣΥΝ. ΑΦΜ,

  προλαβαίνουμε;

  Χαμένοι μέσα στους σταλινισμούς και τις γενοκτονίες, μας έφυγε ο χρόνος!

  Μ-π

 38. 24/05/2008 9:45 πμ

  Καλημέρα! Πολύ ιδιαίτερο μπλογκοπαίχνιδο!
  Πράγματι το συνάντησα αρκετές φορές, ή μάλλον πολλές φορές. Με έχουν καλέσει ήδη δύο φορές. Μια από τις επόμενες μέρες θα συμμετέχω. Καλή τύχη στο παιχνίδι!

 39. 24/05/2008 10:02 πμ

  Από τις πιο όμορφες πρωτοβουλίες, από τις πιο φρέσκιες ιδέες. Απόλαυσα κάθε στιγμή της.

  Ευχαριστώ!

 40. 24/05/2008 10:32 πμ

  @AnLu : Δεν θα το κάναμε θέμα, αν ήταν απλά μπλογκογκρινιάρηδες. Μας κατηγόρησαν για «αθλιότητα» και «εκμετάλλευση» της μνήμης της Αμαλίας και σ΄αυτό οφείλαμε να απαντήσουμε.

  @ Μαργαρίτα: Ζητήσαμε να γράφετε στο τέλος της ανάρτησης «για το http://autographcollectors.blogspot» για να μπορούμε να βρίσκουμε τα ιδιόγραφα με την βοήθεια των μηχανών αναζήτησης. Εσύ έβαλες το link «κρυφό» και δυστυχώς δεν το εμφάνισαν οι μηχανές αναζήτησης.
  Ούτε ψείρες, ούτε μούντζες λοιπόν. Απλά κακή συνεννόηση.

  @ Νomad: Η περίπτωση της Αμαλίας και τα προβλήματα που ανέδειξε μέσα από το blog της, δεν ήταν ένα θέμα της επικαιρότητας που «πάει τέλειωσε». Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι παλιός ή νέος blogger. Επομένως όλοι μπορούν να μιλάνε για την Αμαλία.
  @ Αλέξανδρε Ανδρουλάκη: προσεχώς καλύτερα.
  Πολλές νέες ιδέες μπαίνουν σε πράξη καθημερινά από πολλούς και διάφορους. Το μπλογκοχωριό μας μεγάλωσε και έγινε πόλη πια.
  @ HarisHeiz: προλαβαίνεις… Άντε και δεν έχουμε τρελλή αγελάδα στην συλλογή.

  @ Ιφιμέδεια: Προλαβαίνεις λέμε. Μόλις κάνεις την ανάρτηση του post, ειδοποία!

  @ gatti: γιατί δεν λες την αλήθεια;
  Η αλήθεια είνα ότι «στην αρχή δεν το είδες ζεστά το όλο θέμα», επειδή είχες τα ζόρια σου.
  Ο βάζελος έδινε τα πλέι οφ τότε και το μυαλό σου ήταν εκεί. Πού μυαλό για «ιδιόγραφα»;
  🙂

  @ Vasiliskos: οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις δεν μ΄ενοχλούν και μπορώ άνετα να τις συζητήσω.Και μ΄αρέσει να ανάβουν πού και πού τα αίματα.
  Τις συκοφαντίες μερικών όμως δεν μπορώ να δεχτώ. Και δεν έπρεπε να τις αφήσω αναπάντητες.

  @ Ριτσάκι: Καλώς τα «σιδερένια μπράτσα»…
  Σπρώξτε, παιδιά, σπρώξτε!
  🙂

 41. 24/05/2008 10:54 πμ

  @ Γητεύτρια: Σ΄ευχαριστούμε Μαριάνα.
  Για να τα χιλιάσουμε (τα χειρόγραφα) δεν νομίζω.
  Το πράγμα δείχνει να ισορροπεί κάπου, γύρω στα 550. Πολύ μεγάλος αριθμός όμως, έτσι κι αλλιώς.

  @ autographcollectors : καλά είστε σοβαροί;
  Θέλετε και απάντηση μήπως;
  (Νατάσα, ξέχασες να αλλάξεις ID βρε!)

  @ Φάβα: ΟΚ… Μόνο τους «καλούς» θα ακούμε…
  🙂

  @ Marado: από κάποιον που ονομάζει το blog του «το χέρι», ήταν σίγουρο ότι η συλλογή χειρόγραφων σημειωμάτων θα έβρισκε ευνοϊκή
  αντιμετώπιση…
  🙂
  @ Mad: Ήταν μια ιδέα, που η υλοποίησή της στηριζόταν κατά 1% στην δικιά μας δουλειά και κατα 99% στην συμμετοχή των άλλων ιστολόγων. Χωρίς την συμμετοχή όλων σας, θα μέναμε με μια ιδέα στο…χέρι.
  🙂
  @ Aριστεροί τε και Πόντιοι: Προλαβαίνετε, προλαβαίνετε. Οι λόγοι της καθυστέρησης είναι εμφανείς…
  🙂
  @ Anna: περιμένουμε την συμμετοχή σου.
  Μη ξεχάσεις μόνο να βάλεις το «ξόρκι» στο τέλος του ποστ, για να μπορέσουν οι μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν το χειρόγραφό σου μόλις αναρτηθεί.

  @ Νina: Σπασίμπα (πάλαι ποτέ) συντρόφισσα.
  Η εκτίμηση είναι αμοιβαία
  🙂

 42. 24/05/2008 11:07 πμ

  Όλη η προσπάθεια και η αφιέρωση είναι εξαιρετική.

  Ελπίζω η αφιέρωση στην Αμαλία, να έχει αντίκρυσμα στην ζωή άλλων ανθρώπων.

 43. 24/05/2008 11:17 πμ

  Καλά, στις 12+ τι περίμενες, να λειτουργώ κανονικά;
  ;p

 44. Giotavita permalink
  24/05/2008 2:39 μμ

  Το διαβάζω το ιδιογράφως, το χαίρομαι, είναι όλα τα γραφόφενα πολύ όμορφα…και άσε να ζηλεύουν οι αντιρρησίες.
  (δεν έγραψα γιατί δεν έχω σκάνερ)…

 45. 24/05/2008 2:48 μμ

  giotavita, και με ψηφιακή φωτογραφική μπορείς, και με κινητό με κάμερα ακόμα να το φωτογραφίσεις
  (και περιμένουμε, μην στενοχωριέσαι! 😉 )

  🙂

 46. Ιασoύν Ταρταρούγας permalink
  24/05/2008 2:50 μμ

  Καλησπέρα αλουφάν, τα σέβη μου. Σ’όποιον αρέσουμε αλουφάν, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε μάνα μου, ζητούνται εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τους κανόνες, καλησπέρα κ πάλι.

 47. 24/05/2008 5:51 μμ

  Αγαπητέ Γιώργο, οι δίκες προθέσεων γενικά είναι πολύ επισφαλείς, ενώ αυτού του είδους οι σταθερές διενέξεις ανάμεσα σε μπλόγκερ που υπήρχαν προτού να μπω στη μπλογκόσφαιρα μου φαίνονται πια ρετρό. Καλά κάνεις και απαντάς, αλλά μέχρι εκεί, στο κάτω κάτω όσοι θέλουν συμμετέχουν, δεν βάλατε κανέναν με το ζόρι.
  Από την άλλη οφείλω να σχολιάσω, συνδυάζοντας αυτό με το αμεσως επόμενο ποστ, ότι η μπλογκοκινητοποίηση για την Αμαλία είχε αρκετά απολίτικα και προβληματικά στοιχεία. Ως άνθρωπο καλά κάνουμε και τη θυμόμαστε, αλλά ως «πολιτικό» σύμβολο τη βρίσκω φτωχή (σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο ίδιο το άτομο, αλλά στον τρόπου που επενδύθηκε συμβολικά μετά το θάνατό της). Προσωπικά βάζω πάντα λινκ στις σελίδες που αναφέρομαι, οπότε και στης Αμαλίας, νομίζω όμως ότι υπάρχουν και καυτά άμεσα θέματα, για να στείλουμε εκεί με τα λινκ μας τους αναγνώστες μας.
  Ίσως να φταίει ότι πολιτικοποιούμαι αρκετά εκτός διαδικτύου, οπότε αισθάνομαι ως λιγότερο σημαντικές τις κινητοποιήσεις εντός διαδικτύου. Όπως και να ‘χει σέβομαι την προσπάθειά σας, με όλες τις επιφυλάξεις μου.

 48. 24/05/2008 10:29 μμ

  Περιμένετε και μέναααααααααααααα…….

  Η ιδέα σας είναι εξαιρετική, τόσο εξαιρετική που την είχα σκεφτεί και εγώ παλαιότερα ( 😉 ), αλλά εγώ δεν είμαι ο afm και αν την ξεκινούσα εγώ θα είχαμε συμμετάσχει μόνο εγώ και ο κούκος.

  Τελευταία δεν έχω ντιπ χρόνο, και αν βρω λίγο ελεύθερο χρόνο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω, αν και δε ξέρω τι θα πρωτογράψω από όλα αυτά που σκέφτομαι.

  Ακόμα και τα σχόλια μου καταντάν κουραστικά και ανούσια όταν γράφω υπό την πίεση του χρόνου. Καλή συνέχεια, και περιμέντε με και μένα.

 49. 25/05/2008 2:35 μμ

  εννοείται ότι περιμένουμε, είπαμε!!! 🙂

 50. 25/05/2008 3:38 μμ

  @Βάσια: Σ’ ευχαριστούμε…
  @ GiotaVita: βρες κάτι άλλο. Ένα κινητό, μια ψηφιακή μηχανή. Θα περιμένουμε.
  @ Ιασούν : δεν έχω πρόβλημα να μην αρέσουν σε όλους αυτά που κάνω. Έχω πρόβλημα όμως όταν μου πετάνε λάσπη ασύστολα.
  @ Άμμος: Οι πολιτικές κινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται μέσα από κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες. Τα blog είναι δύσκολο να παίξουν τέτοιο ρόλο. Κι αν το πέτυχαν σε 1 ή 2 περιπτώσεις είναι επειδή απλά χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο για τον συντονισμό μιας δράσης, που η κοινωνία ήταν έτοιμη να την δεχτεί και να συμμετέχει.

  @ Γιώργο Μαργαρίτη:Είσαι πρωτοπόρος…
  🙂
  Eννοείται ότι επιβάλλεται να συμμετέχεις.
  Περιμένουμε

 51. 26/05/2008 4:54 μμ

  Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν με πείθετε καθόλου..
  :thumbs down:

 52. moukelis permalink
  28/05/2008 9:24 πμ

  Καλημέρα!
  Δεν είχα ιδέα ότι είχε βρει τόση ανταποκριση η ιδέα αυτή,νόμιζα ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμα blogοπαίχνιδο.Κι όταν έμαθα ότι αφιερώθηκε στην Αμαλίτσα,χάρηκα ακόμα περισσότερο!Δεν ξέρω αν θα προλάβω να δω σήμερα όλες τις συμμετοχές,αλλά μέχρι τώρα είδα πολύ φαντασία και ευρηματικότητα.Μπράβο για το εγχειρημα,κι εσείς οι υπόλοιποι,keep it going! :@)

 53. 28/05/2008 10:42 πμ

  Αποστολή εξετελέσθη! 🙂 http://crazycows.wordpress.com/2008/05/27/idiografo-crazy-cows/

 54. 29/05/2008 3:45 μμ

  Θεωρώ ότι ήταν το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι απ’ όσα κατά καιρούς έχουν γυρίσει στη μπλογκόσφαιρα.
  Το χάρηκα και μπράβο και στους 2 σας για την ιδέα σας να ταξιδέψουμε ξανά στον κόσμο του χειρογράφου!

 55. 02/06/2008 10:35 πμ

  μήπως κάποιοι παραπαίρνουν εαυτούς στα σοβαρά ;
  εγώ το φχαριστήθηκα πάντως, θα είμαι βλόγερ ελαφρού ρεπερτορίου ως φαίνεται..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • θέι θάμθιγκ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ

 • Monkey Business

 • The Big Store

 • Από 06/01/2007 μέχρι τώρα

 • This blog is under copyleft… All wrongs reversed

 • Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

  Προστεθείτε στους 7.581 εγγεγραμμένους.
 • Μαΐου 2008
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Αρέσει σε %d bloggers: